Circulaire Lenteborrel ZO! Utrecht Business

Magazines | Utrecht Business Nr1 2023 | Lees volledige uitgave online

ZO! staat voor zakelijk ontmoeten. Het platform is bedoeld voor ondernemers, mkb-directie en professionals uit alle sectoren. ZO! is een informeel netwerk waar het draait om echte contacten. Met masterclasses, workshops en themabijeenkomsten, zoals de Lenteborrel in Fort de Gagel met circulariteit als centraal thema.
 
Het verbruik van schaarse grondstoffen put de aarde uit en leidt ertoe dat het milieu nodeloos wordt belast. Om aan deze situatie een eind te maken, moet de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair zijn.
Dan worden zoveel mogelijk duurzame hernieuwbare grondstoffen ingezet, worden producten en grondstoffen hergebruikt en bestaat er geen afval meer.
Om die doelstellingen te realiseren, moet veel gebeuren. Haalbare en schaalbare circulaire oplossingen vergen een samenspel van overheid, producenten, financiers, opdrachtgevers en consumenten.
 
Inspirerende voorbeelden
Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die bijdragen aan een circulaire economie. Tijdens de Lenteborrel van ZO! maken bezoekers kennis met inspirerende voorbeelden. Dat gebeurt in een bijzondere ambiance. Fort de Gagel is een karakteristiek fort op een eiland, compleet met slotgracht. Het complex is vanaf 1819 aangelegd ter versterking van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies.
Het gebied rondom kon onder water worden gezet. Dit maakte het fort tot een veilige haven. Dat is het nog altijd, want Fort de Gagel kreeg na een ingrijpende verbouwing in 2022 een nieuwe toekomst als evenementenlocatie en restaurant.
 
Toevluchtsoord
Al ligt Utrecht binnen handbereik, het fort is een toevluchtsoord voor iedereen die het drukke stadse leven wil ontvluchten. Zeven dagen per week kunnen zij in Fort de Gagel borrelen, lunchen, dineren en vergaderen. In de karakteristieke ruimtes binnen of op het terras tussen de bunkers.
 
 

ZO!-SEIZOENSEVENEMENTEN IN HISTORISCHE GEBOUWEN
 
Ook de locaties van de volgende seizoensevenementen van ZO! Utrecht Business zijn bekend. Net als Fort de Gagel zijn het gebouwen met een opmerkelijke geschiedenis.
 
De Mariënhof in Amersfoort kan bogen op vijfhonderd jaar historie. Het complex deed onder meer dienst als stadsklooster en burgerweeshuis. Anno 2023 faciliteert de Mariënhof ontmoetingen en bijeenkomsten van uiteenlopende aard. Daaronder de Zomerborrel van ZO! op 27 juli.
 
Voor de Herfstborrel (26 oktober) keert ZO! terug naar Utrecht. Ook daarvoor is met Grand Hotel Karel V een unieke plek gevonden. Ooit thuisbasis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers, later militair hospitaal voor koning Lodewijk Napoleon. Nu is Karel V een luxe vijfsterrenhotel en evenementenlocatie in het Utrechtse stadshart.

 
 
Meer weten over het lidmaatschap van ZO! en het programma van de Lenteborrel? Kijk op utrechtbusiness.nl/zo-utrecht
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement