Utrecht bruist als Heart of Health tijdens Dutch Health Week

Magazines | Utrecht Business Nr1 2024 | Lees volledige uitgave online

Domstad Utrecht bruist van 7 tot en met 14 april 2024 een week lang als Heart of Health. De Dutch Health Week is een evenement van Koninklijke Jaarbeurs en wordt samen met partners Utrecht Marketing, Utrecht Heart of Health en ROM Utrecht Region georganiseerd. De officiële opening is op zondag 7 april als onderdeel van Culturele Zondag op het Jaarbeursplein.
 
Tienduizenden professionals
De Dutch Health Week is bedoeld voor alle zorgprofessionals en bewoners van de stad en regio. Ziekenhuizen en andere zorgorganisaties openen hun deuren voor geïnteresseerde bewoners. Restaurants serveren een gezond menu. Onderwijsinstellingen haken aan met activiteiten. Sportclubs inspireren Utrechters om letterlijk in beweging te komen voor hun gezondheid. Tienduizenden professionals uit het hele land doen inspiratie en kennis op tijdens de vakevents Zorg & ict, Zorg & food en Zorg & facility in Jaarbeurs. Op tal van Utrechtse podia vinden masterclasses, symposia en congressen plaats.
 
Mentale gezondheid 
Dit jaar staan mentale gezondheid en fitheid centraal tijdens de Dutch Health Week. Iedereen kan meedoen aan een fitnessles of de smaak van gezondheid proeven bij verschillende restaurants in Utrecht. Verschillende restaurants bieden unieke culinaire ervaringen. Gezonde en duurzame voeding proeven kan ook op de Foodmarket die te vinden is op vakevent Zorg & food dat tijdens de Dutch Health Week plaatsvindt in Koninklijke Jaarbeurs. Gelijktijdig zijn er lezingen van keynotesprekers als Erik Scherder, Ron Blaauw en Hugo Kennis op de Food Mainstage.  
 
Ook organiseert Jaarbeurs de vakbeurs Zorg & facility waarbij inspirator Michael Kortekaas deelt hoe belangrijk mentale gezondheid is en hoe moeilijk het is om voor jezelf te zorgen.

ROC Midden Nederland is 9 tot en met 11 april aanwezig met een bakfiets, een mobiel vitaliteitslab, om bewoners advies te geven over een gezonde leefstijl vanuit de opleiding als leefstijlcoach.
 
Zorgevents
Tijdens Dutch Health Week vinden meerdere evenementen en vakbeurzen plaats, waaronder Zorg & ict bij Jaarbeurs en de VeineDAGEN, de voormalige Supportbeurs. ActiZ, Fizi, Intrakop, NVTZ, NVZ en Rabobank organiseren een duurzaamheidscongres. Beslissers in de zorg krijgen er inzicht en doen inspiratie op over alle aspecten van de duurzaamheidsbeweging binnen een organisatie.
 
Zorgorganisaties
Voor het eerst doen ook zorginstellingen mee aan de Dutch Health Week. Ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra openen hun deuren. Koor Eigen Wijs van Axion Continu, een zangkoor voor mensen met dementie en hun begeleiders, houdt een open repetitie. Dezelfde organisatie organiseert een bijeenkomst over zorg in de laatste levensfase. Bij het Helen Dowling Instituut is een open dag. Ook kun je jouw bloedgroep laten bepalen bij verschillende locaties van de Sanquin Bloedbank.
 
Cultuur
Ook de Utrechtse cultuursector sluit dit jaar aan bij de Dutch Health Week. De week wordt afgetrapt met de Culturele Zondag waar mentale fitheid centraal staat. Centraal Museum organiseert een tentoonstelling voor zorgprofessionals waar alles draait om mentale gezondheid. Op de expositie van HKU geven ontwerpers en kunstenaars hun visie op de uitdagingen waar gezondheid en welzijn voor staan. 
 
Locaties
Koninklijke Jaarbeurs is initiatiefnemer van het event. Medeorganisatoren zijn Utrecht Marketing, Utrecht Heart of Health en ROM Utrecht Region. Het programma vindt overal in de stad plaats. Locaties zijn onder andere Utrecht Science Park, Stadion Galgenwaard, Stadsschouwburg, TivoliVredenburg, Jaarbeurs, Papendorp, Centraal Museum en tal van zorgorganisaties, sportverenigingen en musea in de binnenstad.
 
 Op DoemeeinUtrecht.nl staat een overzicht van diverse culturele- en sportactiviteiten die tijdens de Dutch Health Week worden aangeboden.
 
Het programma groeit nog iedere dag. Bekijk de complete agenda op www.dutch-healthweek.nl. Aansluiten met een eigen event? Ook dat kan. Vraag via de website de brochure aan.
 
Foto: Michiel Ton
Foto: Vitality Experience
 
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement