Een boek is het beste visitekaartje

Magazines | Utrecht Business Nr 1 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Een boek is het beste visitekaartje

Toen uitgever Donald Suidman in 2013 startte met BigBusinessPublishers wist hij wat hij wilde. "Ik wil auteurs helpen aan hun boek om hun business te versterken. Traditioneel is de uitgeverij nogal bevoogdend: wij bepalen wat er verschijnt en hoe. Ik dacht: ondernemers kunnen daar geen genoegen mee nemen, die willen graag zelf aan het stuur zitten. Ik ga ze helpen!"

"Een boek maakt van elke deskundige een autoriteit", legt Suidman uit. "Jij hebt er verstand van want je hebt er een boek over geschreven. Dat is een sterk mechanisme. Bovendien helpt een boek je aan media-aandacht en zijn organisatoren van evenementen vaak geïnteresseerd in auteurs als spreker. En een boek kun je prima weggeven."

Netwerk

BigBusinessPublishers is een netwerkbedrijf. Op het kantoor in Utrecht zit de uitgever, met soms een stagiair, een marketeer en een office manager. Daaromheen is er een netwerk van redacteuren, vormgevers en drukkers. Suidman: "Elke maand organiseren we een adviesdag. Samen met redacteur Nienke van Oeveren ontvang ik auteurs om hen te adviseren over hun plan. Wij zorgen ervoor dat ze weten wat hun volgende stap is. Meestal gaan ze met een hoofdstukindeling naar huis, en kunnen ze meteen aan de slag om te schrijven."

"Wij zorgen ervoor dat elk boek inhoudelijk sterk is, lekker leesbaar en nauwkeurig op de doelgroep toegesneden. We regelen ook dat het er aantrekkelijk uitziet en dat het in de winkel ligt. Zodra het klaar is, benaderen we de media. De rest van de marketing kunnen de auteurs het beste zelf doen, om ervoor te zorgen dat zij en hun bedrijf optimaal voor het voetlicht komen. We ondersteunen hen zo veel mogelijk, en hebben ook een paar marketeers achter de hand om hen verder te helpen."

Maatschappelijk betrokken

Op de vraag waarom hij partner van De Slinger is, antwoordt hij: "Ondernemen is voor mij per definitie iets wat je doet met maatschappelijke betrokkenheid, omdat je iets wil toevoegen aan de wereld. Als uitgever streef ik er vooral naar om met onze boeken mensen meer autonomie te geven, op alle terreinen van het leven. Ik geef verschillende boeken uit over hoe je je plek vindt op de sterk veranderende arbeidsmarkt. Ik zie dat vooral 40-plussers veel moeite hebben om aansluiting te houden met de arbeidsmarkt. Vooral dat thema wil ik bij De Slinger agenderen."

Toppers

Eén van de toppers van het afgelopen jaar is 'Je huis verkoop je zo' van de ex-makelaar Mark Teeuwissen. Daarmee vertelt hij huiseigenaren hoe ze het beste zelf hun huis kunnen verkopen. Het boek was voor hem de start van zijn bedrijf Huisunie, dat verkopers bijstaat bij de verkoop. Het leverde hem publiciteit op en uitnodigingen om te spreken op beurzen. "En onlangs verscheen 'Instant sabbatical' van Elise Verberg, over hoe je jezelf coacht om nieuwe keuzes te maken voor je loopbaan. Toen ik de titel bedacht had was de auteur daar zo enthousiast over dat ze er meteen een hele serie producten omheen is gaan bedenken: een ochtendsessie om je zoekvraag te bepalen, een instant sabbatical-weekend, een week er tussenuit, dat soort dingen. Zo geeft ze het boek een centrale rol in haar coachbedrijf, als aandachttrekker en om haar trainingen op te baseren."

BigBusinessPublishers

Kanaalweg 22b Utrecht

T 030-2270688

www.bbpublishers.nl

BigBusinessPublishers

Wil jij opvallen in een woud van coaches, consultants, trainers en adviseurs? Dan moet je een boek schrijven! Dat is de boodschap van Donald Suidman, uitgever bij uitgeverij BigBusinessPublishers. Hij helpt ondernemers aan een boek: "Het beste visitekaartje dat er is."

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement