Kontakt der Kontinenten: wereldse gastvrijheid op historische locatie

Magazines | Utrecht Business Nr 4 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Wereldse gastvrijheid

op historische locatie

Door de historie is Kontakt der Kontinenten een locatie bij uitstek voor storytelling. Beckers: "De namen van de zalen verwijzen naar landen waar paters hun missiewerk deden. Bij elke ingang staat een toelichting. Het zijn verhalen die veel mensen aanspreken." Ook het personeel wordt geraakt door deze roots. "Niet voor niets zijn dienstverbanden hier gemiddeld lang. Deze plek zit in het dna van de medewerkers. Gasten merken dat."

Maatschappelijk betrokken

Ondanks het oog voor zijn geschiedenis gaat het congreshotel met de tijd mee, getuige onder meer een innovatieve app. "Deelnemers krijgen hiermee bijvoorbeeld toegang tot specifieke informatie over hun meeting. Dit maakt een papieren hand-out overbodig." Het past in de brede maatschappelijke betrokkenheid van Kontakt der Kontinenten. "We hebben een Gouden Green Key, het hoogste duurzaamheidskeurmerk. De opbrengst van het kraanwater dat geschonken wordt, is bestemd voor waterpompen in droge gebieden. En organisaties als Save the Children en Oxfam Novib geven we hier graag een podium."

Onverminderde spirit

De missiepaters reisden naar alle uithoeken van de aardbol. "Vandaar dat wij de term wereldse gastvrijheid gebruiken," zegt Beckers. "Elke wereldburger krijgt hier een warm welkom. Deze hartelijkheid is gemeend, geen gimmick. Ook de lokale gerechten met een internationale twist in ProefLokaal De Wereld verwijzen naar het centrale thema."

Missionarissen kwamen naar Soesterberg voor rust en bezinning. Later ? als centrum voor scholing en vorming ? werd Kontakt der Kontinenten een plek voor kennisuitwisseling. "De spirit uit het verleden is in onze huidige rol onverminderd aanwezig. Mensen treffen elkaar hier. Zij wisselen ervaringen uit, delen hun visie en versterken de onderlinge band. In een tijdperk van digitale communicatie krijgt het schaarsere persoonlijke contact steeds meer impact. De bijzondere entourage van deze plek zorgt daarbij voor een extra dimensie."

www.kontaktderkontinenten.nl

Kontakt der Kontinenten is een conferentiehotel met 131 kamers, 25 vergader- en 3 congreszalen. Een grote bostuin leent zich bij uitstek voor teambuildactiviteiten en met de buitenkeuken is een barbecue voor tweehonderd personen geen enkel probleem. "Met deze faciliteiten zijn we een van de grotere congreslocaties in de regio," zegt commercieel manager Lars Beckers. Wat Kontakt der Kontinenten echt onderscheidend maakt, is haar onderkomen; het voormalige missiehuis Sint Jan en klooster Cenakel zorgen voor een unieke entourage.

TASTBARE GESCHIEDENIS

Gasten van Kontakt der Kontinenten zijn divers; commerciële bedrijven, kennisinstellingen, beroepsverenigingen en tal van andere organisaties waarderen de centrale ligging en het onderscheidende karakter. Ook veel regionale opdrachtgevers weten de weg naar Soesterberg te vinden. Bijvoorbeeld voor een

netwerkborrel, bedrijfsbijeenkomst of

jubileum in een van de twee kapelzalen. Beckers: "Hier is de geschiedenis van deze gebouwen het sterkst aanwezig."

Lars Beckers: "Elke wereldburger krijgt hier een warm welkom."
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement