Statement Real Estate: betrouwbare partner in commercieel vastgoed

Magazines | Utrecht Business Nr 4 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Betrouwbare partner in commercieel vastgoed

Statement Real Estate begon in 1999 als Pranger & Van den Herik met industrieel en logistiek vastgoed vanuit Nieuwegein. Sinds 2002 werkzaam onder de huidige naam heeft het makelaarskantoor niet alleen jarenlange en brede ervaring in het vastgoed, maar ook een vernieuwende kijk op dienstverlening. "Wij denken in kansen en oplossingen", stelt directeur Theo Pranger. "We beschikken over een sterk en bovenal loyaal netwerk en zijn als platte organisatie in staat om snel te dealen." Die Statement-stijl werd in 2013 beloond met de Valad Benelux Broker of the Year Award. "Met een open mind treden wij opdrachtgevers tegemoet en zijn we graag bereid nieuwe wegen te bewandelen." Deze wat zakelijke tekst op de website klinkt ambitieus, maar is nergens overdreven.

Campus Werkspoor

Zo werd begin dit jaar het bedrijfsterrein aan de Keulsekade met het prachtige Pegus gebouw aangekocht, gesitueerd in het Werkspoorkwartier als toekomstig hart van de creatieve industrie in Utrecht. Samen met o.a. mede-eigenaar Lingotto (bekend van onder meer de kauwgomballenfabriek in Amsterdam) ontwikkelt Statement Real Estate (verantwoordelijk voor het beheer en de verhuur) het terrein tot een dynamisch, inspirerend creatief concept met veel groen en buitenruimte: Campus Werkspoor. Het concept biedt een bedrijfsverzamelgebouw, centrale horeca, (vergader)zalen en eigen kantoorruimtes. Met initiatiefnemers als de oprichters van eFocus (Valtech) en Medicore, en de oprichters van Evident werd het concept de afgelopen periode leven ingeblazen en inmiddels is 80 procent verhuurd.

Samen optrekken

Om op deze wijze in te spelen op de veranderende markt heeft Statement Real Estate eerder Hello Office opgezet. Dit bedrijf ontwikkelt vernieuwende en eigentijdse concepten voor kantoren van beleggers of ontwikkelaars en zorgt tevens voor de uitvoering van de transformatie, van verbouwing tot de verkoop- of verhuurstrategie. De eigenaar van het complex heeft daar geen omkijken naar. Voor het voormalige Mercedes Benz gebouw aan de Reactorweg in Utrecht werd bijvoorbeeld het concept OfficeTOday ontwikkeld, dat wordt uitgerold over de rest van het land. OfficeTOday biedt full service kantoorruimte, compleet met voorzieningen, parkeerplaats en de mogelijkheid om te groeien of te krimpen.

Vanuit dezelfde drive om samen met de juiste partners buiten bestaande kaders te denken werd Statement Real Estate recent partner van De Slinger. Tevens bestuurslid van Het Fluwelen Handvat - de ondernemersvereniging voor Maliebaan, Maliesingel, Wilhelminapark e.o. ? signaleerde Pranger dat zowel ondernemers als de stad Utrecht baat zouden kunnen hebben als zij meer samen optrekken bij het bedenken en invullen van plannen. "Samenwerking is ook daarbij slim en noodzakelijk, evenals een focus op betrokken ondernemerschap. Zo dien je ook grotere belangen dan alleen die van jezelf, mooi toch?"

Statement Real Estate bv

Maliebaan 89 Utrecht

T 030-2670602

www.statement.eu

Sinds 2013 vanuit de statige kantoorvilla Oranjelust aan de Utrechtse Maliebaan houdt makelaarskantoor Statement Real Estate zich al bijna 20 jaar bezig met bedrijfsmatig vastgoed. Het gaat dan om diensten als aan- en verkoop, consultancy, taxaties, beleggingen, interim-vastgoedmanagement en research. "Maar we doen veel meer", stelt directeur Theo Pranger.

Statement Real Estate bv
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement