Nieuwe vestiging Pouw Banden: impuls door strategische locatie

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2018 | Lees volledige uitgave online

bedrijfsprofiel | pouw banden

Impuls voor specialist door strategische locatie

Pouw Banden heeft naam gemaakt als specialist in alles wat te maken heeft met banden. Binnenkort versterkt het bedrijf haar positie in de regio met een tweede vestiging. Op het Nieuwegeinse bedrij-venpark Het Klooster vond eigenaar Michael Pouw hiervoor een ideale uitvalsbasis. Met de financiering van het markante pand krijgt de relatie tussen Pouw Banden en Rabobank Utrecht een extra dimensie.

Tweede vestiging Pouw Banden op Het Klooster

Het magazijn van Pouw Banden aan de Isotopenweg op Lage Weide (Utrecht) bevat letterlijk duizenden banden in alle soorten en maten. Onze voorraad illustreert de veelzijdigheid van het klantenbestand, zegt eigenaar Michael Pouw. Dat bestaat zowel uit particulieren, zakelijke rijders als gebruikers van speciale voertuigen; denk aan shovels en zware trucks. Voor al deze klan-ten levert, monteert, balanceert en repareert

het bedrijf al zestien jaar banden. Ook het opslaan van winterbanden is onderdeel van de dienstverlening.

Elke minuut telt

Pouw Banden werkt met de nieuwste appa-ratuur en een hecht team van specialisten. We kennen onze klanten, weten wat ze willen en vooral wat zij niet willen. Voor veel opdrachtgevers zijn de ruime openingstij-

den van zes tot zes een cruciaal voordeel. Datzelfde geldt voor de hoge servicegraad. Bij calamiteiten zijn wij 24 uur per dag bereikbaar en komen we direct in actie. Door de grote voorraad banden grijpen we zelden mis. Hoe dan ook, het probleem van klanten wordt opgelost zodat stilstand tot een minimum beperkt blijft. Zeker bij speciale voertuigen telt immers elke minuut.

Michael Pouw en Patrick Eversen

pouw banden | bedrijfsprofiel

Echte ondernemer

Al vanaf de start is Rabobank Utrecht huisbankier van Pouw Banden. Een mooi bedrijf waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan, vindt accountmanager Patrick Eversen. Michael is een echte onder-nemer, ziet kansen en zit overal bovenop. Hij beschouwt ons als strategische gespreks-partner en staat open voor feedback. Pouw Banden richt zich zowel op de volumemarkt van leaserijders als op niches met gebruikers van specifieke producten zoals grote shovel-banden. Een mooie mix die zorgt voor een stevig fundament.

Driehoek van snelwegen

Dat fundament krijgt binnenkort een nieuwe pijler. Nog dit jaar opent Pouw Banden een tweede vestiging op Bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Vanwaar deze stap? Een aanvullende locatie aan de zuidkant van Utrecht maakt het mogelijk om in een groter geografisch gebied klanten met bandenpech te helpen, zegt Michael Pouw. Het Klooster ligt daartoe zeer strategisch in de driehoek van A2, A12 en A27, pal aan de snelweg.

Verder is een aantal bestaande klanten gevestigd in Nieuwegein en omgeving. Die kunnen we straks nog sneller van dienst zijn. Ook herbergt Het Klooster veel bedrijven uit transport en distributie. Daar zitten zeker potentiële nieuwe opdrachtgevers bij.

Bijna energieneutraal

Het nieuwe pand wordt door Pouw Banden onder eigen regie gerealiseerd. Bij de bouw schakelen we een aantal van onze relaties in. Samen beschikken zij over alle benodigde disciplines. Het ontwerp van de nieuwbouw kon zonder opmerkingen rekenen op instem-ming van de Nieuwegeinse welstandscom-missie. Niet alleen qua uitstraling, ook op het gebied van duurzaamheid ligt de lat hoog op Het Klooster. Toch gaan wij nog een stuk verder dan de eisen die de gemeente stelt. Het gebouw is all electric; een gasaansluiting ontbreekt. Op het dak komen zonnepanelen en er wordt een warmtepomp geplaatst. Samen zorgen deze maatregelen ervoor dat ons nieuwe pand bijna energieneutraal is.

Duurzaam vastgoed

De vestiging op Het Klooster is een mooie stap voor Pouw Banden, vindt ook Patrick Eversen. Rabobank Utrecht financiert de nieuwbouw. Bij zon financiering beoordelen wij een aantal aspecten. Belangrijk zijn uiteraard de ondernemer, zijn visie en het ondernemerschap. Qua professionaliteit, exposure en onderscheidend vermogen heeft

Pouw Banden een prima uitgangspositie. Ook de nieuwe locatie is onderzocht. Een gespecialiseerde externe adviseur voerde een marktonderzoek uit. Dat onderschrijft de potentie van de vestiging op Het Klooster. Bereikbaarheid, uitstraling en de in het gebied gevestigde bedrijven maken het tot een uit-stekende locatie.

Eversen is blij met de stevige duurzaamheids-ambitie bij deze nieuwbouw. Dit sluit naad-loos aan bij het beleid van Rabobank. Onze portefeuille commercieel vastgoed willen wij versneld verder vergroenen, anticiperend op het verplichte energielabel C per 2023. Met een A-label doet Pouw Banden het nog een stuk beter. Daarvoor verdient het bedrijf alle lof.

Stevige groei

Na de zomer starten de heiwerkzaamheden en in november al wordt de nieuwbouw opgeleverd. Michael Pouw kan niet wachten tot de Nieuwegeinse vestiging daadwerkelijk haar deuren opent. Dan kunnen wij onze specialistische, full service dienstverlening voor een nog grotere groep klanten inzetten. Bedoeling is om stevig te groeien op de nieuwe locatie. Een verdubbeling van het aantal medewerkers binnen een aantal jaren sluit ik zeker niet uit.

Impressie van de nieuwe vestiging van Pouw Banden op Het Klooster

Qua professionaliteit, exposure en onderscheidend vermogen heeft Pouw Banden een prima uitgangspositie.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement