Businessflitsen

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2018 | Lees volledige uitgave online

Business Flitsen

Uitbreiding OPL architecten/re-designers

OPL architecten/re-designers en Kist Hustinx Architecten zijn samengegaan. De inkomend partners, Joost Kist en Maarten Hustinx, vormen zo samen met Flip Luger, Mario Witteveen en Mariska Verkleij een groter, sterker en vooral veelzijdiger team. Een kruisbestuiving van lange ervaring en jonge onbevangenheid, die OPL toekomstbestendig maakt. Met bevlogen ontwerpers die durven te zoeken naar het beste ontwerp in schoonheid, bruikbaar-heid en duurzaamheid, maar ook bouwtechnisch en economisch verantwoord en goed beheersbaar. Die de dialoog binnen het team en met de opdrachtgever niet schuwen om met elkaar de hoogst mogelijke kwaliteit te realiseren. Het vernieuwde OPL architecten/

re-designers bestaat uit zeventien architecten, projectleiders, tech-nisch ontwerpers en office management. Sinds 1948 gevestigd in Utrecht en werkzaam door heel Nederland. OPL architecten/ re-de-signers ontwerpt nieuwe gebouwen en transformeert bestaande. Van woningen, winkels en kantoren, tot openbare gebouwen en complexe bedrijfspanden, zowel op binnenstedelijke locaties als in nieuwbouwomgevingen. Van grote multifunctionele complexen tot kleine gebouwen. Nieuwbouw, transformaties, renovaties en monu-menten: OPL ontwerpt slimme, heldere gebouwen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving en die blijven boeien.

Climate Planet komt naar Utrecht

Van 6 oktober t/m 3 november staat de Climate Planet op het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht. Een maand lang worden in de wereldbol allerlei activiteiten georganiseerd rondom de Global Goals: 17 werelddoelen die een eind moeten maken aan klimaatverandering, extreme armoede en ongelijkheid. Voor zakelijk en duurzaam Nederland is de Climate Planet een bijzondere evenementenlocatie met plaats voor 300 gasten. De Climate Planet is een twintig meter hoge wereldbol. Binnen krijgen bezoekers een indrukwekkend beeld van de aarde. Een ruimtereis neemt ze mee van de Big Bang tot ver in de toe-komst. Deze 360 graden film toont de urgentie van klimaatver-andering en biedt inspiratie voor een duurzame toekomst. De Climate Planet wordt georganiseerd door Utrecht4GlobalGoals in samenwerking met gemeente Utrecht, de Deense initiatief-nemers Global Citizens en tal van bedrijven en organisaties. Toegangskaarten zijn vanaf augustus te bestellen. Meer infor-matie op www.climateplanet.nl.

Investeerders steken wereldwijd meer geld in start-ups

Het afgelopen kwartaal ontvingen start-ups 20 procent meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal staken investeerders ruim 70 miljard dollar in beginnende technologiebedrijven, zo meldde KPMG. De investeringen in jonge technologiebedrijven in Azië stegen het hardst. Van 20,5 miljard dollar naar bijna 36 miljard dollar. Met name in China zijn investeerders actief. Acht van de tien grootste wereldwijde transacties in het tweede kwartaal vonden plaats in China. Ook in de Verenigde Staten ging meer geld naar start-ups. In Europa werd in het tweede kwartaal van dit jaar minder in start-ups geïnvesteerd. De investeringen liepen terug van 6,1 miljard dollar tot 5,6 miljard dollar. Ook het aantal transacties daalde: van 776 in het eerste kwartaal tot 631 in het tweede kwartaal. Volgens KPMG steken investeerders steeds meer geld in landbouwtechnologie. Investeerders zoeken oplos-singen voor het probleem van de voedselveiligheid en de behoefte aan meer voedsel door de snelgroeiende wereldbevolking, aldus Daniël Horn van KPMG. Volgens Horn zijn durfinvesteerders met name geïnteresseerd in nieuwe technologieën die zorgen voor schaalvergroting, verduurzaming en meer voorspelbaarheid in een sector. 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement