Metaverse Werkplaats op Media Park

Magazines | Utrecht Business Nr4 2022 | Lees volledige uitgave online

TRENDS
 
Metaverse Werkplaats op Media Park
 
Op het Media Park in Hilversum zijn studenten in de nieuwe Metaverse Werkplaats bezig met het bouwen van virtuele werelden en virtuele ervaringen. Achter dit initiatief staan dé zes technisch-creatieve mbo-vakscholen van Nederland: Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto, Grafisch Lyceum Rotterdam, Cibap en SintLucas.
 
De komst van deze nieuwe werkplaats voor onder andere VR- en AR-ervaringen zal bijdragen aan de innovatie van de mediasector en aan meer bedrijvigheid en samenwerkingen op het Media Park. Bovendien geeft de Metaverse Werkplaats een boost aan de campusontwikkeling van het Media Park tot een broedplaats voor talent, innovatie en creatie.
 
Opleiden waar het werk is
De Metaverse Werkplaats gaat nieuwe toepassingen ontwikkelen met immersieve technologie. Te denken valt aan toepassingen in media, stedelijke ontwikkeling, gezondheidszorg en onderwijs. De werkplaats is dé plek waar studenten, docenten en medewerkers van mediabedrijven en andere organisaties samen worden opgeleid voor de volgende evolutie van het internet: Web 3.0 en de Metaverse.
Uniek is dat de zes consortiumpartners hebben gekozen voor opleiden en onderzoeken op de plek waar ook het werk is, oftewel midden in de creatieve industrie. De in de werkplaats opgedane kennis zullen de consortiumpartners gebruiken om het aanbod in hun eigen regio's te versterken en zo een landelijke dekking te creëren voor kwalitatief goed vakonderwijs voor Metaverse-ervaringen.
 
Rufus Baas, oprichter en programmamanager van het XR Lab op het Media Park, is aangesteld als kwartiermaker. Hij zal met steun van onder andere Media Perspectives, de gemeente Hilversum en de Utrecht Talent Alliantie, en samen met de consortiumpartners en de industrie de uitbouw van de werkplaats vormgeven.
 
Ontwikkeling Media Park
Het Media Park is de centrale hub in Nederland voor audiovisuele producties met veel kennis en ervaring op het gebied van immersieve technologie. Voor het consortium lag de keuze voor vestigingsplaats voor de Metaverse Werkplaats dan ook voor de hand. De ontwikkeling volgt op de komst van het MBO College Hilversum met 1.000 studenten naar het Media Park en de al aanwezige opleidingsfaciliteit van de Hogeschool van Amsterdam.
 
Ton van Mil, directeur van Media Perspectives, is erg blij met de vestiging van de Metaverse Werkplaats. “Dit geeft de mediasector de kans een leidende rol te gaan spelen in de ontwikkeling van skills en technologie voor immersieve content en toepassingen. Daardoor zal ook een grote vraag naar creatief talent ontstaan.”
Ook Tim Sleegers, directeur Media Park Management, is enthousiast. “De werkplaats geeft een extra boost aan onze plannen voor de ontwikkeling van een campus op het Media Park. Daarbij gaan onderzoek, innovatie, praktijk en onderwijs hand in hand. Dat is ook precies de opzet van de werkplaats.”
 
Contact
Meer weten over de Metaverse Werkplaats of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via maak@metaversewerkplaats.nl" rel="nofollow" target="_blank">maak@metaversewerkplaats.nl
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement