Primatch: “Succesvol werven; dat kun je prima zelf”

Magazines | Utrecht Business Nr1 2024 | Lees volledige uitgave online

Om succesvol te worden in werven, kun je al veel winnen door de basis goed te doen. Consistentie tijdens de zogenaamde kandidaatreis ofwel candidate journey, is bijvoorbeeld erg belangrijk om het vertrouwen van kandidaten te winnen. Voorbeeld: zet je in een vacaturetekst dat je ‘geen negen-tot-vijf-mentaliteit’ zoekt, neem dan ook de telefoon op als een kandidaat om zes uur belt.
 
Opdrachten beginnen idealiter met het identificeren van ‘quick wins’. Vervolgens zetten we vaak een online campagne uit, gericht op korte termijn werving. Voor de langere termijn focussen we graag op het meetbaar maken en duurzaam verhogen van traffic en het aantal passende sollicitaties. Een korte analyse is hierin essentieel. Wat zijn jullie kernwaarden? Wat is jullie werkgeverspropositie (ten opzichte van de concurrentie)? Weet je eigenlijk precies wie de persoon achter de doelgroep is die je zoekt? Als dat allemaal helder is, vertalen wij dit samen met jou naar een strategie, een operationeel plan en de uitvoering. Essentieel is dat zowel de sollicitant als ook alle huidige medewerkers jullie kernwaarden in de praktijk zien en herkennen.
 
Een trotse medewerker is tenslotte de beste ambassadeur. Daar zetten wij dan ook graag op in. Als je wilt weten hoe enthousiast jouw medewerkers zijn over jouw werkgeversmerk, zetten we een employer branding scan uit. Dat levert snel een grote hoeveelheid waardevolle informatie op over het algemene sentiment, quick wins en/of duurzame verbeteringen. Genoeg winkansen dus.
 
Meer weten over waar de winkansen voor jullie organisatie zitten?
Wij helpen je graag! Koffie, thee?
 
Bel/app/mail Tjalien de Lange op 06-24728880 of tjalien.delange@primatch.nl
 

Primatch, team Den Bosch-Utrecht | Sandra, Tjalien, Rebecca, Esmee, Charlotte en Evi: “Wat ons kenmerkt als team is dat we doorvragen totdat we de kern te pakken hebben van wat er echt speelt. De analysefase levert daardoor de mooiste gesprekken op. Vanuit het vertrouwen dat we in die gesprekken krijgen, kunnen we bouwen aan het hoogst haalbare recruitmentproces voor klein tot groot mkb.”
 
Primatch; Gedreven, Betrouwbaar, Uitdagend.
 
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement