De duurzame visie van Hans Pieters

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2016 | Lees volledige uitgave online

Hans Pieters, horeca- en vastgoed-ondernemer in hart en nieren, vervult een belangrijke rol in de Utrechtse gastvrijheidssector. Als mede-eigenaar van succesvolle restaurants en verrassende hotels in de Domstad bepaalt hij met zijn maatschappelijk betrokken bedrijfsvoering in belangrijke mate de standaard binnen de branche. Als nieuwe partner van De Slinger zet Pieters deze visie graag in binnen zijn netwerk.

TEKST MAURICE HENGEVELD

Duurzame visie voorop bij Hans Pieters

"Betrokken ondernemen zit

in alle dingen die we doen"

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers onder de bedrijfsvoering van Hans Pieters. De mede-eigenaar van de restaurants Broers, Zussen en de Rechtbank alsmede het Court Hotel, Mother Goose en Eye Hotel, beschouwt deze betrokken aanpak als vanzelfsprekend. Bij het verrassende en inmiddels alom bejubelde Eye Hotel bijvoorbeeld, sinds medio 2015 gevestigd aan de Wijde Begijnestraat, stond duurzaamheid ook tijdens de verbouwing centraal. "Daarnaast is het een nadrukkelijk onderdeel van hoe wij de dingen doen," licht Pieters toe. "Wij maken bij Eye gebruik van de meest moderne technieken en duurzame oplossingen die bijdragen aan ons doel: gasten een unieke beleving en fantastische nachtrust bieden. Momenteel zijn we in voorbereiding voor evaluatie van ons duurzaamheidsbeleid door Green Key, het internationale keurmerk voor duurzaamheid in hotels. Ook draagt Eye Hotel door haar samenwerking met EARTH Water bij aan diverse waterprojecten in Azië en Afrika. Betrokken ondernemen zit in alle dingen die we doen. Dat leven wij dagelijks na aan de hand van een aantal vaste principes."

Utrecht City Hotels

Sinds begin 2015 is Pieters tevens founding partner en eigenaar van Utrecht City Hotels: een collectie unieke kleinschalige Utrechtse hotels waaronder Hotel26, met vijf gerenoveerde werfkelders aan de Oude- en Nieuwegracht. Onder het nieuwe moedermerk Utrecht City Concepts valt ook Havaa Apartments, dat short stayappartementen aanbiedt op diverse locaties rondom het bruisende centrum van de Domstad. "Naast een passie voor service en voor Utrecht staat bij Utrecht City Hotels ook ondernemen uit overtuiging centraal. Wij zijn betrokken bij zowel onze gasten als onze omgeving en ervan overtuigd dat bijdragen aan een groener milieu bij onze verantwoordelijkheden hoort. We beschouwen dat als één van onze kernwaarden. Door simpele aanpassingen te doen, zoals voor LED-verlichting te kiezen, een waterbesparend systeem te gebruiken in de hotels en met leveranciers te werken die onze waarden delen, maken we al een groot verschil. Onze unieke hotels, met ieder een eigen concept en identiteit, zijn allen door historische verhalen verbonden aan de monumentale panden. Het label Utrecht City Hotels staat als kwaliteitssleutel garant voor een unieke ervaring."

Waarom De Slinger?

Met zijn Utrecht City Concepts ? sinds kort partner van De Slinger Utrecht ? zet Pieters zijn visie rond betrokken ondernemerschap en duurzaamheid graag ook in binnen het netwerk. "De Slinger zet zichzelf neer als een ondernemend netwerk met hart en ambitie voor de stad dat inspireert, verbindt, onderzoekt en initieert. Dat spreekt mij natuurlijk enorm aan. Verbonden zijn en actief meedenken binnen het groeiende netwerk van De Slinger draagt bij aan een breder besef van wat betrokken ondernemerschap is en te bieden heeft. Niet alleen voor ondernemers zelf, ook voor de stad. Winst en waarde toevoegen en elkaar versterken. Dat is van groot belang en daar ligt in mijn beleving dan ook de toegevoegde waarde van De Slinger." n

De Slinger Utrecht

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement