MKB Export Award helpt ondernemer grens over

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2016 | Lees volledige uitgave online

MKB Nederland Midden

MKB Export Award helpt ondernemer de grens over

De MKB Export Award, zeg maar dé aanmoedigingsprijs voor ondernemers die zaken willen doen over de grens, heeft in voorgaande jaren al diverse ondernemers concreet geholpen om hun exportambities te verwezenlijken. Het Eindhovense Recornect, de winnaar van vorig jaar, heeft de prijs gebruikt om een proefopstelling van innovatieve mediawanden voor de psychiatrische zorg te plaatsen bij een zorginstelling in Canada. "Met het winnen van de MKB Export Award heeft ons bedrijf echt een boost gekregen", zegt ondernemer Cor Datema. "De extra publiciteit en het prijzenpakket kwamen ons zeer goed van pas. Ook in het buitenland worden we nu serieuzer genomen."

De initiatiefnemers van de prijs willen mkb-ondernemers stimuleren om hun mogelijkheden over de grens te verkennen. "Er zijn nog zoveel bedrijven die kansen hebben om hun markt buiten Nederland te vergroten", zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. "Met deze prijs geven we hen een stevige steun in de rug."

Inschrijven
Ondernemers kunnen zich tot 31 januari 2017 inschrijven voor de MKB Export Award 2016 op www.mkbexportaward.nl. Hier kunnen zij aangeven welke (nieuwe) markt(en) zij willen veroveren met welk product of dienst. Ook moeten zij hun internationale ambities motiveren. Op grond van het profiel, de internationale plannen en de motivatie van de deelnemers selecteert een deskundige jury in maart 2017 de Top 3. Na een pitchronde kiest de jury de winnaar.

Prijs
De winnaar van de MKB Export Award 2016 maakt een vliegende start bij het verwezenlijken van zijn of haar internationale ambities. Hij of zij krijgt een exportcheque (tegoed voor transportkosten) t.w.v. 15.000 euro, een jaar lidmaatschap van MKB-Nederland, een Zakenpartnerscan van RVO.nl en een driedaagse persoonlijke taaltraining in een taal naar keuze bij Language Institute Regina Coeli ('de nonnen in Vught'). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Finale van de MKB Export Award. De bekendmaking vindt in maart 2017 plaats tijdens het 'Verover Nieuwe Markten' evenement van RVO.nl.

Veel mkb-ondernemers hebben de potentie om met succes de grens over te gaan, maar zetten om een of andere reden maar niet die eerste stap. Anderen zijn al internationaal actief en kunnen hun business nog verder laten groeien. Juist die ondernemers worden uitgedaagd mee te dingen naar de MKB Export Award. Voor de winnaar wordt die eerste stap of die uitbreiding van de buitenlandse activiteiten zo een stuk gemakkelijker.

Ondernemers met internationale ambities kunnen zich weer inschrijven voor de MKB Export Award, een initiatief van MKB-Nederland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Language Institute Regina Coeli. De prijs is bedoeld voor mkb-ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan of hun internationale activiteiten willen uitbreiden.

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement