Literatuur

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2016 | Lees volledige uitgave online

Literatuur

INTEGERE TYPES DOEN NIET AAN MARKETING

Door Kiki Verbeek

In de licht provocerende titel schuilt voor sommigen wel degelijk een kern van waarheid. Lang niet alle zelfstandige professionals gaat het gemakkelijk af om zichzelf te verkopen. Maar trainers, coaches en adviseurs hebben geen keus. Om klanten te vinden en te binden, moeten zij zichtbaar en vindbaar zijn. Verbeek breekt een lans voor overtuigend zakelijk bloggen als ideaal marketinginstrument voor dergelijke professionals. Het maakt persoonlijke expertise zichtbaar voor een breed publiek en zorgt op een natuurlijke manier voor interactie met iemands netwerk. Bijkomend voordeel: door regelmatig te schrijven, word je gedwongen om vakkennis te ordenen. Het zet aan tot extra denkstappen en kan daardoor zorgen voor verdieping.

179 pag. ISBN 978-94-6272-071-8. ? 24,95. Thema.

ELKE DAG CHAMPAGNE

Door Annemarijke van Etten

Met Elke dag champagne helpt Annemarijke van Etten om het glazen plafond te slechten. Het boek is vooral bedoeld voor startende vrouwelijke leidinggevenden maar ook meer ervaren dames kunnen er hun voordeel mee doen. Vrouwelijk leiderschap is hard nodig, vind de auteur. Want bij het leidinggeven aan professionals zijn als typisch vrouwelijk omschreven kwaliteiten als coaching, feedback en persoonlijke aandacht van grote waarde. Vier ervaren vrouwelijke leiders delen in dit boek hun ervaringen. Aan bod komen onder meer onderwerpen als stijl van leidinggeven, teamprestaties en de werk-/privébalans. Overigens: ook voor mannen kan Elke dag champagne bruikbare inzichten opleveren.

188 pag. ISBN 978-94-9175-736-5. ? 20,-.

BigBusiness Publishers.

SUCCES GEGARANDEERD

Door Gerd de Ley

Wijsheid heb je nooit genoeg. Daarom verzamelde Gerd de Ley 999 adviezen en statements. Die zijn onder meer afkomstig van Nederlandse en internationale bestuurders, ondernemers, artiesten en wetenschappers. Waaronder Godfried Bomans, Warren Buffet, Paul McCartney en ? jawel ? Donald Trump. De citaten zijn bondig en pakkend; ze omvatten één of slechts een paar zinnen. De Ley rangschikte alle tips onder trefwoorden als functie of kenmerkende eigenschap; van bankiers tot gokkers, van leiders tot vermoeide managers. Een index van personen geeft informatie over onbekende namen. Een succesgarantie biedt het boek niet. Wel zorgt het voor inspiratie, verhelderend inzicht en regelmatig voor een glimlach.

179 pag. ISBN 978-94-6126-173-1. ? 14,50.

NETWERKREGIE

Door Hans Licht

Samenwerking tussen organisaties wordt steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan het toenemende aantal projecten op het gebied van gebiedsontwikkeling, zorg en milieu waarbij publieke en private partijen samen optrekken. Daarop ? en op samenwerking tussen overheden ? richt Hans Licht zich met Netwerkregie. Hij gaat nader in op vragen als: is effectieve samenwerking zonder gebruik van machtsposities mogelijk? Wat te doen als overheidsvertegenwoordigers zich beroepen op formele, bureaucratische verantwoordelijkheden en zo de gezamenlijke opgave frustreren? En hoe ga je om met partners die vooral hun eigen belang centraal stellen? Licht is partner van adviesbureau Organisatieregie en heeft ruim 35 jaar ervaring in de publieke sector.

200 pag. 978-94-6319-063-3. ? 24,50. Scriptum.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement