ZAKENAUTOTESTDAG

Magazines | Utrecht Business Nr 3 2019 | Lees volledige uitgave online

Jaarbeurs toont

haar nieuwe gezicht

Jaarbeurs presenteerde onlangs haar nieuwe merkverhaal en identiteit die het belang van oprechte aandacht verder onderstrepen in de rol die zij speelt bij het verbinden van mensen, merken en markten. De impact van ontmoetingen is dat ze aandacht pakken, vasthouden en business versnellen. Dit brengt Jaarbeurs tot uiting in een pay-off die de ambitie duidelijk toont: Attract Engage - Accelerate. De nieuwe corporate branding schetst het vertrouwen waarmee Jaarbeurs naar de toekomst kijkt van zowel live ontmoeten als van haar eigen rol als facilitator en organisator van beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen. Jaarbeurs gelooft in de kracht van verbinding en zal met de inzet van data en digitale transformatie vernieuwingen aanbrengen die nog meer waarde uit ontmoetingen zullen halen. De nieuwe huisstijl geeft Jaarbeurs de mogelijkheid meer herkenbaarheid te geven aan alles wat er het hele jaar door bij Jaarbeurs gebeurt en de krachtige verbinding tussen haar verschillende activiteiten ook voor de buitenwereld te benadrukken. Verschillende ele-menten uit de nieuwe huisstijl zijn meer dan een knipoog naar Utrecht en duiden de goede relatie met de gemeente en de regio. De link met Utrecht werd extra benadrukt door Albert Arp, CEO Jaarbeurs, die samen met Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, het logo tijdens een medewerkersbijeenkomst bij Jaarbeurs heeft onthuld: "Met het Jaarbeurs-merk bouwen wij graag samen met de gemeente aan een nog sterkere positie van Utrecht."

Jambo Safari Club:

priv?reis naar Tanzania

Afrika-specialist Jambo Safari Club is d? partij als het gaat om onverge-telijk (maatwerk) reizen in Afrika. Voor de geliefde periode rond Kerst en Oud & Nieuw heeft Jambo nu extra accommodaties en vluchten ingekocht voor Tanzania. Met gegarandeerde beschikbaarheid kan Jambo nu een 13- of 14-daagse priv?reis naar het Afrikaanse land aanbieden, met een vertrek op 20, 21 en 22 december 2019. Op dit moment kan dat ook nog eens tegen scherpe tarieven. Inbegrepen in deze arrangementen zijn de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti, met kuddes olifanten, gnoes en zebra's. Het afwijkende Tarangire NP met ontmoetingen met de rood gekleurde olifanten en het bosrijke Lake Manyara met de vele baboons. En natuurlijk ontbreekt ook de Ngorongoro krater niet, dit met 4X4 voertuig met opklapbaar dak en Engelssprekende chauffeur/gids. De reis wordt afgesloten met een ontspannen verblijf op het exotische eiland Zanzibar (zie foto). Wilt u aan het eind van het jaar even in een andere wereld ont-snappen aan alle drukte? Kijk dan op www.jambo.nl voor alle informatie.

'Zorgen over

overheidsbijdrage

aan Banenafspraak'

MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich zorgen over de inzet van overheidswerkgevers met betrekking tot de Banenafspraak voor mensen met een arbeidsbeperking. 'Als we nu de prestaties van het bedrijfsleven en de overheid optellen, dan halen we de gezamenlijke doelstelling, maar het is de vraag of dit zo blijft. De overheidswerkgevers zullen beter moeten gaan presteren en dat moet worden bijgehouden', zeggen de ondernemersorganisaties in reactie op een brief over vereenvoudiging van de Banenafspraak van staatssecretaris Tamara van Ark. "Wij zijn altijd wel voorstander geweest van samenwerking tussen markt -en overheidswerkgevers op dit gebied. Het is ook goed dat de overheid actief de opgedane kennis van het project Op naar 100.000 banen en het boegbeeld Aart van der Gaag wil benutten", aldus MKB-Nederland en VNO-NCW. Het middel van een quotum als stok achter de deur is volgens de ondernemersorganisaties geen goed instrument, aangezien overheidswerkgevers daardoor niet harder zijn gaan lopen. Een nieuw boetesysteem zal daarom ook niet helpen. Het is beter om de ?chte belemmeringen aan te pakken die werkgevers ervaren om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. De inzet moet gericht zijn op een betere match tussen kandidaten en bedrijven, en op tijd voor werknemers om in een functie te groeien. Als werk wegvalt, zou het daarnaast makkelijker moeten worden om werknemers naar een andere werkgever te begeleiden. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn wel te spreken over een aantal verbeteringen die Van Ark doorvoert. Bij een eventuele quotumregeling blijven mkb-bedrijven tot 25 werknemers daarvan uitgezonderd en krijgen bedrijven een bonus als zij meer doen dan het quotum. Uitzendbureaus hoeven geen heffing te betalen over uitgezonden personeel. Verder is het goed dat er aandacht is voor het verlagen van de administratieve lasten voor werkgevers.

business flitsen

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement