De magie van Stadion Galgenwaard: evenemen- tenlocatie met de wauw-factor

Magazines | Utrecht Business Nr 4 2019 | Lees volledige uitgave online

Evenementenlocatie met de wauw-factor

De magie van Stadion Galgenwaard

Met Galgenwaard Events vermarkten FC Utrecht en Maison van den Boer Stadion Galgenwaard als bij-zondere locatie voor bijeenkomsten en evenementen. Om de gezamenlijke propositie nog aantrekkelijker te maken, fungeert Alexander Prent sinds kort als verbin-dende schakel tussen club en cateraar. De voormalig profvoetballer is sales manager bij FC Utrecht Business. Voor hij in 2017 overstapte naar FC Utrecht was Prent

verantwoordelijk voor de hospitality-exploitatie van het NEC-stadion. "Als commerci?le afdeling van FC Utrecht hebben we intensief contact met businessclubleden en sponsoren. Veel van deze bedrijven organiseren regel-matig bijeenkomsten en evenementen in de ruimtes van het stadion. Door mijn nieuwe rol hebben zij nu ??n aanspreekpunt voor het complete traject bij FC Utrecht, zowel tijdens de wedstrijden als daarbuiten. Met deze integrale benadering kunnen we onze leden nog beter adviseren en ondersteunen. Het serviceniveau gaat verder omhoog."

Fundament versterken

Graag wil Prent nog meer businessclubleden kennis laten maken met de mogelijkheden van het stadion

Als evenementenlocatie heeft Stadion Galgenwaard alles mee. Catering, zaalruimtes en ondersteunende techniek zijn van hoog niveau, de bereikbaarheid per ov en auto is top. Maar de echte onderscheidende factor is het stadion zelf. "De zichtbare verbinding met voetbal zorgt voor een unieke beleving. Dat geeft Stadion Galgenwaard een voorsprong op alle andere evenementenlocaties in de regio."

buiten wedstrijddagen. "Ook daarbij is het een voordeel dat de lijnen tussen Galgenwaard Events en FC Utrecht Business nu nog korter zijn. Er liggen zeker kansen om het commerci?-le fundament van de club verder te versterken."

Uiteraard is Stadion Galgenwaard als evene-mentenlocatie ook beschikbaar voor andere organisaties in de regio. "Die zijn nog lang niet allemaal op de hoogte van de mogelijkheden en het unieke karakter van het stadion. De komende maanden volgen er acties gericht op de verschillende doelgroepen, onder meer via sociale media."

Faciliteiten op hoog niveau

Daarbij heeft Galgenwaard Events sterke troe-ven in handen. Dat begint al met de bereik-baarheid. "De bus stopt voor de deur en met de komst van de sneltram wordt de ov-bereik-baarheid nog verder verbeterd. Verder ligt het stadion vlakbij de snelwegen en zijn er volop parkeermogelijkheden op eigen terrein."

Eenmaal in het stadion treffen bezoekers faciliteiten en zaalruimte van hoog niveau. "De tweede en derde etage zijn een aantal jaren geleden ingrijpend verbouwd. Alle ruimtes zijn volledig nieuw ingericht, inclusief state of the art audiovisuele voorzieningen. Beeld en geluid zorgen bij evenementen voor optimale ondersteuning."

IJzersterke naam

De catering van evenementen in Stadion Galgenwaard is in handen van Maison van den Boer. Tijdens wedstrijddagen voor de gasten van FC Utrecht, op andere momenten als facilite-rende specialist voor alle ruimtes in het stadion.

Het ruim 110-jarige familiebedrijf is Nederlands grootste evenementencateraar en heeft een ijzersterke naam in het luxe segment. "De kwa-liteit en gastvrijheid van Maison van den Boer vormen een krachtige pijler van Galgenwaard Events," zegt Prent. "Doel is om ons partnership te intensiveren en zo nog beter tot zijn recht te laten komen."

Flexibele gastheer

Stadion Galgenwaard is gastheer voor een grote verscheidenheid aan bijeenkomsten en evenementen. "Zo zijn de vijf thematische sky-boxen op weekdagen beschikbaar voor besloten meetings. De ruimtes zijn van alle gemakken voorzien en bieden vol zicht op het veld. De gro-te zalen op de tweede en derde verdieping zijn flexibel te schakelen tot de gewenste capaciteit, al dan niet met verschillende subruimtes." Ook zijn er evenementen waarbij het gehele stadion wordt ingezet. "Binnen is er dan plek voor zo'n 1.500 gasten. Met gebruik van het buitenterrein kom je tot wel 4.000 personen."

Van boardmeeting tot bruiloft

De variatie en flexibiliteit zorgen ervoor dat elk evenement op maat kan worden bediend. "Of het nu gaat om een boardmeeting in een van de skyboxen, een bedrijfsfeest, een productpre-sentatie, een congres met parallelsessies of een bijzonder bruiloftsfeest."

Bedoeling is dat na het einde van het lopende seizoen ook het veld korte tijd ingezet kan wor-den voor evenementen. "Dat is passen en me-ten, afhankelijk van het speelschema en de tijd die nodig is voor onderhoud. Ge?nteresseerden moeten er snel bij zijn."

Alexander Prent is de verbindende schakel tussen FC Utrecht Business en Galgenwaard Events. Hij is bereikbaar op 06-83143802 of a.prent@fcutrecht.nl.

Wauw-effect

Ongeacht doelgroep of doelstelling voegt Stadion Galgenwaard een bijzonder element toe aan elke bijeenkomst. "Onze belangrijkste troef is het stadion zelf. Vanuit bijna alle ruim-tes is er zicht op het veld. De visuele verbinding met voetbal zorgt voor een unieke beleving. Die beleving versterken wij waar mogelijk, bijvoorbeeld door hier ook culinair op in te spelen. Verder geven vertegenwoordigers van de club tijdens een bijeenkomst desgewenst graag een toelichting over FC Utrecht en het stadion. Organisatoren en hun gasten stellen dat op prijs, is onze ervaring."

Veel bezoekers nemen een kijkje bij het veld, maken foto's en delen die op social media. "De magie van het stadion zorgt telkens weer voor een wauw-effect," weet Prent. "Dat geeft ons een voorsprong op alle andere evenementen-

locaties in Midden-Nederland."

Voor meer informatie:

www.galgenwaardevents.nl

FC UTRECHT NIEUWS

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement