Hotel Landgoed Ehzerwold: Veelzijdig, sfeervol, gast- vrij

Magazines | Utrecht Business Nr 4 2019 | Lees volledige uitgave online

Astrid Bolwerk van Landgoed Ehzerwold

Almen? Ja Almen, in de Berkelvallei in de Achterhoek, een dorpje tussen Zutphen en Lochem. Een kleine kilometer buiten de bebouwde kom ligt het landgoed, tien hectaren prachtige natuur, een paradijs voor wandelaars of fietsers. Die zijn er dan ook in groten getale, van heinde en verre. Maar ook netwerk- of bridgeclubs, clubs met een voorliefde voor historische auto's of een andere hobby, bruidsparen en hun gasten, congresgangers of bezoekers van trainingen en opleidingen. En natuurlijk de gewone toerist, die wil genieten van de rust maar ook van de Achterhoekse gastvrijheid die in de omgeving zo ruimschoots voorhanden is. Ze weten Ehzerwold allemaal te vinden.

Ziekenhuis

Het landgoed heeft een bijzonder geschiedenis. In 1908 sloegen Clara Elisabeth Janssen en haar echtgenoot huisarts Pieter Leenders van der Horst de eerste paal voor een ziekenhuis. Dat werd in 1916 geopend, maar het werd geen succes. In 1920 werd het in gebruik genomen als sanatorium en dat ging lang goed. Toen door de uitvinding van penicilline geen behoefte meer bestond aan sanatoria werd er een opleiding voor verpleegkundigen in gehuisvest. In 1998 werd er uiteindelijk een conferentieoord van gemaakt, er kwamen in de parktuin twee nieuwe hotelvleugels bij, zodat het landgoed over 115 kamers kan beschikken. Ehzerwold heeft achttien zalen en elf zogeheten discussiekamers, in omvang vari?rend van twee tot 200 gasten. Hotel Landgoed Ehzerwold heeft al grotere evenementen verzorgd, maar in dat geval worden er op de grote parkeerplaats tenten gebouwd. Het hoofdgebouw is een monument, waarin de karakteristieke elementen behouden zijn gebleven. Vaak herinneren ze nog aan de eerste functie als ziekenhuis, de deuren zijn bijvoorbeeld breed genoeg voor een bed. De voormalige keuken is

'Veelzijdig,

sfeervol, gastvrij'

Hotel Landgoed Ehzerwold: 'Natuurlijk goed!'

authentiek en wordt nu gebruikt als sfeervolle ambiance voor het ontbijtbuffet. Op de gangen zie je soms oude medische apparatuur en op verzoek kun je zelfs een rondleiding aanvragen langs de voor het ziekenhuis typische plekken, zoals de voormalige r?ntgenkamer.

Voor en na

Astrid Bolwerk is sinds 2014 verantwoordelijk voor sales & marketing. Daarvoor was ze veertien jaar verbonden aan Hampshire Hotels. "Dit is echt een bijzondere locatie in de Achterhoek. Toeristen

Vaak vertellen de teksten en foto's die je in brochures van hotels of conferentieoorden tegenkomt net niet de hele waarheid. Het is allemaal iets mooier omschreven, de faciliteiten blijken bijvoorbeeld na een bezoek een beetje minder ideaal, de idyllische omgeving wat gewoontjes, de verzorging goed maar niet opvallend. Dat geldt echter niet voor Hotel Landgoed Ehzerwold in Almen Gelderland/ Achterhoek. Hun omschrijving 'Natuurlijk goed!' dekt de lading volledig.

'Gasten willen genieten van de rust, maar ook van de Achterhoekse gastvrijheid die hier zo ruimschoots voorhan-den is'

Hotel Landgoed Ehzerwold

Tekst: Hans Eberson, Fotografie: Marcel Krijgsman en Sebastiaan Boersma

komen om er te onthaasten, zakelijke bezoekers waarderen ons landgoed om de bijzondere faciliteiten en om een omgeving die alle mogelijkheden biedt tot geconcentreerd werken." Astrid Bolwerk heeft ook een taak in groepsreserveringen. "Het voortraject voor elke bijeenkomst is een essentieel onderdeel van dat traject. Je moet precies weten wat je klant nodig heeft, wat is het doel van de bijeenkomst, hoe kunnen we onze vele ruimtes en faciliteiten zo inzetten dat het resultaat van de bijeenkomst voor de klant optimaal is. Dat is dus een kwestie van tijd investeren aan de voorkant en vooral van duidelijke afspraken maken. Ook na afloop is praten belangrijk. Dan willen we graag weten wat er goed ging en wat er beter kan. Uiteraard houden we tijdens een evenement nauw contact, zodat we indien nodig meteen kunnen ingrijpen."

Onthaasten en ontzorgen

Het klinkt zo voor de hand liggend, maar het is het volgens Astrid Bolwerk niet: "De combinatie van onthaasten en ontzorgen maakt ons tot een bijzondere locatie. Onthaasten is mogelijk door vooraf met alle eventualiteiten rekening te houden, zodat je je tijdens het evenement niet meer druk hoeft te maken. Dat de klant van begin tot eind door het hele evenement wordt meegevoerd heet bij ons ontzorgen. Zij kunnen zich concentreren op de dingen die op hun programma staan, wij zorgen ervoor dat de zaken die we hebben afgesproken of die soms op het laatste moment worden toegevoegd vlekkeloos verlopen. Steeds weer alles checken is cruciaal, verrassingen uitsluiten, daar draait het om." Uiteraard biedt Hotel Landgoed Ehzerwold allerlei interessante vergaderarrangementen, maar natuurlijk is maatwerk geen enkel probleem. "Wie iets speciaals wil is hier aan het juiste adres."

Veelzijdig

De omgeving, maar zeker ook alle mogelijkheden die het gebouw biedt, maken de mogelijkheden vrijwel eindeloos. "Je kunt hier in alle rust vergaderen, een training geven, congresseren in combinatie met dertig workshops al dan niet gecombineerd met een verblijf, lunchen, dineren, zelf je bbq organiseren, deelnemen aan allerlei activiteiten en afsluiten met een aangeklede borrel of een groot feest. Je kunt het ook allemaal tegelijk doen, Landgoed Ehzerwold kan ook in zijn totaliteit worden ingezet. We hebben restaurants, meerdere barruimtes, terrassen, een grote serre met eigen terras, 115 kamers, achttien zalen, elf discussie- of vergaderruimtes en dan hebben we ook nog de nauwe samenwerking met Villapark Ehzerwold.

Hotel Landgoed Ehzerwold

Dat park ligt tegenover ons hotel. Klanten kunnen er gebruik maken van zestien villa's voor zes of acht personen. De veelzijdigheid zit ook in het feit dat we tegelijkertijd ruimte kunnen bieden aan bijvoorbeeld een zakelijke bijeenkomst voor 150 personen en een feest of een bruiloft (we zijn een offici?le trouwlocatie). We houden de zakelijke bezoekers en toeristen of feestgangers door de ruimte die ons ter beschikking staat eenvoudig uit elkaar. Veelzijdig in het verzorgen van de inwendige mens, van een eenvoudige bitterbal tot zeer luxe borrelsnacks, ontbijten, lunches en diners in alle soorten en maten en passend bij vrijwel elk budget. Even terug naar de oldtimersclub. Ze parkeren hun bolides op de grote parkeerplaats aan de achterzijde van het hoofdgebouw, lopen via een eigen ingang naar een grote

'De concurrentie in de markt voor vergaderen en congresse-ren is hard, maar Hotel Landgoed Ehzerwold heeft een grote schare trouwe fans'

barruimte met een zonnig terras, waar ze kunnen genieten van een aangeklede borrel en aansluitend van een diner of een informele bbq. Kan allemaal."

Kassen

Hotel Landgoed Ehzerwold heeft een eigen tuindienst en een aantal kassen op eigen terrein. "Daar komen onze bloemen en planten vandaan. Het landgoed is tien hectaren groot, dus er is alle ruimte voor allerlei buiten- of teambuildingsactiviteiten. Voor outdooractiviteiten en de invulling van (bedrijfs)feesten werken we samen met geselecteerde partners als Unieke Uitjes, Buiten Business en Showtime. Professioneel en vernieuwend, eigenlijk is niets te gek en er is vrijwel overal ruimte voor." De concurrentie in de markt voor vergaderen en congresseren is hard, maar Hotel Landgoed Ehzerwold heeft een grote schare trouwe gasten. "Vaak uit de Randstad, omdat de omgeving hier bijna on-Nederlands mooi is en dat op een uurtje rijden van Amsterdam, maar ook uit Belgi? en Duitsland. Het is niet alleen de natuur of de monumentale uitstraling van ons landgoed, het zijn niet de vele mogelijkheden die we aan recreatieve en zakelijke gasten kunnen bieden, uiteindelijk denk ik toch dat de gastvrijheid de grootste rol speelt. Je bent hier namelijk wel in de Achterhoek!"

Hotel Landgoed Ehzerwold

'Natuurlijk zijn er volop vergaderar-rangementen, maar

wie iets speciaals wil is hier zeker

ook aan het juiste adres'

business flitsen

Grote bedrijven slagen er niet in het MKB sneller te betalen!

Het Nederlandse bedrijfsleven betaalt facturen steeds sneller, alleen grote bedrijven slagen er niet in facturen van het MKB sneller te voldoen. Dat blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinforma-tiespecialist Graydon. Tijdens het tweede kwartaal van 2019 betaalden Nederlandse bedrijven hun facturen gemiddeld na 39,2 dagen. Dat is ruim ??n dag sneller dan een jaar geleden. De facturen van kleinere bedrijven gericht aan grote bedrijven laten geen of amper verbetering zie. "De ver-scherping van de wetgeving rondom de uiterste betaaltermijnen, zoals we die kennen sinds medio 2017 heeft er niet voor gezorgd dat grote bedrijven het MKB sneller zijn gaan betalen", zegt Maurice van Weerdenburg van Graydon. "Daar waar bedrijven erin slagen hun betaalgedrag met een dag te verbeteren, voldoen grotere bedrijven facturen van het MKB binnen een nagenoeg zelfde termijn ondanks de aanscherping van de wet." Sinds medio 2017 is de wet uiterste betaaltermijnen van kracht. Hierdoor worden grote bedrijven verplicht om facturen afkomstig van het MKB binnen 60 dagen te voldoen. Graydon ziet dat sinds de invoering van de wet de betaaltermijn licht is toegenomen en momenteel nagenoeg gelijk blijft (41,4 dagen). "De wet is juist ingesteld als stimulans om ervoor te zorgen dat het MKB sneller over liquide middelen kan beschikken en het daardoor beter in staat is om investeringen te doen of arbeidsplaatsen te cre?ren. Veel grote bedrijven hebben hun betaaltermijnen juist meer verlegd richting de wettelijk gestelde 60 dagen."

Fors financieringstekort MKB in regio Utrecht

Onderzoek naar de financieringsbehoefte van het MKB laat een duidelijke behoefte zien naar groei- en risicokapitaal in de provincie Utrecht en Gooi en Vechtstreek. Het 'financieringsgat' tussen vraag en aanbod van kapitaal bedraagt maar liefst 1,6 miljard euro. Het grootste deel van deze mismatch ligt bij het groeiende en innovatieve MKB in de regio. Gedeputeerde Strijk: "Ik maak me oprecht zorgen of deze regio de hoogconjunctuur wel ten volle benut. We laten ruim 40 procent van de financie-ringsbehoefte van het MKB liggen. Dat betekent dat soms star-tende bedrijven hun innovaties niet verder kunnen ontwikkelen die we hard nodig hebben om maatschappelijke problemen op te lossen. Nieuwe energiebronnen bijvoorbeeld. En het betekent ook dat we nieuwe banen laten liggen voor mensen in Utrecht die misschien hun werk verliezen door toenemende digitalisering en robotisering. We moeten blijven innoveren; en daar hoort ook financiering bij." Om de welvaart en het welzijn van de regio blijvend te versterken heeft de provincie Utrecht, samen met de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Hilversum en de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht de opdracht gegeven om een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) op te zetten. Deze ROM krijgt een rol bij de ontwikkeling en (toeleiding naar) financiering van MKB en projecten die bijdragen aan het profiel van de regio op het gebied van gezond stedelijk leven. De ROM gaat naar verwachting op 1 januari 2020 van start.

Gemeente Utrecht kiest BNG Bank als huisbankier

BNG Bank is de nieuwe huisbankier van gemeente Utrecht. Na Den Haag is Utrecht de tweede van de vier grote gemeenten die via een Europese aanbesteding voor BNG Bank heeft gekozen. Naast het verwerken van betalingsverkeer en verzorgen van een rekening-courant verlangt Utrecht in deze overeenkomst van maximaal tien jaar ook een bijdrage aan haar duurzaamheidsdoelen en invulling van een 'social return' verplichting. "In het aanbestedingsproces is bijzondere aandacht uitgegaan naar duurzaam-heid. We hebben banken niet alleen beoordeeld op geschiktheid, maar hebben ook wensen geformuleerd met betrekking tot prijs, duurzaamheid en additionele dienstverlening. Uit de vier banken die zich hadden ingeschreven kwam BNG Bank op alle wensen met de hoogste score naar voren", schrijft wethouder Anke Klein in een toelichting aan de gemeenteraad van Utrecht. BNG Bank en gemeente Utrecht werken al op vele terreinen samen. Zo heeft de bank leningen verstrekt aan Utrecht, alsmede prepaid pinpassen ten behoeve van Utrechters die een uitkering krijgen van de sociale dienst. Ook helpt de bank bij de implementatie van een Digitaal Huishoudboekje dat Utrechters ondersteunt bij het beheren van hun financi?n. Daarnaast financiert BNG Bank diverse Utrechtse woning-corporaties en zorg- en onderwijsin-stellingen, het Energiefonds Utrecht en diverse andere projecten.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement