MyCarClub richt zich op ondernemers

Magazines | Utrecht Business Nr3 2023 | Lees volledige uitgave online

Hoe exclusief en kostbaar hun sportwagens ook mogen zijn, de ondernemers Marcel van den Brink en Peter Slavenburg laten ze niet onder afdekhoezen verstoffen. Ze gebruiken hun Aston Martin Vantage Roadster, Porsche 911 Carrera S en een spectaculaire Lamborghini Gallardo waar ze voor bedoeld zijn: rijden. Hun bedrijf MyCarClub in Houten is de ultieme manier om tijdens een mooie trip met bijzondere auto’s je zakenrelaties op een hele andere manier te leren kennen. Utrecht Business stapte een dagje achter het stuur en genoot. En laat dát nou precies de missie van MyCarClub zijn.
 
Wie wil er niet eens rijden met sportwagens die bij autoliefhebbers warme gevoelens opwekken. Veel mensen houden van exclusieve sportauto’s, maar een klein aantal geeft zichzelf de kans om er daadwerkelijk in te rijden en blijft het bij een droom. Maar met een corporate membership van MyCarClub in Houten kun je nieuwe medewerkers aantrekken en bestaande medewerkers enthousiasmeren, belonen en in het zonnetje zetten. Daarnaast is het MyCarClub corporate membership een fantastische manier om zakenrelaties een onvergetelijke dag te bezorgen. “Geen bezit, geen zorgen, geen onderhoud, alleen betaalbaar genieten,” zegt mede-eigenaar Marcel van den Brink.
 
De hand geschud
Het idee voor MyCarClub ontstond toen zijn business-partner Peter Slavenburg op zoek was naar een mooie stalling voor zijn Porsche. “Die vond ik bij Passion For Cars in Houten, bij Remco van den Brink – de broer van Marcel. Hij biedt een veilige, discrete, verwarmde, vochtvrije stalling aan voor exclusieve auto’s. Ik raakte met Marcel aan de praat. We filosofeerden over hoe we mensen betaalbaar van auto’s konden laten genieten, een idee dat we onafhankelijk van elkaar al eerder hadden bedacht. Een half uur nadat we elkaar hadden leren kennen, hebben we elkaar de hand geschud en besloten we MyCarClub te starten. Het heeft zo moeten zijn. Er waren nog veel hindernissen te nemen, onder andere de samenstelling van de auto’s. We hebben nu een Lamborghini met tien cilinders, een Aston Martin met een achtcilinder en een Porsche 911 met zes cilinders; een gevarieerd assortiment waar iedere autoliefhebber zich wel in kan vinden en dat nog verder wordt uitgebreid.”
 
Droom waarmaken
“Wij hebben een prachtig mooi autohotel,” vult Marcel aan. “Daar staan bijzondere auto’s die soms helemaal niet gebruikt worden en dat vonden we vreselijk jammer. Iedereen wil alles ‘hebben-hebben-hebben’ terwijl je ook samen kunt delen. We vroegen ons af waarom dat niet gebeurt met sportwagens. Je kunt daarmee een droom waarmaken voor heel veel mensen. Onze businessclub is voor ondernemers en autoliefhebbers die willen investeren in ervaringen en mooie herinneringen, maar niet per se zelf een exclusieve auto willen bezitten. Zo is MyCarClub ontstaan onder het motto: ‘er moet meer genoten worden’.”
 
Grote grijns
Volgens Peter Slavenburg is zijn zakelijk partner Marcel van den Brink de verpersoonlijking van het idee achter MyCarClub. “Hij vindt alles leuk wat eromheen zit, het pure genieten, de vormgeving. Het gaat Marcel niet om de techniek; woorden als ‘turbo’ of ‘pk’ zul je van hem niet horen. De auto is voor hem een middel om een mooie dag of weekend te beleven en van het leven te genieten.”
Het wordt door Van den Brink beaamd. “Ik word er blij van als ik mensen met een grote grijns de auto in zie stappen die ze met een even grote grijns weer terug komen brengen. Als ze vertellen dat ze ergens een lekker broodje hebben gegeten, met zakenrelaties een onvergetelijk dag beleefd hebben of een mooie route hebben gereden… Dat is mijn passie om dit concept tot leven te brengen. Peter is meer van de snelheid; wij vullen elkaar als zakelijk partners mooi aan.”
 
Onvervalst rijplezier
MyCarClub kan voor bedrijven een tailor made jaarmembership samenstellen, gebaseerd op het aantal medewerkers en het aantal autodagen. MyCarClub regelt alles vanuit alles vanuit de hypermoderne stalling van Passion For Cars in Houten. Slavenburg: “Onze members hoeven alleen maar te reserveren via de speciale MyCarClub-app. De sportwagen die je hebt gekozen, staat dan afgetankt op je te wachten voor een dag of meerdere dagen onvervalst rijplezier.”
 
Advanced driver training
Natuurlijk krijg je auto’s met 400 pk of meer niet onmiddellijk mee. Je start het membership met een professionele advanced driver training waarbij je onder begeleiding van een ervaren instructeur de fijne kneepjes van het rijden met supercars wordt bijgebracht. Naast basisvaardigheden zoals rem-, stuur- en kijktechniek gaat de cursist-voor-een-dag ook op de Autobahn in Duitsland wat vlotter en op hogere snelheid rijden. Met als afsluiting een officieel advanced driver certificaat; het letterlijke ticket to ride met een sportwagen naar keuze. De rijvaardigheidstrainingen zijn ook los te volgen voor degenen die net een beetje beter willen leren rijden. MyCarClub heeft voor zijn members ook exclusieve routes beschikbaar. Naast het rijden worden verspreid over het seizoen ook nog een aantal social events en roadtrips georganiseerd zoals de jaarlijkse MyCarClub-dag waar members elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.
 
Onvergetelijke momenten
Uit de zakelijke wereld blijkt veel belangstelling te bestaan voor een membership bij MyCarClub, is inmiddels de ervaring van Van den Brink en Slavenburg. “Je kunt op een heel leuke manier je zakenrelaties verdiepen en je netwerk uitbreiden. Verder is het rijden met onze auto’s een leuke manier om de band tussen de medewerkers te versterken, het team te motiveren of op een ludieke manier nieuw personeel te werven. Ook is het MyCarClub corporate membership een fantastische manier om zakenrelaties een onvergetelijke herinnering te bezorgen. Weer eens iets anders dan een golfclinic of een avond in een skybox. Geen gezeur, wij regelen alles en laten je gewoon onvergetelijke momenten beleven in onze exclusieve sportwagens.”
 
Meer weten over het membership van MyCarClub? Kijk dan op mycarclub.nl

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement