Internationaal ondernemen vraagt om internationaal verzekeren. Verzeker uw succes in het buitenland

Magazines | Utrecht Business Nr3 2023 | Lees volledige uitgave online

Daarom is er www.internationaalverzekeren.nl. Een platform dat ondernemers informatie biedt over internationaal verzekeren en daarmee voorkomt dat ze de mist in gaan. Ik vertel u daar in deze en vier volgende columns graag over.

Voorbeeld 1: Belasting betalen in de VS

Bedrijf heeft dochter in de VS en verzekert dit bedrijf op een aansprakelijkheidsverzekering in Nederland. Dat is toegestaan.
Bedrijf hoeft in Nederland geen assurantiebelasting te betalen over VS-omzet, maar is wel verplicht in de VS aangifte te doen en “Non-Admitted Tax” te betalen. Bedrijf wist dit niet.
Wij organiseerden dit via onze VS-partner. Voordelen? Geen (onbedoelde) belastingontduiking in de VS. En in plaats van de 21% in Nederland betaalt het bedrijf in de VS tussen de 2% en 4% IPT (Insurance Premium Tax). Dus beter geregeld en minder betaald.


Complexiteit eenvoudig uitleggen
Wij zien internationaal verzekeren bijna als een hobby. We vinden het leuk, praten er graag over en kunnen de complexiteit goed en eenvoudig uitleggen. Adviseren over internationaal verzekeren is een vak. Wij delen onze kennis met als doel, ondernemers beter voorbereid naar het buitenland te laten gaan.
Op www.internationaalverzekeren.nl staan onder meer whitepapers, blogs en artikelen. De site is een onafhankelijke bron van informatie. Een plek waar internationale ondernemers naar toe kunnen om hun succes in het buitenland te verzekeren. Als initiatiefnemer willen we dat het bewustzijn van en de kennis over internationaal verzekeren in Nederland toeneemt. Dat is onze ambitie en daar investeren we graag in.

Voorbeeld 2: Bedrijf heeft een warehouse in Spanje

Dat mogen en kunnen we vanuit Nederland verzekeren (want binnen de EU). Dekking in Spanje op een Nederlandse polis met Nederlandse voorwaarden.
Toch is het beter een lokale polis af te geven voor de dekking in Spanje, omdat de dekking dan op basis van de Spaanse voorwaarden wordt verleend. Groot voordeel is dat in Spanje overstroming via het Consortio is meeverzekerd, dus betere dekking voor de klant. En bij schade in Spanje wordt de schade afgewikkeld door onze Spaanse partner met de lokale Spaanse verzekeraar.


Internationaalverzekeren.nl

Na het afronden van een studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit begon Robert Havekotte in 1992 bij Van Luin Assurantiën. Na vier jaar werd hij managing partner. Inmiddels helpt Havekotte vele Nederlandse én buitenlandse bedrijven bij hun risicomanagement en adviseert over verzekeringen en andere oplossingen. Binnen Nederland maar ook (ver) daarbuiten, met hulp van de internationale partners in het UNIBA-netwerk. Omdat hij te veel bedrijven tegenkomt die in het buitenland ondernemen maar zaken niet goed regelen, startte Havekotte www.internationaalverzekeren.nl.
Als het op verzekeren aankomt, kan Van Luin Assurantiën helpen. Maar als anderen hun kennis gebruiken, is dat geen probleem. Zo helpt Van Luin bedrijven hun succes te verzekeren in het buitenland.

Robert Havekotte
robert@internationaalverzekeren.nl
06-29052077

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement