Wie komt in de Young Economic Board? Haal ons uit de bestuurlijke bubbel!

Magazines | Utrecht Business Nr5 '23-'24 | Lees volledige uitgave online

Economic Board Utrecht is een netwerk van leiders uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Wat ons bindt is de metropoolregio Utrecht, een gebied met 1,5 miljoen inwoners waar onze organisaties gevestigd zijn of hun hoofdkantoor hebben. Samen willen we bijdragen aan een economisch sterke regio en een gezonde, vitale samenleving. ‘Utrecht, Heart of Health’ is daarbij ons motto.

In onze board zitten onder andere de burgemeester van Utrecht, de voorzitter van de Universiteit Utrecht, de president-directeur van de NS, de directeur-generaal van het RIVM, de baas van ROC Midden Nederland en de directeur van Arcadis. Om er maar een paar te noemen. Allemaal personen met een fantastisch CV, ruime ervaring en een ramvolle agenda. Samen zoeken zij vanuit het bedrijfsleven oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en vertegenwoordigen zij de regio Utrecht zowel binnen als buiten Nederland. Maar wij hebben ook onze blinde vlekken.

Wat de boardleden namelijk grotendeels gemeen hebben: het zijn ‘typische’ bestuurders, witte vrouwen en mannen van boven de 40 jaar. Jongere mensen tref je niet zo vaak aan op CEO-posities in grote organisaties, en de samenstelling van onze board is verre van divers. Juist een organisatie die zich inzet voor de toekomst van Utrecht kan niet zonder de stem van de jongere, ondernemende generatie. En de stem van  mensen met een andere culturele of maatschappelijke achtergrond.  

Wij denken dat juist twintigers en dertigers donders goed weten wat er nodig is in Utrecht. Én hoe Utrecht ertoe kan doen in Nederland en wereldwijd. Bijvoorbeeld om ons startupklimaat te verbeteren of om de regionale arbeidsmarkt nóg aantrekkelijker te maken.

Haal jij ons uit de bestuurlijke bubbel? Challenge en prikkel ons. Word lid van de Young Economic Board en denk mee over de toekomst van de regio Utrecht.

Wie zoeken we? jij...

·         bent creatief in het vinden van oplossingen op strategische  vraagstukken

·         bent iemand die mensen weet te overtuigen van jouw visie

·         kan de regio vertegenwoordigen bij belangrijke bijeenkomsten

Wat levert het je op?

·         De kans om impact te maken voor de regio 

·         Samenwerken in een diverse groep young professionals

·         Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van een netwerk

Dan bieden wij je de uitgelezen mogelijkheid om als Young-lid deel te nemen aan de Economic Board Utrecht. We bieden je de unieke gelegenheid om met de top van het (internationale) bedrijfsleven en overheid in gesprek te gaan over het vestigings-, kennis- en innovatieklimaat en infrastructuur in de metropoolregio Utrecht. 

Herken jij je in het onderstaande? Of ken je iemand die hierin geïnteresseerd is? Laat het ons weten. Je kunt ons bereiken via www.economicboardutrecht.nl/contact.


Jeroen Bartelse, algemeen directeur TivoliVredenburg, lid Economic Board Utrecht

Michiel Dijkman, directeur Economic Board Utrecht


 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement