Joghmanshof: discretie gegarandeerd

Magazines | Utrecht Business Nr5 '23-'24 | Lees volledige uitgave online

Horen, zien, zwijgen. Heel discreet houdt Joghmanshof de zakelijke gesprekken die er plaatsvinden voor zichzelf. Op steenworp afstand van de A15 bij Tiel, maar diep verscholen in het groen ligt dit bijna 200 jaar oude rijksmonument, waar gezelschappen van twee tot enkele tientallen personen zich in alle rust en privacy kunnen terugtrekken om hun doelen te realiseren.

Freek de Poel schetst de situaties van zijn gasten. "Een raad van bestuur, een directie of een ondernemingsraad die graag wil vergade-ren in afzondering. Beoordelings- en functioneringsgesprekken met medewerkers in een comfortabele omgeving. Een afspraak op neutraal terrein voor een bedrijfsovername, zonder onrust bij het personeel te wekken. Dat laatste vormt ook een motivatie om hier sollicitatieron-den te houden." Gevoelsmatig ligt Joghmanshof in Kapel-Avezaath ver van de bewoonde wereld, maar de fraai gerestaureerde boerderij uit 1825 valt met een halfuur te bereiken vanaf Utrecht. Een parel in een decor als op een ansichtkaart, met een parkachtig arboretum als entree en een landschapstuin aan de achterzijde. "Daar verbouwen we groente voor onze catering, die we puur op basis van streekpro-ducten verzorgen," zegt Bouvien Brocks-de Poel. "Duurzamer worden de pompoenen niet. Onbespoten gekweekt, onder aanmoediging van de fluitende vogels." Het ware buitenleven, waar de gasten inspiratie opdoen en de accu opladen, ver buiten de hectiek van alle dag. Zet één stap buiten de deur en de tuin strekt zich uit. Om te wandelen, om te eten en eventueel zelfs om een bespreking te houden, wanneer de zon zijn stralen over de prachtige hof uitwerpt.

Voorhuis en De Deel
Zakelijke gezelschappen, klein of wat groter, creëren hier in een exclusieve sfeer hun eigen bubbel. Freek de Poel: "In het Voorhuis hebben we een luxe, gerieflijke kamer ingericht voor maximaal twaalf personen. Er is tevens de mogelijkheid om in de ontvangsthal formeel of informeel bijeen te komen, desgewenst onder het genot van een hapje en een drankje. Voor presentaties en dergelijke brengen we De Deel in gereedheid, waar veertig tot vijftig gasten kunnen zitten in een landelijke sfeer, waarbij de balken een hint geven naar de vroegere stal." Bouvien Brocks-de Poel: "Onlangs hebben we de bar uitgebreid met een heel lange lunchbank; ideaal om even op een ontspannen-de wijze de dag te breken. Heel sfeervol." De tijd lijkt stil te staan in Joghmanshof, maar de inrichting is hoogwaardig en alle moderne fa-ciliteiten blijken voorhanden, zoals smartboards, razendsnel internet via glasvezel en techniek om videoverbindingen tot stand te brengen. Desalniettemin ligt de ware kracht van deze unieke accommodatie in de afzondering van de buitenwereld. Discretie en privacy gegarandeerd.

www.joghmanshof.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement