Internationaal ondernemen vraagt om internationaal verzekeren

Magazines | Utrecht Business Nr5 '23-'24 | Lees volledige uitgave online

Wij staan er nog steeds versteld van hoe vaak wij van één van onze netwerkpartners het verzoek krijgen om contact op te nemen met een Nederlands bedrijf dat een vestiging gaat openen in de USA.
 
Er zijn vele organisaties die Nederlandse bedrijven ondersteunen bij het starten van een eigen entiteit in de USA. Dit varieert van regionale ontwikkelingsmaatschappijen, de overheid (via de RVO), accountants en advocaten tot gespecialiseerde bedrijven die ondersteunen bij de stap naar de USA. Tot een paar jaar geleden was ik me niet bewust van het aantal organisaties dat zich hiermee bezig houdt. Inmiddels wel, en we werken samen met al deze organisaties om een (belangrijk) deel in te vullen van wat zij links laten liggen: internationaal verzekeren. Wanneer dit ter sprake komt, bellen ze ons.
 
Van groot tot klein
De bedrijven waarmee we in contact worden gebracht of die ons weten te vinden via internationaalverzekeren.nl variëren van groot (met een paar honderd medewerkers) tot klein. En ze zijn actief in uiteenlopende branches. Overeenkomst tussen al deze bedrijven is het enthousiasme en de positieve energie omdat ze iets nieuws gaan doen. Dat maakt het werken voor deze bedrijven leuk en uitdagend. Uitdagend omdat we iedere keer weer op zoek moeten naar de constructie (verzekeraar, dekking, partners) die het best past bij de specifieke klant.
 
Expertpresentaties
Dat enthousiasme stralen we uit, ook tijdens de presentaties die we geven over verzekeren in Amerika. De afgelopen maand gaven we expertpresentaties voor groepen bedrijven die geïnteresseerd zijn om te starten in de USA of daar al een entiteit hebben. Seminars die (gezamenlijk) georganiseerd werden door de EACC, NLinBusiness, BOM en Oost NL. Hierbij merken we dat er echt behoefte bestaat aan informatie over verzekeren in de USA. En laten we daar nu net internationaalverzekeren.nl voor opgericht hebben.
 
Praktijkgericht verhaal
Ook voor het komende jaar staat weer een aantal presentaties op de rol. Wanneer u een seminar organiseert over internationaal werken dan voegen wij daar graag internationaal verzekeren aan toe. Met ons kennisplatform zijn wij in staat een goed en praktijkgericht verhaal te vertellen voor bedrijven die internationaal willen gaan werken of dat al doen. We geven de juiste voorbeelden en praktijkcases waar deze bedrijven hun voordeel mee kunnen doen.
 
Een beter gevoel krijgen bij wat we doen? Kijk op internationaalverzekeren.nl of volg ons op LinkedIn.
 

Na het afronden van een studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit begon Robert Havekotte in 1992 bij Van Luin Assurantiën. Na vier jaar werd hij managing partner. Inmiddels helpt Havekotte vele Nederlandse én buitenlandse bedrijven bij hun risicomanagement en adviseert hij over verzekeringen en andere oplossingen. Binnen Nederland maar ook (ver) daarbuiten, met hulp van de internationale partners in het UNIBA-netwerk. Omdat hij te veel bedrijven tegenkomt die in het buitenland ondernemen maar zaken niet goed regelen, startte Havekotte www.internationaalverzekeren.nl.
Als het op verzekeren aankomt, kan Van Luin Assurantiën helpen. Maar als anderen hun kennis gebruiken, is dat geen probleem. Zo helpt Van Luin bedrijven hun succes te verzekeren in het buitenland.

 
Robert Havekotte
robert@internationaalverzekeren.nl" rel="nofollow" target="_blank">robert@internationaalverzekeren.nl
06-29052077
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement