Benut kansen van de Europese arbeidsmarkt

Magazines | Utrecht Business Nr5 '23-'24 | Lees volledige uitgave online

Bij de zoektocht naar nieuwe medewerkers richten ondernemers zich vaak op hetzelfde gebied of zetten de meest bekende wervingskanalen in. Ze zien daarbij soms over het hoofd dat ze hun zoekgebied kunnen uitbreiden binnen Europa. EURES ondersteunt daarbij kosteloos met heldere informatie en gericht advies.
 
Voor de ondernemer of HR-directie is het goed te weten dat EURES werkt voor alle bedrijven in Nederland. Ik richt me specifiek op de regio Utrecht en ben aanspreekpunt voor de lezers van dit blad.
 
Om het netwerk ook voor ons te laten werken, ontmoet ik partijen in andere landen en nodig ze ook uit in ons mooie Utrecht. Zo werd voor de Science-beurs dit jaar een Deense delegatie ontvangen met een grote Science-werkgever waarmee we al eerder een samenwerking hebben opgezet. Wij organiseren dan ook ontmoetingen met de hogeschool, universiteiten en brancheverenigingen zodat de juiste mensen elkaar treffen. Doel is altijd: arbeidsmobiliteit in Europa bevorderen.
 
Ik ben in november naar Bratislava (Slowakije) gereisd waar ik arbeidsinspecties van zeven verschillende landen heb ontmoet. Doel was om te onderzoeken waar kansen liggen maar ook waar het mis gaat. Thema hierbij was vooral seizoenswerk.
 
Het bezoek aan Malta in oktober van dit jaar is me bijgebleven omdat we daar bedrijven hebben bezocht om informatie op te halen voor Nederlandse werkzoekenden. Vooral de iGaming-industrie is booming op Malta. Ook hebben we er de Nederlandse arbeidsmarkt op de kaart kunnen zetten door een presentatie over Working and Living in the Netherlands aan de universiteit van Valletta.
 
Uiteraard zijn er voor de 31 bij EURES aangesloten landen mogelijkheden om samen te werken op het gebied van werving voor alle sectoren. We bezoeken jobfairs in verschillende landen en kunnen gerichte werving opzetten in het land van uw keuze. Neem hiervoor gerust contact met mij op voor een traject op maat. Omdat EURES vanuit de overheid werkt voor alle bedrijven is onze dienstverlening voor u als werkgever kosteloos.
 
 
Kim Smits
 
Adviseur werkgeversdienstverlening UWV EURES
Stadsplateau 1 Utrecht (Stadskantoor)
06 46 20 16 82
kim.smits@uwv.nl
www.werk.nl/eures

 

EURES staat voor European Employment Services, een non-commerciële organisatie die werkgevers en werkzoekenden in Europa bij elkaar brengt.
Dit initiatief van de Europese Commissie is sinds 1993 actief. EURES Nederland bestaat uit zestien deelnemende publieke en private partijen waarvan UWV de grootste is.

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement