‘Werken vanuit liefde voor de medemens’

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2014 | Lees volledige uitgave online

De meeste ondernemers zetten eerst een bedrijf op en gaan pas daarna voor de samenleving aan de slag. Gabriel Erlach van GabrielEvents deed het precies omgekeerd. Zij stortte zich volop in het vrijwilligerswerk voor haar eigen Kanaleneiland en bedacht pas daarna dat ze eigenlijk ook een onderneming had opgezet. Onlangs presenteerde ze als ambassadeur van de beweging ’Utrecht onder stroom’ de Utrechtse Beursvloer op de Regio Business Dagen.

SLINGER NIEUWS

Sociaal ondernemer Gabriel Erlach van Gabriel Events

‘Werken vanuit liefde

voor de medemens’

TEKST ARNOUD CORNELISSEN

Ze is deze weken heel druk met het verwezenlijken van haar droom. Een kunst en cultureel buurtcentrum waar tegelijkertijd mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer de weg naar werk kunnen vinden. ‘Isola Rosa is een droom die na negen jaar werken en schrijven aan het plan eindelijk werkelijkheid is geworden,’ aldus een overduidelijk genietende Gabriel Erlach.

Inmiddels is ze wereldberoemd in Kanaleneiland. Vrijwel iedereen kent de innemende persoonlijkheid van het televisieprogramma ‘U in de wijk’. ‘Daarmee is het allemaal begonnen,’ vertelt ze. ‘Ik zat in die periode niet lekker in mijn vel. Een moeder van de school van mijn kinderen sleepte mij mee naar het 3-generatiecentrum in Kanaleneiland. Zo kwam van het een het ander. Ik werd gevraagd om “U in de wijk” te presenteren. In eerste instantie durfde ik dat niet aan. Totdat ik mij realiseerde dat ik precies dat aan het doen was wat ik altijd had gewild. Daardoor herontdekte ik mijzelf weer.’

Kleine dingen

Het helpen van de mensen in je eigen omgeving werd haar thuis met de paplepel ingegeven. Ook nu nog ervaart ze dat als normaal. ‘Werken aan de samenleving hoeft helemaal niet groots en ingewikkeld te zijn. Het zit juist in de kleine dingen. Ga op een regenachtige dag gewoon eens langs bij je oude buurvrouw op 4 hoog en vraag of je wat boodschappen voor haar kunt meenemen. In bepaalde omstandigheden kan dat soms letterlijk haar leven redden.’

Gabriel heeft die burenhulp aan den lijve ondervonden. Enkele jaren geleden werd zij ernstig ziek. In haar directe omgeving schoten allerlei mensen toe om haar en haar gezin te ondersteunen. ‘Toen heb ik heel goed gemerkt dat als je iets geeft, je het ook weer terugkrijgt. Op dat moment nam ik een besluit. Ik dacht: “Als ik hier goed uitkom, ga ik voor mezelf beginnen”. Dat was de start van GabrielEvents.’

Trots

Gabriel krijgt inmiddels geregeld opdrachten voor het organiseren van evenementen en het presenteren van bijeenkomsten. Ook voor De Slinger Utrecht kwam zij een paar keer in actie.

Het bedrijf is voor haar echter vooral een middel om dingen mogelijk te maken. ‘Het gaat mij niet om rijk worden. Dan speel ik wel mee in de loterij. Ik moet natuurlijk wel voor mijn gezin geld verdienen. Daarvoor is GabrielEvents; dat gaat gewoon door. Maar met mijn project Isola Rosa wil ik wat voor de wijk doen. Ik realiseerde me dat ik mijn bekendheid kan gebruiken om mijn droom te verwezenlijken: mensen helpen door dit centrum tot een succes te maken. Daarom ben ik nu ook ambassadeur van Utrecht onder stroom. Want die beweging staat voor liefde voor je buren en werken uit liefde voor je medemens. Ik ben er trots op dat te mogen vertegenwoordigen.’

Meer informatie over Utrecht onder stroom op www.utrechtonderstroom.nl. n

Gabriel Erlach, wereldberoemd

in Kanaleneiland

WINKENS NAAR VOLTA

Het bureau voor visuele communicatie Volta in Utrecht versterkte haar directie met communicatiestrateeg Peter Winkens (56). Winkens werkte voorheen onder meer als Manager Corporate Communicatie bij Rabobank Nederland en als bureaudirecteur-/eigenaar. Naast zijn functie bij Volta blijft Winkens als associate partner verbonden aan het communicatiebureau MSL Group Nederland. Volta_ontwerpers paste onlangs in het kader van een strategische herpositionering haar naam aan in Volta_thinks_visual.

VAN SEVENTER NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR DUTCH GAME GARDEN

Jan-Pieter van Seventer treedt per 1 juli aan als algemeen directeur van de Dutch Game Garden. Hij vervangt zakelijk directeur Viktor Wijnen-de Bont die per 1 juli aan de slag gaat als directeur van HKU Games en Interactie, één van de acht schools van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Wijnen-de Bont treedt tevens toe tot het bestuur van de Dutch Game Garden. Hij stond hier sinds 2008 aan het roer. De Dutch Game Garden groeide onder zijn leiding uit tot de hub van de Nederlandse gamesindustrie met vestigingen in Utrecht, Hilversum en Amsterdam.

Gamesindustrieveteraan Van Seventer is sinds 2008 werkzaam bij de Dutch Game Garden als Development Director. Hij zal de succesvolle formule met als pijlers start-upsupport, clusterhuisvesting en events verder uitbouwen.

25 JAAR REVON

Op 1 mei 1989 startte Remco Fischer op 23-jarige leeftijd Revon drukkerij in Schoonrewoerd, vlakbij Leerdam. In de daaropvolgende jaren groeide het bedrijf gestaag. De drukkerij werd uitgebreid met een eigen ontwerpstudio en een afdeling afwerking. Met een scherp oog voor relevante ontwikkelingen in het vak werden ook digitaal drukken, beletteringen en digitale media aan het dienstenpakket toegevoegd. De expansie maakte aan aantal verhuizingen noodzakelijk, het meest recent naar een eigen bedrijfspand in de Gildenstraat te Leerdam.

In het jubileumjaar is Revon niet alleen een veelzijdige grafimediapartner. In toenemende mate profileert het bedrijf zich als leverancier van marketing communicatie die klanten adviseert over de juiste inzet van alle mogelijke media. Naast de hoofdvestiging in Leerdam beschikt Revon over een productielocatie/verkoopkantoor in Woerden en een verkoopkantoor in Den Haag. Er werken circa 50 mensen.

ADRA-GOLFTOERNOOI VOOR GOEDE DOELEN

Golfclub Kromme Rijn in Bunnik is op 1 oktober de locatie voor het eerste ADRA Benefiet Golftoernooi. Iedereen met een GVB kan zich inschrijven voor dit compleet verzorgde golfevenement, inclusief diner en een loterij. Het is een wedstrijd over 18 holes met stableford puntentelling en individuele handicapverrekening. De kosten bedragen 95 euro. Door deelname aan het toernooi weten golfers zich niet alleen verzekerd van een sportieve dag maar ondersteunen ook twee goede doelen: een Solar waterpomp in Myanmar waardoor 900 mensen schoon drinkwater krijgen en microkredieten in Indonesië. Met deze kredieten kunnen vrouwen een eigen bedrijf opzetten in de visserij.

ADRA staat voor Adventist Development and Relief Agency. Deze ontwikkelingshulporganisatie is wereldwijd in meer dan 120 landen vertegenwoordigd. ADRA heeft het CBF-keurmerk en is ANBI-gecertificeerd. Voor meer informatie over het golftoernooi:

info@adra.nl.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement