Duurzame inzetbaarheid belangrijk voor gezonde arbeidsmarkt

Magazines | Utrecht Business Nr 3 - 2014 | Download de PDF | Lees volledige uitgave online

Duurzame inzetbaarheid belangrijk voor gezonde arbeidsmarkt

Werkgevers willen de duurzame inzetbaarheid van werknemers bevorderen via bijvoorbeeld bedrijfssport en gezonde mobiliteitsregelingen zoals woon-werkverkeer per fiets, ruimte geven aan fitnessfaciliteiten en het stimuleren van sportieve bedrijfsactiviteiten.

Succesvolle kennisbijeenkomst

VNO-NCW Midden besteedt regelmatig aandacht aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het thema was bijvoorbeeld aan de orde in een workshop die topwedstrijdzeiler Roy Heiner gaf tijdens de Zeilregatta voor leden van de vereniging op vrijdag 13 juni van dit jaar. Ook tijdens de AFAS Tennis Classics eind vorig jaar heeft de vereniging samen met Sport en Zaken en TennisEvents by Eltingh Haarhuis een succesvolle kennisbijeenkomst over dit onderwerp georganiseerd. Dit past in het standpunt van VNO-NCW Midden dat gezonde en vitale werknemers belangrijk zijn voor een bedrijf. Hoe beter mensen in hun vel zitten, des te makkelijker en beter zij zich kunnen inspannen op het werk. Werkgevers hebben dus alle belang bij een gezonde leefstijl van hun werknemers. Niet in de laatste plaats omdat we allemaal langer moeten doorwerken. n

Gezonde en vitale werknemers zijn belangrijk voor een bedrijf. Hoe beter mensen in hun vel zitten, des te makkelijker en beter zij zich kunnen inspannen op het werk. Werkgevers hebben dus alle belang bij een gezonde leefstijl van hun werknemers. Niet in de laatste plaats omdat we allemaal langer moeten doorwerken.

BIJEENKOMSTEN VNO-NCW UTRECHT

VNO-NCW Utrecht heeft het verenigingsseizoen 2013-2014 afgesloten met een gezamenlijke zomerborrel met leden van de regio’s Eemland en Vallei van VNO-NCW Midden en leden van Jong Management uit de drie regio’s. Het was een goed en informeel treffen bij de Witte Holevoet in Scherpenzeel met een korte terugblik op mooie bijeenkomsten. Daaronder het bezoek aan Nyenrode Business Universiteit, aan het HEMA

distributiecentrum, de FoodValley Regio Inspiratiebijeenkomst, het Prinsjesdagontbijt en niet te vergeten het gezamenlijke bezoek aan het indrukwekkende Calamiteitenhospitaal van Defensie.

Het programma voor het komende

seizoen belooft opnieuw bijzondere

bedrijfsbezoeken en ontmoetingen. VNO-NCW Utrecht start het seizoen met een bijeenkomst over de gevolgen voor ondernemers van de Miljoenennota 2014. Deze bijeenkomst vindt plaats op 17 september, de woensdag na Prinsjesdag.

Leden van de vereniging ontvangen in augustus het boekje met alle informatie en data. De informatie komt in de zomer al online beschikbaar via www.vno-ncwmidden.nl/utrecht.

Contactpersoon

Alwin Roest

regiomanager VNO-NCW Utrecht

E roest@vno-ncwmidden.nl

T 055-5222606

www.vno-ncwmidden.nl/utrecht

VNO-NCW NIEUWS

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement