Hyundai Kona en Autobedrijf Cluistra: klaar voor de toekomst

Magazines | Utrecht Business Nr 5 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Op het moment van spreken is de Hyundai Kona net een paar dagen aanwezig in de showrooms van Autobedrijf Cluistra in Nieuwegein en Veenendaal. Eigenaren Jan en Gert Cluistra zijn verheugd met de nieuwe telg in de Hyundai-familie. Autojournalisten in binnen- en buitenland zijn al net zo lyrisch over de even speelse als luxueuze cross-over die van de 'Koreaanse' band is komen rollen. Wereldwijd is Hyundai het snelst groeiende automerk en met de nieuwe Kona onderstreept het merk nog eens haar toekomstvisie, waarin ook elektronificering ? iets waar Hyundai voorloper in is - een belangrijke rol speelt. "Zo is nu ook al bekend dat in 2018 zowel een elektrische als een hybride variant van de Kona op de markt wordt gebracht", geeft Gert Cluistra aan.

Belangrijk segment

De Hyundai Kona is een zogenaamde mini SUV, maar eigenlijk doet de toevoeging 'mini' de auto te weinig eer aan. Wie in de Kona stapt zal namelijk direct merken dat hij dan verbluffend ruim blijkt. "De auto klópt gewoon en voldoet aan alle wensen die autobestuurders tegenwoordig hebben", geeft Cluistra aan. "Mensen willen hoger zitten, hoeven niet per se een heel grote auto meer, maar te klein is ook niet wenselijk. Dit is een heel belangrijk segment in de autowereld en Hyundai gaat daarin nu een flinke rol spelen."

Zeer luxe

Op de Hyundai-ladder staat de Kona gepositioneerd op een plek net onder de grotere Tucson. Qua prijs schurkt de Kona tegen zijn grotere broer aan, met een vanaf-prijs van minder dan ? 22.000,-. "Dat zit 'm in de luxe waarmee de Kona in de basis al mee is uitgerust", legt Cluistra uit. Daar is niks van gelogen. De 'basisversie' heeft namelijk een sterke 1.0 T-GDI motor van 88kW (120pk) en is meteen al zeer luxe uitgerust met bijvoorbeeld airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor- en achter, centrale deurvergrendeling, verwarmbare en elektrisch verstelbare buitenspiegels, cruise control, projectieverlichting, een armsteun, een radio met zes luidsprekers plus USB-/AUX-aansluiting en stuurwielbediening. Het Lane Keeping Assist System en de Drivers Attention, de Hill-Assist Control (die achteruitrollen op een helling voorkomt) en de Downhill Brake Control vergroten samen met de LED-dagrijverlichting en de LED-achterlichten in de achterspoiler de veiligheid van bestuurder en passagiers.

Hoge verwachtingen

"We hebben echt hoge verwachtingen van de Kona", geeft Gert Cluistra aan. "Vijf jaar aan ontwikkeling komen samen in deze auto. We hebben dan ook meer dan genoeg ingekocht, dus mensen kunnen er snel mee wegrijden. Ook hebben we de nodigde demo's klaarstaan. Als bedrijven die bijvoorbeeld meerdere dagen willen inzetten voor hun medewerkers, dan is dat dus ook zeker mogelijk."

De Hyundai Kona is nu verkrijgbaar vanaf ?21.995,-. Meer informatie op www.cluistra.nl

Hyundai Kona én Autobedrijf Cluistra: Klaar voor de toekomst

Het gaat goed met Autobedrijf Cluistra (Mazda en Hyundai) en als de voortekenen niet bedriegen, gaat ook de hagelnieuwe Hyundai Kona stevig bijdragen aan dat feit. In de compacte SUV komt volgens Gert Cluistra de complete toekomstvisie van Hyundai terug, met alle features die van Hyundai een premium merk maken: "We hebben er het volste vertrouwen in dat we hiermee nóg meer kunnen gaan beteken voor onze klanten."

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement