Business Flitsen

Magazines | Utrecht Business Nr 5 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Business Flitsen

Redmore overgenomen door House of HR

Het Utrechtse detacherings- en consultancybedrijf Redmore wordt overgenomen door het Belgische House of HR. Ingewijden geven aan dat het een van de grootste overnames is die House of HR ooit gedaan heeft, maar over financiële details van de overname wordt niets bekendgemaakt. Redmore richt zich op financiële dienstverleners en overheden. Het bedrijf heeft, met dochterondernemingen Triple A, Triple S, Talent&Pro en Profource, een jaaromzet van 100 miljoen euro. Er werken ruim twaalfhonderd mensen. Om de nationale en internationale groeiambities waar te kunnen maken, ging het bedrijf zelf op zoek naar een bedrijf dat hen kon overnemen, zo gaf topman Jan van Duijn aan. House of HR had vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro en is onder meer via zijn uitzenddochter Accent en enkele eerdere overnames al actief op de Nederlandse markt. Ook in onder meer Duitsland, Roemenië, Polen en Frankrijk zijn dochterondernemingen actief.

Mkb-ondernemer vaakst slachtoffer van malware

Malware (30 procent), ransomware (17 procent) en phishing

(10 procent) zijn de meest voorkomende vormen van cybercrime waardoor mkb-ondernemers worden getroffen. In totaal zegt 1 op de 5 ondervraagde mkb'ers wel eens het slachtoffer geweest van cybercriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van het Lectoraat Cybersecurity in het mkb van de Haagse Hogeschool, dat in samenwerking met MKB-Nederland is uitgevoerd in twintig branches. Het onderzoek van het nieuwe lectoraat van de Haagse Hogeschool, dat onder leiding van lector dr. Rutger Leukfeldt officieel van start is gegaan, laat onder meer zien dat bedrijven met meer dan 50 medewerkers significant vaker (39,1 procent van deze groep) slachtoffer zijn dan bedrijven tussen de 10 en 50 medewerkers (21,8 procent) en bedrijven van 1 tot 10 medewerkers (15,1 procent). Hoewel malware, ransomware en phishing in het mkb vaker voorkomen dan bijvoorbeeld hacking (7 procent), DoS-aanvallen (5 procent), afpersing

(3 procent) en identiteitsmisbruik (3 procent), gaat het in absolute zin ook bij deze vormen van cybercrime nog altijd om grote aantallen bedrijven die erdoor worden getroffen.

Omzet detailhandel neemt met 5,8 procent toe 

De detailhandel heeft in september 5,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume, de voor prijsverandering gecorrigeerde omzet, valt 4,4 procent hoger uit.

Zowel de omzet van de foodsector als de non-foodsector van de detailhandel is toegenomen, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek begin november. Daarnaast is er online meer dan 23 procent omgezet. De omzet van winkels in non-food is in september met ruim 7 procent gegroeid. Het volume was bijna 8 procent hoger dan een jaar eerder. Het is de negende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector is gestegen, aldus het statistiekbureau. Winkels in schoenen en lederwaren behaalden de hoogste omzetstijging. Dit werd veroorzaakt door het weer. ''Vorig jaar was september warm en droog, dit jaar was september koel en nat", aldus het statistiekbureau. "Hierdoor hebben consumenten in 2017 aankopen van kleding en schoenen in september gedaan, terwijl ze een jaar eerder in september deze aankopen door het goede weer (deels) voor zich uit hebben geschoven."

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement