Skipiste Nieuwegein: verrassend veelzijdig recreatiebedrijf in de regio

Magazines | Utrecht Business Nr 5 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Al bijna 25 jaar bestaat Skipiste Nieuwegein en in die tijd heeft het zich ontwikkeld tot een veelzijdig recreatiebedrijf. In 1994 begon Mark van de Swaluw met de skipiste. Een echte pionier op het gebied van outdoor borstelbanen en een van Nederlands beste skiërs. Hij bouwde Skipiste Nieuwegein uit tot een prachtig bedrijf met vijf skipistes, een horecagelegenheid en een ware ski-shop, maar er kan nog zoveel meer. Vergaderen bijvoorbeeld, maar ook bedrijfsuitjes, feesten en partijen.

De pistes zijn borstelbanen en zijn gemaakt van kunststof borstels. "Skiën op een borstelbaan is zeker anders dan in de sneeuw. Maar de techniek die je nodig hebt, is precies dezelfde als in de sneeuw", vertelt kersverse eigenaar Mark Snoeren. "Skiën op de borstelbaan is wel iets moeilijker dan skiën in de sneeuw. Op de borstelbaan word je gedwongen de techniek nauwkeuriger toe te passen dan in de sneeuw. Voel je je comfortabel op de borstelbaan, dan lukt het ook in de sneeuw."

Nedereindse Plas

Als nieuwe eigenaar zal Mark Snoeren zelf actief gaan werken in het bedrijf. Hij ziet nog mooie kansen om het bedrijf mooier en aantrekkelijker te maken. En niet alleen voor ski- en snowboardlessen, maar voor veel meer. "De omgeving van de Nedereindse Plas is een té mooie omgeving om niets mee te doen", geeft hij aan. In de regio weten veel mensen van het bestaan van Skipiste Nieuwegein. Veelal doordat ze daar zelf hebben leren skiën of snowboarden. Toch weten veel mensen nog niet dat Skipiste Nieuwegein niet alleen skilessen aanbiedt, maar ook een uitstekende locatie is voor andere activiteiten. De centraal gelegen locatie aan de Nedereindse Plas is een mooie locatie voor allerlei buitenactiviteiten en veel meer.

Bedrijven

Vanzelfsprekend blijft de core business van Skipiste Nieuwegein het leren van skiën en snowboarden. "Toch komen al regelmatig bedrijven bij ons om een sportieve en feestelijke activiteiten te houden. Veelal zijn ze verrast over de mooie locatie, omgeving en mogelijkheden. Ik hoop dat ook bedrijven ons nog meer gaan vinden om deze unieke belevenis mee te maken", zegt Mark Snoeren trots. "In de toekomst willen we nog meer activiteiten gaan aanbieden zoals bedrijfsuitjes, learning events, leiderschapstrainingen en vergaderarrangementen. Hoewel de horecagelegenheid deze mogelijkheid nu al biedt, kan de inrichting daarop verbeterd worden."

Zomer

Voor de zomermaanden heeft Mark Snoeren ook wel ideeën. "Ik wil het tuben (met een opblaasband de berg af, red.) uitbreiden." Nu wordt de tubebaan rond april helemaal opgebouwd, waar ook de skipiste voor wordt gebruikt. "Die periode moet uitgebreid worden", vindt hij. "We moeten nu helaas wel eens 'nee' zeggen tegen verschillende kinderfeestjes in de zomerperiode. Dat is zonde, dus hier gaan we een oplossing voor vinden. Daarnaast gaan we activiteiten ontwikkelen die op en rondom de Nedereindse Berg en Plas kunnen plaatsenvinden. Met mijn militaire achtergrond kijk ik ook naar survivalactiviteiten", werpt Snoeren op. "Maar ook wandelen, fietsen en varen. Als is dat laatste wel afhankelijk van de ontwikkeling van de plas."

Meer informatie:

Skipiste Nieuwegein

Nedereindseweg 501a

3546PM Utrecht

030-6884463

www.skipistenieuwegein.nl

Verrassend veelzijdig recreatiebedrijf in de regio: Skipiste Nieuwegein

Skipiste Nieuwegein is in nieuwe handen. Mark Snoeren heeft het bedrijf overgenomen van oprichter Mark van der Swaluw en ziet mooie kansen voor het bedrijf en de omgeving Nedereindse Plas.

Fotografie: marnix schmidt

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement