Inzicht en advies: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk

Magazines | Utrecht Business Nr 5 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Inzicht en Advies

Deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk

Vanuit een sterk geloof in écht onafhankelijk financieel advies heeft Fons de Bilde als ervaren financieel planner in 2005 Inzicht en Advies opgericht. De naam zegt het al; hij geeft cliënten inzicht in hun financiële situatie en adviseert wat daarin beter of eenvoudiger kan. Deskundig en betrouwbaar!

Na werkzaam te zijn geweest bij de ING groep en Achmea Staalbankiers - vanaf 1989 als achtereenvolgens levensverzekeringsinspecteur, pensioenadviseur, private banker en kantoordirecteur - constateert Fons de Bilde dat goede advisering en verkoop niet samengaan. Na de opleiding voor gecertificeerd financieel planner (FFP) en de masteropleiding voor financial planning (MFP) succesvol af te ronden komt hij er achter dat de financiële wereld vooral advies geeft waar zij zelf beter van wordt. Eind 2005 richt hij daarom Inzicht en Advies op en dat is sindsdien ook precies wat hij doet. Onafhankelijk, integer en op hoog niveau adviseren van zowel particulieren als ondernemers op het gebied van inkomen nu en later, eerder stoppen met werken, hypotheken, sparen en beleggen, inkomen na overlijden en arbeidsongeschiktheid, levensverzekeringen, ontslag en arbeidsvoorwaarden, erven en schenken, samenwonen, huwelijk en echtscheiding. Momenteel volgt hij een opleiding voor levensexecuteur. "Wij verkopen onze kennis en ervaring en geen financiële producten", licht De Bilde zijn rol toe. "Daarbij houd ik ook rekening met alle wensen van mijn cliënt en een eventuele partner. Natuurlijk gaat het over kansen en risico's op financieel gebied, maar ook over dromen en passies."

Beste van Nederland

De Bilde is lid van de Vereniging voor Financieel Planners (VFFP) en de Vereniging Onafhankelijk Financieel Planners (VOFP), waarvan hij tevens voorzitter is. Daarmee kan hij naast onafhankelijkheid ook continuïteit in de aanwezige kennis binnen zijn bedrijf garanderen. De Consumentenbond, het Nibud en de Vereniging Eigen Huis verwijzen naar de leden van deze vereniging. Regelmatig is De Bilde op televisie te zien bij programma's als Radar, NOS journaal, RTL4 nieuws, RTLZ om daar als deskundige zijn mening te geven over actuele veranderingen binnen de financiële wereld. In 2017 is hij genomineerd als finalist voor Financieel Planner van het jaar. Eerder, in 2013, werd hij door vakgenoten uitgeroepen tot een van Nederlands beste en meest toonaangevende financieel adviseurs. De Bilde: "Door cliënten inzicht te verschaffen in hun financiële situatie, waarbij de nadruk ligt op die onafhankelijkheid én op het geven van begrijpelijke adviezen, wordt het voor hen makkelijker om de juiste keuzes te maken. Vertrouwen win je uiteindelijk door waar te maken wat je belooft en daarbij het belang van je cliënt centraal te stellen!"

Positieve wereld

Werkzaam vanuit Utrecht voelt De Bilde zich sterk betrokken bij de ontwikkelingen in zijn stad. Mede daarom is hij met Inzicht en Advies sinds 2015 tevens partner van De Slinger Utrecht. "Voornamelijk omdat ik me herken in de andere partners; allemaal sociale gedreven ondernemers die zich inzetten voor een betere en positieve wereld. Daarin voel ik me sterk verbonden en laat ik me graag inspireren", licht De Bilde zijn partnerschap toe.

Inzicht en Advies

Prof. Abersonlaan 6 Utrecht

T 06-46332426

www.inzichtenadvies.nl

Fons de Bilde

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement