Heeren van Maarssen: zakelijke sfeer met vleugje nostalgie

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2017 | Lees volledige uitgave online

De Heeren van Maarssen biedt gevarieerde businessprogramma's rondom Heerenkamer Zakelijke sfeer met een vleugje nostalgie

Locaties voor zakelijke bijeenkomsten, je vormt je er al gauw een globaal beeld bij. Laat dat helemaal los en stap in de

wereld van De Heeren van Maarssen, waar een overweldigende sfeer met een vleugje nostalgie hand in hand gaat met een moderne, verrassende kijk op zakelijke bijeenkomsten. Daarbij overheerst een gevoel van 'welkom'.

Tekst: Aart van der Haagen Fotografie: Aart van der Haagen, De Heeren van Maarssen

Waar je met een zakelijk doel misschien de neiging hebt om bij een accommodatie achteloos naar binnen te stappen, maakt De Heeren van Maarssen de tongen los. Je raakt er letterlijk en figuurlijk niet uitgekeken. Een bar die zijn oorsprong vindt in een Franse apotheek, een authentieke haard, glas-in-loodramen, speelse hoogteverschillen, spiegels, kroonluchters en overal warm geel licht, het interieur ademt een koloniale sfeer. Nostalgische huiselijkheid is troef, zonder dat het doorslaat richting oubolligheid of overdaad. Integendeel; je blijft je verbazen over de rijke en verrassende decoratie, met alle elementen zorgvuldig op elkaar afgestemd en daardoor een voldoende rustige uitstraling. Nadat het echtpaar Westerhout deze horecagelegenheid in het groene buitengebied acht jaar geleden overnam, stelden klanten vast dat De Heeren van Maarssen (voorheen genaamd De Colonie) echt een ziel had gekregen. Een mooi eerbetoon aan de oorsprong, namelijk het allereerste sterrenrestaurant van Nederland (De Wilgenplas), in 1961 opgericht door de toenmalige topkok Henny van der Veer.

Twee belangrijkste momenten

"Nu profileren we ons vooral als een heel laagdrempelige plek voor alle doelgroepen, jong en oud, particulier en zakelijk," zegt eigenaresse Irma Westerhout, nadat de historie kort ter sprake is gekomen. Haar echtgenoot en compagnon Jack Westerhout vult aan: "Iedereen moet zich hier welkom voelen. Dat begint al met een persoonlijke ontvangst door één van ons of onze bedrijfsleiders, Suzanne van Veenendaal en Forty Mossel, die hier van begin af aan meedraaien. Wij beschouwen het binnenkomen en weggaan van onze gasten als de twee belangrijkste momenten om de juiste indruk achter te laten en hechten er veel waarde aan om als het gezicht van de zaak naar buiten te treden. De verschillende doelgroepen bedienen we met onder andere een high tea, een high wine, een brunch, een diner, een walking dinner, een buffet en eten op basis van een uitgebreid keuzemenu of à la carte." Irma Westerhout: "Daarnaast leent onze locatie zich perfect voor feesten en partijen, maar de laatste jaren mikken we vooral ook heel doelbewust op de zakelijke markt, van diners en lunches in een stijlvolle ambiance tot het faciliteren van vergaderingen en workshops."

Heerenkamer

Investeerde het echtpaar al eerder in de aanleg van een overdekte lounge en een terras met overkapping aan de voorzijde, voorzien van verwarming, twee jaar geleden viel - ingegeven door vraag uit de markt - het besluit om een speciale ruimte voor zakelijke bijeenkomsten aan te bouwen. "Onze Heerenkamer, die we zelf vaak omschrijven als 'De Heeren van Maarssen 2.0', omdat we hier onze stijlvolle ambiance in een moderner jasje hebben gegoten," vertelt Jack Westerhout. "Dat zie je enerzijds terug in de uitstraling en anderzijds in de beschikbaarheid van apparatuur volgens de laatste normen, zoals een beamer en een geluidsinstallatie met microfoons. De Heerenkamer laat zich heel flexibel indelen, bijvoorbeeld voor een receptie tot honderd mensen tot een theateropstelling voor zestig personen. Je kunt ook met veertig man aan geschakelde tafels vergaderen, naar wens voorafgegaan door een ontvangst aan statafels. Bovendien hebben we er een getrapt privéterras aangelegd, voorzien van een enorme parasol. Hartstikke leuk om daar bij redelijk weer te borrelen, brainstormsessies in groepjes te houden of wat dan ook."

Afwisseling in sferen

In combinatie met het restaurant van 140 zitplaatsen, het terras met een capaciteit tot 180 mensen en de genoemde lounge biedt De Heeren van Maarssen talloze variatiemogelijkheden. Jack Westerhout: "Zo kunnen onze zakelijke gasten een afwisseling in sferen ervaren, terwijl we ondertussen eventueel de Heerenkamer ombouwen voor een ander onderdeel van het programma. Terwijl de mensen gezellig borrelen, toveren wij de vergaderruimte van 's middags om tot een feestzaal voor 's avonds. Daarmee spelen we heel flexibel in op de wensen en behoeften; 'nee' kennen we niet." Een ander pluspunt van De Heeren van Maarssen schuilt in de gratis parkeerplaats voor maximaal 140 auto's, met tevens de mogelijkheid bussen te stallen. Daarnaast bevindt de locatie zich mooi centraal in den lande, qua infrastructuur strategisch gelegen tussen de A2, de A27 en de Zuilense Ring bij Utrecht. Westerhout: "Ideaal dus voor landelijk werkende bedrijven, die een bijeenkomst willen organiseren voor alle medewerkers, die overal vandaan moeten komen."

Pubquiz op maat

Vandaag de dag kiezen veel bedrijven voor een stukje beleving om hun zakelijke bijeenkomsten aantrekkelijker te maken, iets waarin het team van De Heeren van Maarssen graag actief meedenkt. "Daarvoor werken we samen met verschillende evenementenbureaus, want hoewel mijn man en ik al 35 jaar samen in de horeca zitten, realiseren we ons dat dat een apart specialisme vormt," zegt Irma Westerhout. "Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk, van een Solextour rond Loosdrecht tot een Kevertocht (met oude Volkswagens dus, red.), varen op de Vecht met sloepen of een groene, elektrische tour maken per Segway, scooter of step." Jack Westerhout noemt nog wat voorbeelden binnenshuis: "Een ruimte ombouwen tot een casino of een pubquiz organiseren, op maat geschreven voor de klant, met vragen over het bedrijf en de branche. We peilen altijd of de klant zelf ideeën heeft en we doen graag zelf suggesties om het verblijf een bijzonder tintje te geven." Het gevoel van welkom en de ambiance bij De Heeren van Maarssen, met dat vleugje nostalgie, maken de beleving compleet.

Meer informatie:

De Heeren van Maarssen

Maarsseveensevaart 7A

3601 CC Maarssen

Tel.: 0346 561 590

www.deheerenvanmaarssen.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement