Bowlen is geschikt voor iedereen

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Bowlen is geschikt voor iedereen

Gasten van Olround Bowling zijn vaak verbaasd als ze het vernieuwde bowlingcentrum binnen lopen. Tot drie jaar geleden was het pand in handen van een andere eigenaar, die weinig onderhoud pleegde. Van onder tot boven werd het pand in het centrum van Veenendaal vernieuwd en voorzien van een nieuw interieur. Bij de banen staan gezellige Chesterfield banken en er is zelfs een open haard. "In de afgelopen maanden hebben we nog meer gewerkt aan het neerzetten van die huiselijke sfeer", zegt general manager Valentijn Stronks van Olround Bowling. "Dat past ook echt bij onze vestiging in Veenendaal."

Ook steeds meer zakelijke gasten weten de bowlingbaan te vinden. In het restaurant kunnen bedrijven tot honderd personen tegelijkertijd eten. Een uurtje bowlen met collega's, daarna grillen van de hotplate en onbeperkt borrelen. De 1-2-3 deal is het populairste arrangement bij Olround Bowling. "Bowlen is competitief, iedereen die op de baan staat wil winnen. Tegelijkertijd is het ook heel gezellig. Als iemand anders een strike of een 'goot bal' gooit dan geniet iedereen mee."

Arrangementen

De concurrentie ten opzichte van andere horeca is in Veenendaal groot. "Het aanbod van hoogwaardige horecazaken bij ons in de buurt is groot. Wij kunnen naast een goed diner echt iets extra's bieden: gezellig met elkaar bowlen." Gasten maken graag gebruik van all inclusive arrangementen. "Ze willen wel geld uitgeven, maar dan moet wel vooraf duidelijk zijn hoeveel." Olround biedt een hotplate buffet met 36 verschillende ingrediënten. Zo kan een groep van honderd man in een keer aan tafel zitten, zonder dat mensen op de kok moeten wachten. "Een hotplate lijkt op een gourmetstel, maar de plaat is dunner waardoor het vlees beter bakt en minder snel aanbrandt."

Gezellige sfeer

Olround Bowling heeft vestigingen in Utrecht, Haarlem, Nijmegen en Veenendaal. Gasten in Veenendaal zijn direct en eerlijk, zegt Stronks, maar de sfeer is over het algemeen gemoedelijk. "Daarom hebben we ook hard gewerkt aan het neerzetten van een huiselijke setting. Net alsof de gasten thuis op de bank in de woonkamer zitten."

Niet alleen voor gasten, maar ook voor personeelsleden vindt Stronks een goede sfeer belangrijk. "Bij Olround is de sfeer familiair en gaan collega's ook buiten werktijd graag met elkaar om. We hebben twee vaste medewerkers en een twintigtal studenten die hier als bijbaan werken. Na het werk gooien we nog even samen een balletje en drinken een borreltje. In de horeca draait alles om de teamspirit. Als de toiletjuffrouw ziek is of er is te weinig barpersoneel dan is de ervaring van de klant slecht. Je doet het echt samen."

Inspiratie uit Amerika

De gasten van Olround zijn particulier en zakelijk. "Die verdeling is ongeveer 60/40. Gasten komen hier graag voor een teamuitje en particulieren voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. Daar maken we echt een beleving van, met een leuk cadeautje voor de jarige en speciale tools om het bowlen gemakkelijker te maken, zoals bijvoorbeeld lichte ballen of een hekje waardoor de bal op de baan blijft."

Een keer per jaar gaat Stronks met het management op reis om inspiratie op te doen. In de VS deed hij bijvoorbeeld een bijzonder idee op om reclame te maken. "Je zag daar mensen in grote pakken in de vorm van een bowlingkegel rondlopen. Zo'n pak hebben we ook gekocht en dat werkt erg goed om reclame te maken in het centrum van Veenendaal."

In de Verenigde Staten kunnen bowlers wel geld verdienen met hun sport. "In Nederland had je tien jaar geleden nog wel zo'n vijfentwintigduizend sportbowlers. Dat aantal is gedaald tot tienduizend", zegt Valentijn Stronks van Olround Bowling. "Waarschijnlijk heeft het ook te maken met de aandacht voor de sport. Ik zie bijna nooit iets over bowlen op televisie." Voor de bowlingsport is het dan ook een mooie stimulans dat de Nederlandse bowler Xander van Mazijk onlangs wereldkampioen bowlen is geworden.

Sportcompetitie

In Veenendaal is drie jaar geleden een sportcompetitie opgestart waar nu vijftig fanatieke bowlers aan meedoen. "Ook hebben we een competitie voor bedrijven in de omgeving en een gezelligheidscompetitie. Die is ook geschikt voor mensen die gezellig voor een drankje komen."

Olround heeft nog meer ambitie voor de komende jaren. Zo moet er een vijfde vestiging openen in Maastricht. Wat bowlen zo uniek maakt, zegt Stronks is dat het geschikt is voor alle leeftijden. "Iemand van boven de vijftig vindt karten misschien spannend. Bowlen kan iedereen, van drie tot tachtig."

www.olroundveenendaal.nl

Steeds meer bedrijven weten Olround Bowling in Veenendaal te vinden. Met het hele bedrijf kijken wie de meeste strikes gooit en daarna gezellig eten. "Wie op de baan staat wil winnen."

Tekst Marlies Dinjens

'Iemand van boven de vijftig vindt karten misschien spannend. Bowlen kan iedereen: van drie tot tachtig'

Gezellig om de hotplate met het bedrijf

? De meeste groepen boeken een arrangement inclusief een driegangendiner, waarbij Olround hotplates op tafel zet. Die brengen als voordeel met zich mee dat mensen niet op een kok hoeven wachten aan het buffet en daarmee langer gezellig bij elkaar kunnen zitten. Er zijn diverse arrangementen, zoals biertje-balletje-bowlen en speciaal voor bedrijven de 1-2-3-deal: één uur bowlen, twee uur dineren en tegelijkertijd drie uur drinken.

? Gasten die personeels- of bedrijfsuitjes bij het bowlingcentrum organiseren, kunnen dat eventueel combineren met een formeel programmaonderdeel, zoals een presentatie, een training of een vergadering.

? Aan de prijsuitreiking na het bowlen wordt extra aandacht besteed. Zo gaat de winnaar met een heuse beker naar huis.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement