Pand Betuwe biedt bedrijven oneindig veel inspiratie

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2017 | Lees volledige uitgave online

Pand Betuwe in Beesdbiedt bedrijven oneindig veel inspiratie

"Om in te spelen op deze trend hebben wij het concept 'kantoor voor een dag' bedacht zodat bedrijven zonder vaste plek toch samen kunnen werken", legt Petra uit. Een van de vaste klanten van Pand Betuwe is het consultancybedrijf Gupta Strategists, dat actief is in de zorgsector. "Ze werken vier dagen per week op locatie bij hun opdrachtgever en hebben daarom geen eigen pand. Een dag in de maand komen ze met het hele bedrijf bij ons werken", vult Sylvia aan.

Kantoor voor een dag

Petra vertelt dat de 'kantoorloze' consultants van Gupta Strategists eerst klant waren bij hun andere verhuurlocatie in Beesd: Het Nut (zie kader). Omdat ze behoefte hadden aan veel meer afsluitbare vergaderruimtes in een pand zijn ze overgestapt naar Pand Betuwe. Daar verspreiden de twintig consultants zich elke maand op vrijdagochtend over de vijf vergaderruimtes van het pand alsof het hun eigen bedrijfspand is. Tussendoor kunnen ze in de gezamenlijke ruimtes op de loungebanken verder praten en nemen ze de flip-over mee. Daarin zijn ze helemaal vrij. "Op verzoek bereiden wij een lunch of doen we iets anders extra's", zegt Sylvia.

Veel klanten van Sylvia en Petra die voor het eerst hun locatie bezoeken zijn aangenaam verrast. Ze verwachten niet dat ze in het authentieke dorp Beesd een modern ingerichte vergaderlocatie aantreffen in een historisch pand. De stijl omschrijft Petra, die het zelf heeft uitgedacht, als Nederlands met een knipoog naar Scandinavië. "Het pand straalt uit wat wij willen bieden. Focus en inspiratie. De Hollandse kleuren met een strakke en frisse inrichting, daarbij een warme gastvrijheid en de benodigde faciliteiten en het plaatje voor de ideale vergaderlocatie is compleet", aldus Sylvia. En als klanten echt iets speciaals willen, kunnen ze altijd een workshop boeken. "Naast leuke workshops als koken, barista en wijnproeven zijn we nu ook bezig met een workshop kickboksen", legt Petra trots uit. "We werken daarbij altijd samen met de beste professionals", vult Sylvia aan.

Standaard vergadering

Natuurlijk is Pand Betuwe ook geschikt voor mensen die wel beschikken over kantoorruimte, maar die eens een keer in een totaal andere omgeving willen overleggen. "Klanten zijn te spreken over de centrale ligging in het land. Mensen komen vaker terug omdat ze weten dat alles hier kan. Daarmee bedoel ik dat ze ook kunnen lunchen of dineren als ze dat wensen", zegt Sylvia. Petra vertelt dat kort geleden drie dames de locatie bezochten om hun nieuwe plannen voor 2018 uit te werken en vervolgens een nieuw bedrijf startten.

Trainingen

Een andere populaire activiteit in Pand Betuwe is het trainen en coachen van mensen. "We hebben een vaste klant die vorig jaar zes maal een dag lang trainingen heeft verzorgd bij ons. Mensen kunnen zich inschrijven voor die sessie en komen vanuit het hele land hiernaartoe. De trainer weet wat hij kan verwachten omdat hij de locatie kent. Wij vinden het leuk om te zien dat dit bedrijf ook voor komend jaar al meerdere dagen heeft vastgelegd", zegt Sylvia.

Assessment

Het feit dat Pand Betuwe over verschillende ruimtes beschikt maakt het een geschikte locatie voor werving en selectie. "Een bedrijf uit het zuiden van het land houdt bij ons voor een klant van hen een groot assessment. Alle kandidaten komen dan aan en ze starten in de gezamenlijke ruimte 'Kick' voor de kick off. Daarna verspreiden de kandidaten zich voor de individuele gesprekken in de verschillende ruimtes en aan het einde van de dag sluiten ze gezamenlijk af", vertelt Petra.

Productlancering

De opdrachtgever is altijd 'leading', maar het ondernemersduo denkt graag met hen mee. "Zo komen we samen tot een perfecte dag. Of dat nu voor een training, nieuw te ontwikkelen plannen, een overname of directie meeting is", zegt Petra. Een groot farmaceutisch bedrijf klopte bij hen aan met de vraag of zij een nieuw product bij hen konden lanceren. Dit kon, maar dit moest in een keer goed zijn want ze konden natuurlijk maar een keer een nieuw product lanceren. Petra en Sylvia hebben de hele locatie omgetoverd tot de locatie van de farmaceut. Tot aan de kleuren toe. "Zelfs de smoothie die we serveerden was in de kleur van hun nieuwe product", vertelt Sylvia enthousiast. Het is het evenement van de klant, maar de dames zijn flexibel en als de klant dat wil wordt er meegedacht.

"Laatst kregen we een compliment van een klant. Die was zo tevreden met de locatie en de verzorging. Ze hebben een succesvolle en intensieve dag gehad door de juiste focus en inspiratie. Dan zijn we waar we willen zijn", zegt Sylvia. In 2017 is het bedrijf van Petra en Sylvia hard gegroeid en inmiddels genieten ze landelijke bekendheid. Wat ze ambiëren voor 2018? Meer regionale klanten.

www.pandbetuwe.nl

www.hetnut.nl

Het is inmiddels een trend om minder spullen te bezitten. Want wie minder bezit is door de bank

genomen gelukkiger. Die trend sijpelt ook door naar het bedrijfsleven. Zo zijn er steeds meer bedrijven die geen eigen kantoorlocatie meer bezitten. Dit is wat ondernemers Sylvia Baars en Petra van der Perk waarnemen, sinds ze twee jaar geleden zijn gestart met hun vergaderlocatie Pand Betuwe in Beesd.

Tekst Simon de Wilde

Veel klanten van Petra (l) en Sylvia (r) die voor het eerst hun locatie bezoeken zijn aangenaam verrast.

Pand Betuwe en Het Nut

Petra van der Perk kocht samen met haar man acht jaar geleden het uit 1863 stammende historische Pand Betuwe. Ze vestigden er beiden hun bedrijf. Van der Perk heeft een achtergrond in event management en het leek haar vanaf de start een goed idee om de enorme ruimte van Pand Betuwe te gebruiken voor meer dan alleen het runnen van hun beide bedrijven.

Enkele jaren later kocht ze in dezelfde straat in Beesd het vrijgekomen pand Het Nut. "Op dit pand was ik al jaren verliefd en ik zag kansen om de kookstudio die er al in zat uit te breiden tot een evenementenlocatie waar ook allerlei workshop en diners gegeven kunnen worden. Het Nut is vooral geschikt voor grote groepen.

Om ook kleine groepen te bedienen grepen Van der Perk en Baars de kans toen die zich aandiende. "New Balance klopte bij mij aan vanwege de prachtige industriële locatie in de buurt van Vianen. Ze wilden er hun nieuwe collectie sportschoenen- en kleding showen aan hun klant Footlocker. Alle kantoorspullen gingen er uit en we hebben Pand Betuwe volledig omgebouwd tot een evenementenlocatie waar New Balance haar producten kon showen." Sindsdien is Pand Betuwe een centraal gelegen vergaderlocatie van grootstedelijk allure met de rust van een dorp.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement