t Wapen van Haarzuylen: ontmoetingsplaats met historie

Magazines | Utrecht Business Nr 5 2018 | Lees volledige uitgave online

t Wapen van Haarzuylen | locaties

t Wapen van Haarzuylen

Ontmoetingsplaats met historie

In het hart van het pittoreske dorp Haarzuilens staat t Wapen van Haarzuylen, een authentiek rijksmonument uit 1896 en een lust voor het oog, maar vooral ook een bijzondere accommodatie voor bijvoorbeeld zakelijke bijeenkomsten en (bedrijfs)feesten.

Eind negentiende eeuw werd het bekende Kasteel de Haar gebouwd. Een hele happe-ning, mede omdat het oorspronkelijke dorp Haarzuilens vervolgens verplaatst werd. Op de nieuwe plek van het dorp werd een brink gerealiseerd waaromheen het dorpsleven zich ging afspelen. Eén van de panden die aan de brink verrezen was t Wapen van Haarzuylen, dat toen al gebruikt werd voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten. In de raadzaal vergaderde tot 1954 de gemeente-raad van Haarzuilens bijvoorbeeld wekelijks. De zaal had toen al de eigen entree die ze nu nog heeft en is tegenwoordig beschikbaar voor bijvoorbeeld vergaderingen tot 35 per-sonen. Uiteraard nog in de authentieke sfeer van toen.

CombinatiesOok de andere twee zalen (Ridderzaal en Kasteelzaal, die laatste met besloten terras) en het à la carte restaurant zijn uiteraard meer dan geschikt voor meetings, of het nou om vergaderingen, bedrijfsfeesten of een bruiloft gaat, vertelt eigenaar Peter van Dommelen: Bovendien kunnen we combinaties maken met bijvoorbeeld een bezoek aan Kasteel de Haar of een huifkartocht met de twee huifkarren die we hebben, waar veertig personen in kunnen. Eerst vergaderen, dan lunchen en in de middag naar het kasteel bijvoorbeeld. Dan terugkomen bij ons voor een diner en afsluiten met een borrel. Zo maak je er een hele dag van. Wat dat betreft is er heel veel mogelijk.

DecemberDe ligging van t Wapen van Haarzuylen is ook nog eens ideaal. Centraal in het land, dichtbij de A2 en A12, gratis parkeren en dat ook nog eens in een Anton Pieck-achtige omgeving. Dat laatste komt al helemaal tot uiting in de decembermaand, tijd van kerstborrels en jaarafsluitingen. Ook dan hebben we veel zakelijke gasten, vertelt Van Dommelen. Bijvoorbeeld van bedrijven die bij ons de kerspakketten voor het personeel neerzetten en die hier uitreiken in combinatie met een borrel of diner. Net wat ze willen.Benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden bij t Wapen van Haarzuylen? Kijk dan op

www.wapenvanhaarzuylen.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement