Column Mart Rienstra: het komt voor de (banket)bakker!
Volvo V60 Plug-In Hybrid
Perry Kruin: ââ¬ËDit is echt een topauto in een topsegment. De prijs-kwalititeitverhouding voor de gecombineerde dieselmotor klopt helemaal. Bovendien kan je deze Volvo zowel zakelijk als privé rijden.ââ¬â¢
André Verschoor: ââ¬ËIk was als Volvo-liefhebber heel erg benieuwd naar deze auto. Na de V70 was deze V60 even wennen, maar de stoelen zaten als gegoten. Als je bedrijf dit jaar geen winst maakt, kan je dit jaar nog profiteren van de aftrek en volgend jaar van de bijtelling van 7%.ââ¬â¢
Emile Jongerius. ââ¬ËDe auto heeft achterwielaandrijving, tenzij de accu leeg is; dan neemt de diesel het op de voorwielen over. Daar moest ik even aan wennen. Verder scoort deze wagen op alle mogelijk denkbare punten uitstekend. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.ââ¬â¢
Sjoerd Rijper: ââ¬ËZeker voor het zakelijke rijden is dit een mooie, sportieve maar ook een beetje een stoute wagen. De V60 biedt comfort en veel nieuwe, effectieve snufjes om mee te spelen. Met deze sportieve auto kan je echt voor de deur rijden.ââ¬â¢
Arnoud Cornelissen: ââ¬ËDit is een exclusieve wagen met een luxe afwerking. De rij-assistentie geeft een veilig gevoel. Als je voor duurzaam, degelijk en doordachte autotechniek gaat, dan is dit de juiste keuze.ââ¬â¢
Dealer: Broekhuis Volvo
Afgevaardigde tijdens testdag: Frank Koudijs
ZAKENAUTOTESTDAG
Specificaties
Merk: Volvo
Model: V60 Plug-In Hybrid
Type: D6 AWD Geartronic Summum
Transmissie: Automaat
Cilinderinhoud: 2.400 cc
Vermogen/koppel: gecombineerd vermogen van 280 pk en 640 Nm koppel
Verbruik: 1 op 55,6
Acceleratie: 0 tot 100 km/u in 6,1 s
Topsnelheid: 230 km/u
Uitrusting: Driver Support Line, Family Line, Inscription Metallic lak, Hybrid Technology Line, Travel Pack (Blind View Front Camera), 18ââ¬â¢ Ixion LM-velgen, Exterior Styling kit compleet, Trekhaak met afneembare kogel
Verkoopprijs: â⬠77.000,-
Leaseprijs: op aanvraag
Vanafprijs: â⬠63.995,-
Lease vanafprijs : op aanvraag
Informatie: www.broekhuisgroep.nl/volvo
Volkswagen Passat CC
Jan Neele: ââ¬ËAls je met zââ¬â¢n tweeën bent, is dit een goede wagen. Ook met de representatieve uitstraling zit het wel goed.ââ¬â¢
Jeroen Overvest: ââ¬ËIndien veel ruimte niet tot je topprioriteiten behoort, heb je met deze Volkswagen een goede optie tegen een zeer redelijke prijs.ââ¬â¢
Tessa Rijn: ââ¬ËBankiers en accountants zie ik zeker wel in deze auto rijden. De Volkswagen oogt namelijk degelijk en betrouwbaar.ââ¬â¢
Bjorn Stukje: ââ¬ËEen zakelijke auto met een mooie belijning. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed.ââ¬â¢
Sietze van der Wal: ââ¬ËDeze Passat rijdt sportief en is lekker strak geveerd. De besturing is heel direct, maar toch is het een hele comfortabele auto.ââ¬â¢
Roy Sijgers: ââ¬ËDit is een typische Volkswagen; fijn, degelijk en goed afgewerkt. De veelrijder die veel kilometers maakt heeft hier een mooie, soepele wagen aan. Zelfs met de vele extraââ¬â¢s blijft de prijs redelijk goed.ââ¬â¢
Dealer: Muntstad
Afgevaardigde tijdens testdag: Tom Rodenburg
Specificaties
Merk: Volkswagen
Model: CC
Type: 2.0 TDI
Transmissie: 6 versnellingen, handgeschakeld
Cilinderinhoud: 1.968 cc
Vermogen: 140 pk
Koppel: 320 Nm
Verbruik: 1 op 19,6
Acceleratie: 0 tot 100 km/u in 9,8 s
Topsnelheid: 212 km/u
Uitrusting: Bi-Xenon verlichting, 18ââ¬â¢Ã¢â¬â¢ lm velgen Interlagos, PDC, V+A incl. camera achter
Verkoopprijs: â⬠50.927,- (excl. bijkomende kosten)
Leaseprijs geteste auto: vanaf â⬠820,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)
Vanafprijs: â⬠40.990,-
Informatie: www.muntstad.nl/volkswagen
In uitstekende handen
Taskforce Utrecht Internationa(a)l? is op volle stoom. De afgelopen maanden hebben wij u laten zien dat vele Utrechtse partijen zich nauw verbonden voelen met het versterken van het internationale imago van Utrecht. Namens de Taskforce heb ik u geïnformeerd over verschillende activiteiten ter bevordering van het internationale karakter en de succesvolle voortgang daarvan. Maar er is nog veel te doen. Daarbij is het goed te weten waar wij onze pijlen het beste op kunnen richten.
Onlangs deed de Kamer van Koophandel samen met diverse partijen onderzoek naar de internationale concurrentiekracht van de provincie Utrecht en de mogelijkheden om de acquisitie van internationale bedrijven te versterken. Daaruit blijkt dat de focus moet liggen op internationale bedrijven in ICT, life sciences, duurzaamheidseconomie, logistiek en de gamingsector. Vooral in specifieke niches is er een kans om de Utrechtse positie te versterken. Ook het behoud van de al aanwezige buitenlandse bedrijven in de regio vraagt veel aandacht. Het ecosysteem van voorzieningen (zoals een internationale school en expatvoorzieningen) moet op een voldoende hoog peil blijven. De Economic Board Utrecht heeft in het kader van de internationaliseringsagenda diverse activiteiten opgepakt.
Als KvK Midden-Nederland zijn wij trots op alle medewerking die wij binnen de Taskforce hebben ervaren. De regio is goed in staat veel in beweging te zetten. Zoals bij velen bekend, zal KvK Midden-Nederland per 1 januari 2014 opgaan in een nieuwe landelijke Kamer van Koophandel. Om dichtbij de regio te blijven, is het daarom van belang het stokje over te dragen aan een andere regionale speler. Het zal geen verrassing zijn dat de Economic Board Utrecht deze rol op zich gaat nemen.
ââ¬ËUtrecht kan zich niet onttrekken aan de internationalisering van onze samenleving en onze economie,ââ¬â¢ zegt Richard Kraan van de Economic Board Utrecht. ââ¬ËInternationalisering betreft niet alleen handel en dienstverlening met en in het buitenland. Het is vooral ook: Welke reputatie en imago heeft Utrecht in het buitenland? Hoe aantrekkelijk is ons vestigingsklimaat voor buitenlandse bedrijven? Hoe kunnen wij buitenlandse investeringsgelden naar onze regio trekken, hoe kunnen wij talenten behouden en nieuwe talenten aan onze regio binden? Internationalisering kan alleen bereikt worden door samenwerking van gemeente, bedrijven en instellingen, marketingorganisaties, horeca en cultuurorganisaties. Samen moeten we de structuur en het ecosysteem van de regio versterken met een duidelijk en overtuigend internationaal imago en reputatie. Taskforce Utrecht Inter-nationa(a)l? heeft de belangrijke rol om de internationale ambities van de regio kracht bij te zetten. Dit heeft zij gedaan door een aantal concrete projecten op te pakken die bijdragen aan het versterken van de structuur en het ecosysteem in de regio. Van internationale gastvrijheid tot een gemeenschappelijk reserveringssysteem voor hotels. Ik vind het een eer daar samen met de vele collegaââ¬â¢s een bijdrage aan te leveren. En dank aan de Kamer van Koophandel voor het mogelijk maken van de Taskforce als platform. Wij zullen de werkzaamheden met evenveel kracht en enthousiasme voortzetten,ââ¬â¢ aldus Kraan.
Persoonlijk ben ik trots op de activiteiten van alle deelnemers van de Taskforce Utrecht Internationa(a)l? Het heeft mij heel veel voldoening gegeven om te zien dat door krachtige samenwerking mooie resultaten zijn behaald. Dat we een sterke fundering hebben gelegd voor vervolgactiviteiten. En dat alles is bij de Economic Board Utrecht in uitstekende handen. n
Liesbeth Karsten,
algemeen directeur
Kamer van Koophandel Midden-Nederland
KVK NIEUWS
PERFECTE PAS-DE-DEUX
De veelzijdige maar eigenzinnige Duitse choreografe Nicole Beutler heeft in Nederland een eigen project: NBprojects. Hierin leeft ze zich artistiek helemaal uit. Waar dat toe leidt, is goed te zien in Shirokuro en 4 Still Life. Twee producties waarin de dansers tot het uiterste gaan op driftige, meeslepende muziek. Bij Shirokuro wordt deze muziek zelfs live vertolkt. En hoe. De Japanse pianiste Mukaiyama is een bijzondere verschijning, met haar blote rug en grote bos zwart haar. Alleen al haar energieke, fysieke gedrag tijdens het spelen is de moeite van het bekijken waard. Toch trekt danser Mitchell Lee van Rooij uiteindelijk alle aandacht naar zich toe. De voormalige Scapino-danser maakt optimaal gebruik van muziek, licht en ruimte. Zijn zwiepende, krachtige armbewegingen, samen met het dwingende pianospel van Mukaiyama zorgen voor een welhaast perfecte pas de deux. Een bijzondere dansvoorstelling.
Te zien op 11 en 12 februari in Theater Kikker in Utrecht en op 14 februari in de Goudse Schouwburg.
BETER DAN HET BOEK
De inmiddels overleden auteur Karel Glastra van Loon ontving in 1999 zowel de AKO Literatuurprijs als de Generale Bank Literatuurprijs voor De Passievrucht. Het boek over de man die er na het overlijden van zijn vrouw achter komt dat zijn zoon niet van hem is, werd een bestseller en is al eens verfilmd. Nu dus op het toneel, met het Flikken Maastricht-tv-duo Victor Reinier en Oda Spelbos in de hoofdrollen. Vooral Reinier overtuigt als gekwelde, zoekende vader, die de ene teleurstelling na de andere krijgt te verwerken. Meestal is het boek beter, nu is het andersom.
Te zien op 21 januari in de Stadsschouwburg Utrecht en op 25 januari in Figi in Zeist.
Foto Anna Theunissen
VEELZIJDIG MAN
Jeroen Kramer? Is dat nietââ¬Â¦? Ja, u kent hem van Klokhuis, het Sinterklaasjournaal of van menig tv-of radiocommercial. Maar wist u dat hij ook een begenadigd zanger/muzikant is? Gewapend met slechts twee gitaren en een effectpedaal voert hij zijn publiek in ââ¬ËMiljoenen idiotenââ¬â¢ anderhalf uur lang een volstrekt eigen wereld binnen van seksuele fantasieën, murderballads, smartlappen, liefdesliederen en een verdwaalde protestsong. Dit alles uitsluitend in zijn moerstaal. Een veelzijdig man, die Kramer.
Te zien op 17 en 18 januari in het Werftheater in Utrecht.
Foto Anja Beutler
Foto Ben van Duin
MEER IN HUN MARS DAN DE GEMIDDELDE LEERLING
Wat ooit met een schoolvoorstelling begon, is tien jaar later eindelijk uitgegroeid tot een volwaardige, professionele productie. Dat Wachtlokaal 9 Poolvogelââ¬â¢s eerste echte proeve van bekwaamheid is, wekt enige verwondering. Het viertal barst namelijk van ambitie en talent. Menig cabaretfestival werd in de afgelopen tien jaar geprobeerd, met wisselend succes. Sinds de artistieke en morele ondersteuning van Peter Heerschop en Viggo Waas lijkt een doorbraak bij het grote publiek dan toch aanstaande. Toch kent Wachtlokaal 9 een aantal obstakels. Belangrijkste minpunt is het gebrek aan structuur. De verhaallijn over de ââ¬Ëmissingââ¬â¢ nier bij de vriendin van een van de vier is flinterdun en wordt nauwelijks serieus uitgewerkt. Daar staat een veelvoud aan losse sketches tegenover. Leuk, dat zeker, maar het vormt geen samenhangend geheel. Uiteindelijk nekt dat de voorstelling. Wachtlokaal 9 houdt iets van een schoolproductie, hoewel in diverse sketches duidelijk wordt dat de vier veel meer in hun mars hebben dan de gemiddelde leerling. Dit zie je vooral op muzikaal gebied, maar ook in de tekstbehandeling. De sketch over de Eneco-medewerker is door de omkering geniaal en erg lachwekkend. Ik twijfel, maar geef ze het voordeel. Slotconclusie: oordeel zelf.
Te zien op 23 januari in het Schiller Theater in Utrecht, op 29 januari in
De Kom te Nieuwegein en op 21 maart in de Fransche School in Culemborg.
UITDAGENDE KRACHTMETING VOOR STUDENTENORKEST
Het Utrechts Symfonie Orkest (USConcert) bestaat 190 jaar. Na hun succesvolle zomertournee met Wagnerââ¬â¢s Das Rheingold sluit het studentenorkest het lustrumjaar af met een uitvoering van Mahlerââ¬â¢s Vijfde symfonie en drie werken van Willem van Otterloo. De keuze voor Van Otterloo is logisch, gelet op zijn verleden als dirigent van het USConcert. Van Otterlooââ¬â¢s Suite voor strijkorkest is dan ook opgedragen aan het Utrechtse orkest. Mahlerââ¬â¢s Vijfde symfonie is tekenend voor de huidige ambitie van het USConcert. Ze gaan grote muzikale uitdagingen niet uit de weg. Dat werd deze zomer bewezen met het revolutionaire project Rheingold op de Rijn, waarbij Wagnerââ¬â¢s opera werd uitgevoerd op een binnenvaartschip. Mahlerââ¬â¢s Vijfde symfonie is een uitdagende krachtmeting voor het symfonieorkest dat bewezen heeft bij de top van Nederlandse studentenorkesten te horen.
Te zien op 20 december in de Geertekerk in Utrecht.
Foto Daan van Es
OOK ZONDER SUBSIDIE DE MOEITE WAARD
Ook zonder subsidie gaat Het Volk gewoon door. Weliswaar met een uitgedund gezelschap, maar de kwaliteit is er niet minder om. Dat bewijst het Haarlemse gezelschap met ââ¬ËHerfst in Schoorlââ¬â¢, een ingetogen tragikomedie over een ouder echtpaar dat elk najaar op vakantie gaat. Kozen ze vroeger voor Oostenrijk, door de lichte dementie van de man is het nu Schoorl. Het echtpaar kibbelt volgens de beste tradities van Het Volk, dus met veel leedvermaak en prachtige taalvondsten, maar vaak ook schrijnend en hartverscheurend. Ook deze productie van Het Volk is het bekijken dubbel en dwars waard.
Te zien op 6 februari in de Stadsschouwburg Utrecht, op
7 februari in het Calypso Theater
in Wijk bij Duurstede en op 9 april
in De Kom, Nieuwegein.
CULINAIR
Restaurant Vaartsche Rijn
Lekker geen keuze
TEKST JASON VAN DE VELTMAETE FOTOGRAFIE HANS KOKX
Alle Utrechters kennen de Twijnstraat, aan het einde van de Oude Gracht; met het Ledig Erf, de gezellige terrasjes... Net iets verder nog, aan de overzijde van een drukke weg die naar het station leidt, ligt de Westerkade: een min of meer veronachtzaamd stukje van de Domstad. Menig fietser, die ââ¬Ëbinnendoorââ¬â¢ langs het water van de Vaartsche Rijn rijdt, zal niet doorhebben dat zich daar ââ¬â verscholen achter een grauwe woonhuisgevel ââ¬â een opmerkelijk goed restaurant bevindt.
Welkom
Danny Simon, de eigenaar van restaurant Vaartsche Rijn, heeft deze locatie niet ondoordacht gekozen. Natuurlijk, soms ââ¬Ëmoet je ietsââ¬â¢: hij was als kok werkloos geworden, dus de optie van een eigen restaurant drong zich op, en aan de Westerkade stond een woning te koop waarop een horecabestemming zat. Maar Danny wist ook (getogen in Wijk bij Duurstede) dat het stationsgebied in Utrecht een metamorfose doormaakt. Straks is die ââ¬Ëzijstraatââ¬â¢ een toevlucht, wijkplaats of retraite voor treinreizigers en shoppers.
In ieder geval is iedereen welkom in dit restaurant. ââ¬ËOm daaraan gestalte te geven, moest ik wel de juiste medewerkers zien te vinden,ââ¬â¢ vertelt Danny. ââ¬ËIk heb veel gezien in de Utrechtse horeca, en vaak schrok ik van hoe de mensen behandeld werden.ââ¬â¢ Voor de keuken vond hij Stijn Knaapen, een jongeman die in Luce, Opium en Karel V gewerkt heeft. Stijn is de chef-kok én inmiddels Dannyââ¬â¢s zakenpartner. De gastvrouw heet Joke van den Bogert.
Gedrieën zorgen zij voor een comfortabele, informele en vrolijke sfeer, waarbij aangetekend moet worden dat Danny zijn tijd verdeelt tussen Vaartsche Rijn en zijn zaak in Nieuwegein (brasserie & theatercafé), dus hij zal regelmatig schitteren door afwezigheid. Overigens is hij dan toch een beetje present: wie goed naar de kunst aan de muur kijkt, ontdekt daarin tatoeages. Inderdaad, de zijne.
Vegetarisch
Het eerste dat mij opviel in deze zaak, was de open keuken. Niet zoals gebruikelijk ââ¬Ëopenââ¬â¢, met een halfhoge muur of uitgiftebuffet tussen de gasten en de koks, maar deurloos en drempelloos wijd open, zoals bij mij thuis. Dat open karakter wordt nog eens versterkt doordat Stijn, zijn sous-chef en de derde kok de gerechten zelf komen brengen. Wie beter dan zij kunnen uitleg geven bij de producten en ingrediënten? De jonge koks doen dat bovendien met een natuurlijke charme. ââ¬ËHet was ook een praktische keuze,ââ¬â¢ bekent Stijn. ââ¬ËOfwel iemand erbij in de bediening, maar dan zouden ze elkaar in die kleine ruimte voor de voeten lopen, ofwel een derde kok, mits wij zouden meehelpen aan de tafels.ââ¬â¢
Overgeleverd aan de koks... Eigenlijk in elk opzicht. Een àla carte menu? Vergeet het maar, want het is ââ¬Ëeten wat de pot schaftââ¬â¢. Er is zelfs geen ontkomen aan minstens één vegetarisch gerecht. En dat voor een carnivoor zoals ik! Misschien ben ik zelfs een Neanderthaler of troglodiet in de ogen van deze keukenbrigade. Enfin, met een open geest voor de idealistische opvattingen van anderen, begon ik aan de pompoen met witlof, rettich, mandarijn, macadamianoot en geitenyoghurt. ââ¬ËBrain foodââ¬â¢, dankzij de macadamia: dat uit Australië en Sulawesi afkomstige nootje, genaamd naar een Schotse medicus, bevat 84% onverzadigd vet, is rijk aan vitamines en mineralen, én schijnt goed te zijn voor de hersenen. Belangrijker op korte termijn: dit gerecht was lekker. De smaken ââ¬â allemaal binnen een aangename bandbreedte ââ¬â waren prima op elkaar afgestemd.
Dramatisch zwart
De gerookte coquilles, voorzien van diverse paddestoelen en een dashi-sausje waaraan, omwille van het ââ¬Ëdramatisch zwartââ¬â¢, inktvisinkt toegevoegd was, bekoorde mij nóg meer. Dit was een echt herfstig gerecht, wederom heel evenwichtig van smaak en beleving.
Stijn Knaapen zorgt voor conjugale smaken én structuren; dat uitte zich prachtig in de carrousel van kalfsbavette, -hart, -tong en -hersenen, vergezeld van gebakken polenta, gepofte Cévennes ui, prei, crème van prei en jus met laurier. Ook dat past binnen de filosofie van Vaartsche Rijn: zo veel mogelijk delen van het dier gebruiken. Joke: ââ¬ËSommige gasten uit het zuiden komen speciaal voor het orgaanvlees.ââ¬â¢ Stijn: ââ¬ËEr zijn in Utrecht slagers waar je niet eens kalfslever kunt kopen. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij.ââ¬â¢
Het moge duidelijk zijn: ook als carnivoor kwam ik aan mijn trekken in dit ââ¬Ëvegetarisch georiënteerdeââ¬â¢ restaurant. Ik was al blij voordat het hoofdgerecht verschenen was. Dat bestond uit hazenrug (heerlijk!), spruitjes en knolselderij. In de jus (met verse munt) was wat koffie gedaan. Ook een heel mooi ââ¬Ëdonkerââ¬â¢, herfstig gerecht dus.
Even een praktisch puntje. Omdat het menu in Vaartsche Rijn een verrassing is, ligt het voor de hand om de wijnkeuzes aan Stijn en Joke over te laten. Dat kan ik met een gerust hart aanraden. Elk nieuw menu en de geselecteerde wijnen worden door de koks en de gastvrouwen gezamenlijk geproefd en besproken.
De ambities? Danny Simon: ââ¬ËWe weten niet hoe tijdloos dit concept is, dus we blijven goed waarnemen wat de trends en ontwikkelingen zijn. Maar we zijn hier voorlopig nog niet klaar.ââ¬â¢
Eén ding is zeker: uiterlijk in 2015, als de renners van de Tour de France net ten westen (via de Bleekstraat) en net ten oosten (via de Albatrosstraat) aan dit restaurant voorbij stormen, staat deze zaak van Danny, Stijn en Joke duidelijk op de kaart. n
Ons kleine land telt 105 sterrenrestaurants; 19 daarvan hebben twee Michelinsterren. In Zwolle en in Vaassen staat een restaurant met drie sterren. Amsterdam en Rotterdam zijn goed bedeeld: beide steden kunnen bogen op vier (!) tweesterrenrestaurants. Utrecht, ââ¬Ëde vierde stad van Nederlandââ¬â¢, heeft een rijke historie (Traiectum, de Oude Bisschopsstad, de Domstad), maar ââ¬â in 2014 ââ¬â geen enkele ster! Triest. Gelukkig hebben we wel Amberes, Luce en Vaartsche Rijn.
Jason van de Veltmaete schrijft al vele jaren op persoonlijke titel deze culinaire rubriek.
Op basis van zijn bevindingen krijgen restaurants een ruime plaats in Utrecht Business.
Top Drie 2012-2013 keuken ambiance
1. Amberes (13/3) 9,2 8
2. ââ¬Ët Amsterdammertje (12/6) 9 8,5
3. Vaartsche Rijn (13/6) 8,8 8,5
In 2012-2013 ook besproken: Blokââ¬â¢s (13/5), Luce (13/4), De Pronckheer (13/2), De Goedheyd (13/1), OpBuuren (12/5), Slangevegt (12/4), Huis de Wiers (12/3), Divinatio (12/2), Hermitage (12/1).
Vaartsche Rijn, Westerkade 27, Utrecht, 030-2657910
Danny Simon, Joke van den Bogert en Stijn Knaapen
Det komt voor de
(banket)bakker!
Wat hebben Erik Staal (Vestia) en Ton Hooijmaijers (Noord-Holland) gemeen? Ze werden in de afgelopen jaren schatrijk met allerlei dubieuze praktijken. Ook waren beide heren blijkbaar in een positie om dit ongebreideld lang en zonder controle te kunnen uitvoeren. Dus kwam het geld met bakken tegelijk binnen. Aangezien er geen grens zat aan hun ââ¬Ëverlangen naar meerââ¬â¢ liepen ze uiteindelijk tegen de lamp.
Komen fraudeurs alleen in de ââ¬Ëbesteââ¬â¢ families voor? In een omgeving van witte boorden, macht en prestige? Nee, het verlangen naar meer is helaas diep geworteld in onze samenleving. Denk aan de zwartklusser of de medewerker die nietmachines en postzegels mee naar huis neemt.
Een nieuw fenomeen deed vorige maand zijn intrede met strafpleiter Peter Plasman in de hoofdrol. Zijn cliënt, (banket)bakker Arnold van den Hurk, nam deel aan het tv-spel Miljoenenjacht. Hij drukte op de rode knop en gaf daarmee aan, niet verder te willen spelen en akkoord te zijn met het bedrag van 125.000 euro. Even later bleek dat hij door deze handeling een koffer met 5 miljoen door zijn vingers had laten glippen. Dus, beweert Plasman nu, heeft de banketbakker onder grote druk per ongeluk de rode knop aangeraakt. Hij eist van producent Endemol alsnog 5 miljoen euro.
Stel dat de (banket)bakker straks aan het langste eind trekt, hoe leg ik dit uit aan mijn kinderen? Nu leer ik hen verantwoordelijk te zijn voor hun daden, ook als ze iets ââ¬Ëper ongelukââ¬â¢ doen. Ik vermoed dat Van den Hurk blij en tevreden was met die 125.000 euro, maar dat de advocaat in hem een ideaal slachtoffer zag voor zijn persoonlijke verlangen naar meer.
Waarom altijd meer? Laten we het in 2014 eens met minder doen, alsjeblieftââ¬Â¦
ADVERTEERDERSINDEX
naam pagina
2 in beweging 32
ACN Utrecht 33
Asian Tower 24
ATS 24
Van Benthem & Keulen 7
Bochane 44
Broekhuis Volvo 59
Citocom bijlage
Damsté 42
Van Dort 59
Dutch Office Fund 68
Fivan Auto 55
GaragePark 25
Loodgietersbedrijf Van Gelder 7
Autobedrijf van Jaarsveld 55
Koetshuis De Haar 59
Knoop Maarssen 50
Fotostudio Hans Kokx 48
Muntstad 40
PINC 67
Van den Pol 11
Practicum 11
Rabobank Utrecht 14
Regio Business Dagen 2
Regus 22, 37
Second Hand HP 11
Utrechts Auto Bedrijf 44, 48
Aannemersbedrijf Versteeg 7
Verweij 28
Women on Wings 18
ââ¬âââ¬âââ¬âââ¬âââ¬âââ¬âââ¬â
Utrecht Business 1 verschijnt
28 februari. Hierin onder meer een focus op bedrijf & vervoer en nieuwe werkvormen. Ook aandacht voor het economisch perspectief van de
Quality 4-gemeenten: De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Zeist.
Voor meer informatie
www.utrechtbusiness.nl