Verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente van start

Magazines | Utrecht Business Nr 4 - 2015 | Lees volledige uitgave online

Vierde editie verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van start

Ondernemers nemen lokale overheden opnieuw de maat. Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland heeft het startschot gegeven voor de vierde editie van de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. De komende maanden zullen ondernemers zich in een grootschalig onderzoek uitspreken over het mkb-beleid in hun vestigingsplaats.

De verkiezing heeft als doel gemeenten te prikkelen om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren. ‘Voor MKB-Nederland is de tweejaarlijkse verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente een instrument om gemeenten een scherpe focus op de ondernemersbelangen te laten houden,’ aldus Van Straalen bij de aftrap. ‘Een gezond mkb is van groot belang voor lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid. Dat mkb moet je als gemeente dus de ruimte geven en faciliteren met goed, ondernemersvriendelijk beleid.’

Vier pijlers

Het grootschalige onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova en stoelt op vier pijlers: de tevredenheid van ondernemers in de gemeente, het imago van de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het mkb en de hoogte van de gemeentelijke lasten voor het mkb. Bij het bepalen van de uiteindelijke rangorde worden aan elk van deze vier indicatoren wegingsfactoren toegekend.

Ondernemers worden verzocht om de vragenlijst op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl in te vullen.

Verbrede verkiezing

Nieuw aan de editie van de verkiezing dit jaar is de samenwerking met de regionale organisaties van VNO-NCW, waarmee de verkiezing verder is verbreed. De provinciale winnaar bij deze verkiezing in 2013 in de provincie Utrecht was de gemeente Bunschoten. n

Contact en informatie:

Helga Brenninkmeijer, regiomanager

MKB-Midden, 06-11351745,

h.brenninkmeijer@mkb.nl, www.mkbmidden.nl.

MKB NIEUWS

BEGELEIDING BIJ

INTERNATIONELE DROOM

Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) helpt elk jaar tien mkb-bedrijven bij het opzetten van een internationaal netwerk in een exportland naar keuze. Ondernemers met een exportwens kunnen zich tot en met 2 oktober inschrijven via www.ohmf.nl.

De initiatiefnemers van het Oranje Handelsmissiefonds willen Nederlandse ondernemers stimuleren en inspireren om over de eigen landgrenzen heen te kijken. Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland: ‘Het Nederlandse mkb is innovatief en klaar om te groeien. Groei vraagt een grote afzetmarkt, waardoor de grens over gaan als ondernemer van groot belang is. Het OHMF geeft hier een belangrijke impuls aan.’

MKB-Nederland, ING, KLM en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stellen daarom hun internationaal netwerk, kennis en ervaring beschikbaar en zorgen ervoor dat er deuren open gaan die normaal gesloten blijven. Bovendien kunnen de winnaars mee op handelsmissie of krijgen een stand op een grote internationale beurs.

Wilt u ook dat uw bedrijf over de grens succesvol wordt, maar heeft u net het bekende extra steuntje nodig? Dan is dit uw kans! Schrijf u in op www.ohmf.nl. De uiteindelijke tien winnaars worden op 12 november bekendgemaakt tijdens het finale-event.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement