Week van de Ondernemer vergroot kansen

Magazines | Utrecht Business Nr 4 - 2013 | Lees volledige uitgave online

Week van de Ondernemer in de regio Utrecht op 25 september

Voor ondernemers met ambitie

De Week van de Ondernemer beleeft de zestiende jaargang. ‘Het is het best gewaardeerde ondernemersevent in de regio,’ weet Joost van der Hagen van Synpact. ‘Dat het evenement vol zit met ingrediënten waar de ondernemer echt wat mee kan, blijkt uit de jaarlijks toenemende bezoekersstroom. Ook dit najaar zal de Week van de Ondernemer weer volledig uitverkocht zijn.’ Als ondernemers tijd vrijmaken voor een evenement dan moet dat rendement opleveren. ‘Die garantie hebben ze, door het aanbod van topsprekers en thematische sessies. Met alle partners is geïnvesteerd in een programma waarin ondernemers zich herkennen. Zij krijgen kennis en inspiratie aangereikt om hun organisatie nog beter te laten functioneren.’

Avonturier en cowboy

Eva Jinek treedt op als gastvrouw tijdens het ochtendprogramma. Zij interviewt topondernemer Jacqueline Zuidweg en ING-regiodirecteur Marcel de Goeij en neemt met MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen de belangrijkste actualiteiten door. Verder ontvangt Jinek avonturier Marc Sluszny, internetcowboy Ronnie Overgoor en de cabaretiers Joep van Deudekom en Rob Urgert.

Inspiratiesessies

In het middagprogramma van de Week van de Ondernemer kunnen deelnemers twee inspiratiesessies bijwonen. Er is keuze uit verschillende onderwerpen en sprekers. Zoals Jim Stolze. De initiatiefnemer van de TEDx-conferenties deelt zijn ervaringen als het erom gaat, een idee tot een commercieel succes te maken. Mediaondernemer Ruud Hendriks staat stil bij het belang van het sturen op cijfers, Danny Mekic geeft een stoomcursus online ondernemen en Ronnie Overgoor maakt duidelijk hoe je je digitale netwerk kunt optimaliseren. Ook Helga van Leur, Guido Cramer, Jan van Setten, Arnoud Engelfriet en Arko van Brakel nemen elk een inspiratiesessie voor hun rekening.

Scherp oog

Deelnemers aan de Week van de Ondernemer treffen elkaar tijdens pauzes, lunch en netwerkborrel op het centrale plein met stands van participanten, kennispartners en mediapartner Utrecht Business. ‘Het delen van ervaringen en het van elkaar leren is een belangrijke doelstelling van het congres,’ stelt Van der Hagen. ‘Daarom wordt het contact leggen met collega-ondernemers nadrukkelijk gefaciliteerd.’ Ook als het gaat om netwerken hebben de organisatoren van de Week van de Ondernemer een scherp oog voor kwaliteit. ‘Ondernemers moeten gelijkgestemden kunnen ontmoeten om te sparren, nieuwe ideeën en prikkels op te doen. Daarom wordt veel aandacht besteed aan een evenwichtige samenstelling van het deelnemersveld.’ n

Kansen voor ondernemers vergroten door te inspireren, kennis en netwerken te delen. Dat is de rode draad tijdens de Week van de Ondernemer in de regio Utrecht op 25 september in het Nieuwegeinse NBC. Initiatiefnemers MKB-Nederland, ING en Synpact ontwikkelden daartoe een programma met inspirerende gasten en topsprekers, themasessies en volop gelegenheid tot het ontmoeten van gelijkgestemden.

SPECIAL

Eva Jinek is gastvrouw tijdens de Week van de Ondernemer

www.weekvandeondernemer.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement