Podium: de kracht van heldere en eerlijke communicatie

Magazines | Utrecht Business Nr 4 - 2016 | Lees volledige uitgave online

Al sinds 1995 richt communicatiebureau Podium zich op het concept 'educatieve communicatie'. Wat begon met lesprojecten voor scholen groeide al snel uit tot educatieve exposities en bezoekerscentra door het hele land. Inmiddels bestaat Podium uit vier 'takken': educatieve-, belevenis-, project- en beleidscommunicatie én communicatie op locatie. Vanuit hartje Utrecht pakt het bedrijf graag projecten op over onderwerpen die er toe doen met een focus op leren, communiceren en beleven. Ook voor het netwerk van De Slinger Utrecht zet Podium zich al geruime tijd actief in.

Podium

De kracht van heldere en eerlijke communicatie

Als dynamisch en veelzijdig communicatiebureau werkt Podium aan uiteenlopende projecten rond belangrijke maatschappelijke thema's. Bijvoorbeeld het educatieve programma voor WeCycle over inzameling van elektrische apparaten of een Geldkoffer met materiaal ter voorkoming van schulden bij jongeren. In de regio Utrecht is Podium betrokken bij de inrichting van de historische expositie in Castellum Hoge Woerd (zie foto) en het Informatiecentrum Park Vliegbasis Soesterberg. De lijst van opdrachtgevers is meer dan indrukwekkend. "Regelmatig valt ons bureau in de prijzen bij de uitreiking van de jaarlijkse Comenius EduMedia Awards in Berlijn," vertelt een trotse Peet van de Wiel, werkzaam als senior accountmanager. "Dit jaar ontvingen wij awards voor drie spraakmakende projecten, waaronder de lesmodule www.aandeslagmetafval.nl in opdracht van Nederland Schoon. Daarbij wordt beoordeeld op zowel thema's en inhoud als op kwaliteit van de ontwikkelde lesmaterialen en campagnes."

Duurzaam en

betrokken ondernemen

Naast maatschappelijke betrokkenheid zit ook duurzaam ondernemen in het DNA van Podium. "Wij proberen duurzaamheid zo veel mogelijk te integreren in onze werkomgeving," licht directeur Ton Koerselman toe. "Met een kantoor in hartje Utrecht maken we natuurlijk zo veel mogelijk gebruik van de fiets en het openbaar vervoer. Voor eventueel noodzakelijke autoritten hebben we een Greenwheels-abonnement. In ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag houden we exact bij hoe we het doen ten opzichte van voorgaande jaren. Sinds maart dit jaar hebben we 60 zonnepanelen op het dak van ons monumentale pand in de Domstraat en wekken we daarmee de helft van onze energie zelf op. Daarnaast pakken we ook bijzondere activiteiten op, van 'snuffelstages' voor VMBO'ers tot het betrekken van jonge creatieven bij nieuwe en lopende projecten met de door ons opgezette structurele werkervaringsplek. Ook worden diverse bijzondere evenementen, stichtingen en activiteiten door ons gesponsord zoals Stichting 4 Mei Concert."

Belangrijk netwerk

Podium is ook partner van De Slinger Utrecht, het netwerk van Utrechtse organisaties en bedrijven die samenwerken aan een betrokken samenleving. Koerselman: "Binnen dat netwerk stellen we al geruime tijd onze expertise op het gebied van communicatie ter beschikking. Wij hechten belang aan een netwerk als dat van De Slinger Utrecht. Inzet op betrokken ondernemerschap is van ongekende waarde voor stad en regio. Advies, kennisdeling en inspiratie is wat wij het netwerk ook de komende tijd graag bieden. Kennismaking met andere maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties is daarbij onontbeerlijk. Er zijn nog voldoende belangrijke issues die om een gezamenlijke aanpak vragen. Wij spelen daarin graag een rol." n

De Slinger Utrecht

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement