Alfa en RobWelding bewijzen dat lokale samenleving werkt

Magazines | Utrecht Business Nr 1 - 2018 | Lees volledige uitgave online

coverstory | em kantoorsystemen

EM Kantoorsystemen houdt werknemers blij

Waar EM Kantoorsystemen ooit begon als leverancier van kantoorbenodigdheden, heeft het bedrijf zich door de jaren heen ontwikkeld tot een complete kantoorinrichter. Daarmee mag het Leerdamse bedrijf (met een tweede vestiging in Den Bosch) zich met recht een totaalleverancier voor kantoren noemen. Utrecht Business ging met eigenaar Ronald Rietveld in gesprek over het belang van een doordacht inge-richt kantoor: Op je werkplek moet alles in orde zijn, zo simpel is het gewoon.

Van kantoorvakhandel tot kantoorinrichter

em kantoorsystemen | coverstory

Eenvoudig gezegd biedt EM Kantoorsystemen echt alles voor kantoren. In eerste instantie was dat puur als leverancier van kantoor-benodigdheden, waarvoor je overigens nog steeds bij het bedrijf terecht kan. Als franchisepartner van Staples bieden we op dat vlak alles wat je maar kunt bedenken, vertelt Ronald Rietveld (die samen met Frits van Santen de directie vormt) desgevraagd. Dat gaat echt van pennen en nietjes tot facilitaire zaken als koffie, thee, limonade en toiletpapier, om maar eens een paar zaken te noemen. Alles wat je in en om je kantoor gebruikt kunnen we leveren. Ook voor bijvoorbeeld kantoormachines (denk aan printers, luchtreinigers, kopieerapparaten etc.) kun je bij EM terecht.

Totaalleverancier

Als uitbreiding op de activiteiten begon EM Kantoorsystemen ooit ook met het leveren van bureaustoelen en -tafels en juist in die hoek heeft het bedrijf zich de laatste jaren onder andere door de overname van Eckhart, een toonaangevend bedrijf op het gebied van kantoorinrichting heel sterk ontwikkeld. Rietveld: Door de overname van Eckhart en omdat we door de jaren heen steeds meer kwalitatieve mensen hebben binnengehaald, zijn we uitgegroeid tot de totaalleverancier die we nu zijn. Het is al lang niet meer zo dat we enkel en alleen al die spullen kunnen leveren, we maken ook de complete plannen voor een optimale inrichting van de kantoren van onze klanten.

Virtual Reality

Bij EM Kantoorsystemen zijn alle kennis en middelen in huis op het gebied van de hot

items die tegenwoordig gelden als het om kantoorinrichting gaat. Akoestiek, frisse lucht, ergonomie, zit-sta werkplekken.allemaal zaken die het werk prettiger en de werknemer gezonder houden en die dus bijdragen aan een beter werkklimaat. EM biedt er alle oplossingen voor, maar denkt zoals gezegd ook in totaalconcepten: Met een eigen programma kunnen we hele kantoren intekenen, zodat opdrachtgevers vooraf precies kunnen zien wat het resultaat in hun kantoor zal zijn, vertelt Rietveld. Wie daarbij automatisch denkt aan de ouderwetse plattegronden waarop je van bovenaf je

kantoormeubilair ziet ingetekend, zal positief verrast worden. Het begint namelijk wel met een 2D-plattegrond, maar die kan door de mensen van EM compleet driedimensionaal gevisualiseerd worden. Met een Virtual Reality-bril op het hoofd kun je vervolgens al virtueel rondlopen in je nieuwe kantoor. Je ziet je meubilair, kunt op en onder je bureaus en kasten kijken en ervaart vooraf al echt wat het resultaat wordt. Ideaal natuurlijk en het stoffige imago dat de kantorenmarkt nog steeds wel eens wordt toegedicht kan meteen de prullenbak in.

Meedenken

Op de vraag of het moeilijk was om in een voor EM nieuw segment te groeien, reageert Rietveld: Dat gaat gestaag. Je begint met je huidige klanten, maar die hebben natuurlijk ook al spullen staan. Eerst begint het dan met bijvoorbeeld bureaustoelen en daarna is het stap voor stap verdergegaan. Van een kantoorvakhandel zijn we zo naar een seri-euze tak van kantoorinrichting gegaan. Nu is het zover dat we ook al worden uitgenodigd door architectenbureaus om al in een heel vroeg stadium mee te denken over een ideale invulling van nieuwe kantoren. EM is inmiddels een jaar of tien aan de weg aan het timmeren als kantoorinrichter, geeft Rietveld aan: Het gaat beter in de markt, dat is ook voor ons prettig. Bovendien is bijvoorbeeld ook een thema als zit-sta werken op dit moment hot. Zitten is het nieuwe roken, hoor je dan. Wij bieden daar alle oplossingen voor. Zelf werken we hier ook aan zit-sta bureaus, een uitstekende tool om voor afwisseling te zorgen. Wie wil mag natuurlijk zitten, maar het is goed om de afwisseling aan te bieden. De hele dag zitten is namelijk echt niet goed voor je.

Met een Virtual Reality-bril op het hoofd kun je vervolgens al virtueel rondlopen in je nieuwe kantoor.

Ronald Rietveld

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement