Brede invulling maatschappelijk rol bij Rabobank West Betuwe

Magazines | Utrecht Business Nr 1 - 2018 | Lees volledige uitgave online

LUNCHT - DINEERT - VERGADERT BIJ:

Restaurant De Markies | Valk Boumanlaan 61 | 3446 GG Woerden | Tel. 0348 - 431399| www.restaurantdemarkies.nl

Resturant De Markies:

Koffie - Borrel

Lunch - Diner - Vergadering

Feestavond - Huwelijk

Condoleance - Partycatering

Zakelijk & Privé

van 2 tot 300 personen

Voor meer informatie zie:

www.restaurantdemarkies.nl

RESTAURANT DE MARKIES

ZAKELIJK WOERDEN

Business Flitsen

BILT: unieke, duurzame en circulaire woonoplossing voor iedereen

Door de modulaire opzet van het bouwsysteem speelt BILT in op veranderende woonwensen. Groter, kleiner of een gewijzigde indeling; het is geen enkel probleem, benadrukt Bart de Haan, medeoprichter en eigenaar van BILT. Het BILT-systeem is circulair. Daar wordt veel over gepraat maar wij maken het waar.

Basis voor BILT lag bij de verwon-dering van de Utrechtse architect Hans Sluijmer over de prototypi-sche benadering van bouwpro-jecten. Die zorgt voor een matige kwaliteit, hoge faalkosten en veel afval. Dat moest anders, vond Sluijmer. Met een team experts ontwikkelde hij een hoogwaardig modulair bouwconcept dat leidt tot een systematische benadering van bouwen. Dit prefab systeem garandeert beheersbare kwaliteit en een extreem korte bouwtijd. In zes weken staat er een complete woning, inclusief afgewerkte wan-den en vloeren.

Duurzaam en onderhoudsvrij

De bouwvergunning voor de modelwoning kostte veel tijd maar de vasthoudendheid van BILT werd beloond. Op het Kubuseiland in Leidsche Rijn kan iedereen het innovatieve bouwsysteem in de praktijk ervaren. Gevelafwerking, buiten- en binnenwandsysteem zijn door BILT zelf ontwikkeld. De

overige componenten worden betrokken bij zorgvuldig gese-lecteerde partners. De woning is optimaal geïsoleerd en all electric. Er wordt meer energie opgewekt dan verbruikt. Installaties zijn een-voudig aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. En door de mate-riaalkeuze is de woning nagenoeg onderhoudsvrij.

Oneindige levensduur

De BILT-woning is circulair. De levensduur is oneindig. Er worden alleen recyclebare, niet-schaarse grondstoffen gebruikt zoals gerecycled aluminium en FSC-hout. Ook ontstaat nauwelijks afval. De woning is in zijn geheel herbruikbaar. Na demontage kan deze elders opgebouwd worden, inclusief fundering.

One-stop shop

Met BILT hebben opdrachtgevers één aanspreekpunt voor het com-plete bouwtraject. Van ontwerp en vergunningaanvraag tot bouw-begeleiding, oplevering en nazorg. Als het gaat om kosten en planning is het proces volledig transparant. Met de modelwoning als markant visitekaartje is BILT druk bezig om het innovatieve bouwconcept meer bekendheid te geven. Graag brengen we ons enthousiasme over op ontwikkelaars, investeer-ders en particuliere eigenaren.

Meer informatie: www.bilt.info

bilt | circulair bouwen

Foto: Jeroen Musch

Business Flitsen

Inschrijving Healthy Urban Office Challenge geopend

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge (HUOC) gaan de regios Utrecht en Amersfoort in 2018 opnieuw op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren. Inschrijven kan tot en met 11 april. Warmtebouw was in 2017 winnaar van de eerste Healthy Urban Office Challenge. De bokaal staat bij de receptie. We gebruiken de prijs bijvoorbeeld als extra plus in onze promotieacti-viteiten, zegt directeur Herman Schiltkamp. De challenge leverde het familiebedrijf ook nieuwe samenwerkings-partners en veel extra kennis op. De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van zeven criteria: Energie, Circulair, Mobiliteit, Gezondheid, Groen, Slim en Borging in de organisatie. De winnaar ontvangt naast publiciteit en een trofee net als vorig jaar een prijzenpakket met pro-ducten en diensten die helpen de duurzaamheidsambities verder te realiseren. Initiatiefnemers van de challenge zijn de provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort en de Economic Board Utrecht.

Meer informatie is te vinden via

www.economicboardutrecht.nl/huoc.

Vastgoedtrends | Rudolf BAk

Meer regie van bovenaf is dringend gewenst

Als dataleverancier en marktanalist is Rudolf Bak een vaste waarde voor de Nederlandse vastgoedsector. Zijn heilige graal bestaat uit een database met alle objecten, mutaties en transacties. Deze gegevens vormen een feitelijke basis voor inzicht in actuele en toekomstige ontwikkelingen. Trends zijn goed te duiden maar het gebrek aan transparantie maakt het kwantificeren ervan lastig.

TEKST: HANS HAJÉE FOTOGRAFIE: ROLF VAN KOPPEN

Rudolf Bak: De vastgoedsector ziet de overheid

het liefst in een faciliterende rol, mét een duidelijke visie.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement