Woudschoten: nog breder aanbod aan functieruimtes

Magazines | Utrecht Business Nr 2 - 2018 | Lees volledige uitgave online

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum staat bekend om zijn unieke ligging in een bosrijke omgeving, maar ook om zijn vele mogelijkheden als het gaat om het faciliteren van congressen, presentaties, trainingen en andersoortige bijeenkomsten. Bij het ruime aanbod aan opties voor een event zoals de plenaire zaal en de grote ontvangsthal is er nu een opmerkelijke aanvulling beschikbaar: de Kapelzaal.
 

De gerenoveerde kapel is een sfeervolle theaterruimte die bij uitstek geschikt is voor kleinschaliger symposia, presentaties, discussiebijeenkomsten of zelfs feesten en partijen. We spraken hierover met Judith Huizing, Senior Sales Manager van Woudschoten. “Mensen verwachten niet dat je in een conferentiecentrum ook een kapel hebt”, zegt Huizing. “Als ik aan geïnteresseerde partijen een rondleiding geef, laat ik de kapel altijd zien, en eigenlijk standaard is de reactie dan: wow!” 

 

Zonde

De aanwezigheid van de kapel heeft te maken met een stukje geschiedenis van het complex dat vroeger een conferentiecentrum was voor de Nederlandse Christen Vereniging. “We hebben de kapel tot nu toe nooit echt in de markt gezet als optie voor een event.” Maar het was feitelijk zonde om die niet te gebruiken, dus werd een grondige renovatie gestart die eind vorig jaar werd afgerond. Zo werd een nieuwe hardstenen vloer gelegd en is de akoestiek aangepast. Natuurlijk werd ook gezorgd voor state of the art apparatuur en techniek. “Het biedt enorm veel opties en we zijn nog aan het kijken wat er allemaal mogelijk is. Van mediteren tot feestelijke evenementen, dat hangt natuurlijk ook af van de aanvragen die we krijgen.”
 

Aangename ervaring

Bij Woudschoten gaat het altijd om het bieden van een aangename ervaring. “We luisteren altijd goed naar onze klanten, we gaan in gesprek met alle organisatoren van bijeenkomsten die hier plaatsvinden. Natuurlijk vooraf, om goed af te stemmen wat de wensen zijn voor hun specifieke doelgroep en type bijeenkomst, maar ook achteraf, om hen te spreken over hoe ze het event hebben ervaren. Want de prettige herinnering aan een eerdere bijeenkomst is dan een voordeel bij het plannen van een nieuwe bijeenkomst.” Alle reacties worden met het verantwoordelijke team bij Woudschoten besproken en zo komen ze op ideeën om bepaalde ruimtes eventueel aan te passen. “We streven naar het persoonlijk contact met onze klanten en het houdt dus niet op als de mensen weer weg zijn.”

 

Groen

Die intensieve interactie is ook wel nodig om up to date te blijven, aldus Huizing. “De markt is constant in ontwikkeling, telkens zijn er weer nieuwe trends.” Gevraagd naar specifieke voorbeelden van trends in de behoefte of verwachting van de klanten noemt de salesmanager de vraag naar ‘groen’. “Even weg zijn van de drukte van de stad, tot rust komen in een bosrijke omgeving. Daar kunnen wij natuurlijk heel mooi op inspelen, we liggen midden in het bos en de Utrechtse Heuvelrug, maar zijn toch uitstekend bereikbaar, met de auto maar ook met openbaar vervoer.”

 

Gezondheid

Een andere trend is de vraag naar gezonder eten in combinatie met bewegen. Het viersterren serviceniveau van het hotel staat dan ook garant voor een uitstekende verzorging van de innerlijke mens terwijl het uitgestrekte landgoed van 46 hectare een breed scala aan opties biedt voor het ontspannen – of juist inspannen – van de gehele mens. “We zijn heel erg bezig met gezondheid, mindfulness”, gaat Huizing verder. “Iedereen is heel druk in het dagelijks leven en als je een training, congres, training of symposium kunt combineren met een stuk ontspanning, dan is dat dubbele winst. Die ontspanning kan variëren van een boswandeling met onze ‘eigen’ boswachter tot allerlei andere activiteiten zoals handboogschieten, segway rijden, cross country, enzovoort. Daar schakelen we dan onze vaste partners voor in om dat te coördineren en begeleiden. Want dat vereist toch een bepaalde expertise. In principe is alles wat de klant wil doen, door ons te regelen.” 

Het landgoed is zelfs een amfitheater rijk waar bijvoorbeeld voorstellingen kunnen worden gehouden. Door het hele landgoed zijn ook diverse wandelroutes van verschillende lengtes uitgezet die goed zijn aangegeven. “Zeker bij meerdaagse events is het heerlijk om ’s ochtends even te joggen of gewoon te wandelen voordat de zakelijke bijeenkomst of training begint.”

 

Dankzij het gevarieerde en brede aanbod aan zalen en functieruimtes kan Woudschoten ook veel verschillende doelgroepen faciliteren. Met de gerenoveerde kapelzaal kunnen wellicht nog meer doelgroepen worden bereikt. 

 

www.woudschoten.nl

delen:

Utrecht Business Nr 2 - 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement