Muntstad ziet toenemende aanwas elektrisch rijden

Magazines | Utrecht Business Nr 2 - 2018 | Lees volledige uitgave online

Het acceptatieproces van elektrisch rijden maakt grote sprongen. Dat komt enerzijds door financiële prikkels in de vorm van gunstige bijtelling en interessante fiscale aftrekposten, anderzijds door een groeiend bewustzijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Muntstad ondersteunt het bedrijfsleven graag in elektrische mobiliteit, met een groeiend aantal mogelijkheden binnen de merken die het vertegenwoordigt.

 

Tekst: Aart van der Haagen

 

Qua auto’s steunt Muntstad, met vestigingen in De Meern, Maarssen, Nieuwegein en Zeist, op vijf sterke pijlers: Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens. Die vertonen technisch gezien veel onderlinge raakvlakken, wat de expertise breed toepasbaar maakt. Bijzonder is dat Muntstad in De Meern over een eigen Business Center beschikt, waarover manager Jeroen Suk het een en ander vertelt. “We fungeren als een direct aanspreekpunt voor de zakelijke markt, waarbij onze accountmanagers de grootzakelijke klanten met een wagenpark vanaf pakweg twintig auto’s rechtstreeks bedienen rondom hun mobiliteitsbehoefte. Echter, onze binnendienst zit ook klaar om vragen te beantwoorden vanuit kleinere bedrijven.” Het Business Center beschikt over een eigen leasemaatschappij, in aanvulling op andere activiteiten van Muntstad, zoals een schadeherstelbedrijf, een milieuvriendelijke wasstraat (ook voor extern gebruik) en een uitgebreide verhuurtak onder de naam Euromobil. “Die vloot telt 400 auto’s, van Škoda Citigo tot Audi A8, van een negenpersoons Volkswagen Transporter tot een Crafter-bakwagen en van een leswagen tot elektrische auto’s. Mochten we zelf niet een specifieke tijdelijke mobiliteitsbehoefte kunnen invullen, dan doen we een beroep op één van de andere vestigingen binnen het landelijke Euromobil-netwerk.”

 

Koplopers

Na de bijtellingsgestuurde hybridetrend van de afgelopen jaren begint nu volledig elektrisch rijden terrein te winnen, zo merkt Suk binnen de klantenkring van het Business Center. “Het bedrijfsleven maakt in toenemende mate bewuste keuzes op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, vanuit milieu- en duurzaamheidsbesef, maar ook omdat opdrachtgevers - zoals overheidsinstellingen - dat verlangen. Tot de koplopers behoren de financiële sector, de consultancy en bedrijven die in de binnenstad van Utrecht zitten. Binnen onze merken biedt Volkswagen nu de e-Up en de e-Golf aan, terwijl later in het jaar een elektrisch aangedreven Crafter en de Audi e-tron quattro volgen. In 2021 wil Volkswagen voor elke modelserie een elektrisch alternatief beschikbaar hebben en Audi zal die ontwikkeling op de voet volgen. Niet veel later is het de beurt aan SEAT en Škoda.”

 

Geringere onderhoudsbehoefte

Voor ondernemers valt een elektrisch voertuig in veel gevallen bedrijfseconomisch goed te verantwoorden. Suk: “De aanschafprijs ligt wat hoger dan bij een benzineauto, maar het TCO - total cost of ownership - pakt weer gunstig uit door de lagere energiekosten van stroom en de geringere onderhoudsbehoefte. Je hoeft immers geen motorolie, filters en dergelijke te vervangen en door het regeneratief remmen slijten de blokjes veel minder. Vanuit het Business Center ondersteunen wij ondernemers met advies en met het leveren van laadpalen, maar bijvoorbeeld ook met het inzetten van een vervangende auto voor lange (vakantie)reizen. Verder stellen wij graag voor een aantal weken of zelfs maanden een elektrisch model aan bedrijven beschikbaar die willen testen hoe het gebruik ervan in de praktijk bevalt en hoe medewerkers erop reageren. Na afloop blijkt negentig procent positief.” Muntstad nodigt ondernemers met mobiliteitsvraagstukken van harte uit om vrijblijvend contact te leggen met het Business Center. 

 

 

Meer informatie: www.muntstad.nl

Fotografie: Muntstad

delen:

Utrecht Business Nr 2 - 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement