Vireo Auto Amersfoort: bijzonder vogel binnen Stern

Magazines | Utrecht Business Nr 2 - 2018 | Lees volledige uitgave online

In een tijd van strakke regulering rondom autodealernetwerken en het benadrukken van identiteiten mag het best bijzonder heten dat je bij Vireo Auto in Amersfoort zeven merken onder één dak vindt, van volumespelers tot specialisten in de niche, allemaal met een sterk eigen karakter. ‘Nee’ verkopen vormt hier dus eigenlijk bij voorbaat geen optie. 

 

Tekst & fotografie: Aart van der Haagen

 

Vireo Auto valt onder de Stern Groep, de grootste dealerorganisatie van Nederland en sinds jaar en dag een beursgenoteerde onderneming. “Dat klinkt misschien wat ver weg voor het MKB, maar hier in Amersfoort werken we heel lokaal en persoonlijk, waarbij de klant absoluut geen nummer is,” stelt vestigingsmanager Teus van Asperen. “Het voordeel van een beursgenoteerd moederbedrijf schuilt in een transparante manier van werken en heldere, goed vastgelegde procedures, die extern gecontroleerd worden. Stern Groep moet immers verantwoording aan de aandeelhouders afleggen. Verder beschikt onze organisatie in eigen huis over alle disciplines op het gebied van mobiliteit, van financieringen en (private) leasing tot schadeherstel, betimmering en belettering van bedrijfswagens. Zelfs verzekeren kunnen we in eigen beheer, met naast scherpe premies ook bijzondere voorwaarden, zoals vijf jaar dekking met aankoopbedraggarantie. Doordat we niet afhankelijk zijn van derden, blijven de lijnen kort en verlopen de trajecten efficiënt, wat voor de klant tijds- en kostenbesparingen oplevert.”

 

Overstappen

Zeer weinig autodealers in Nederland voeren zeven merken in één gesegmenteerde showroom, in dit geval Fiat, Fiat Professional (bedrijfswagens), Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Mitsubishi en Subaru. “Speciaal met die laatste twee bedienen wij een heel groot rayon in Midden-Nederland,” aldus Van Asperen. “Met name Subaru richt zich op klanten die net wat exclusievers willen, met de mogelijkheden van vierwielaandrijving, om bijvoorbeeld trailers te trekken. Mitsubishi heeft zich in de afgelopen jaren sterk geprofileerd met hybridetechniek en SUV’s, waarbij het heel uitgesproken modellen durft neer te zetten. Binnen Fiat Chrysler Automobiles vormen Fiat en Alfa Romeo goede bekenden, terwijl Abarth de fijnproevers op het gebied van sportiveit aanspreekt en Jeep - met een tot soortnaam verheven merknaam - eruit springt met een lange heritage op het gebied van zeer terreinvaardige SUV’s. Onze merken vullen elkaar uitstekend aan, wat het voor klanten interessant maakt om af een toe eens van het ene naar het andere over te stappen en toch dezelfde vertrouwde dealer te blijven behouden. Het aanbod wordt zelfs nog breder als je bedenkt dat Stern nog vele andere dealerschappen voert. Zo kunnen we makkelijk een personen- of een bedrijfswagen van een heel ander merk in hetzelfde leasecontract onderbrengen. Naast dit alles maken we ons sterk voor een passende dienstverlening, waarbij we ons in kleine dingen trachten te onderscheiden, zoals het wassen van een auto wanneer je zelfs maar een lampje laat verwisselen en het aanbieden van werkplekken met ontbijt of een lunch voor klanten die wachten. Dat doen we met veel plezier.”

 

Meer informatie: www.vireoauto.nl

delen:

Utrecht Business Nr 2 - 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement