Column: Leven lang ontwikkelen in DNA van de organisatie

Magazines | Utrecht Business Nr4 2023 | Lees volledige uitgave online

In tijden van stijgende kosten op verschillende fronten zoals grondstofprijzen, inflatie en salarissen staan de winstmarges van bedrijven, inclusief het midden- en kleinbedrijf (mkb), onder druk. Het is een natuurlijke reflex om dan de focus te leggen op de korte termijn en te snijden in kosten. Echter, bezuinigen op scholing en ontwikkeling kan op de lange termijn contraproductief werken.
 
In het huidige tijdperk van digitale transformatie is het cruciaal dat medewerkers up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en vaardigheden. Dit waarborgt niet alleen hun relevantie in de markt maar stimuleert ook innovatie. Investeren in personeelsontwikkeling betekent investeren in de toekomstbestendigheid van zowel medewerkers als het bedrijf.
 
De ICT-deeltijdopleidingen van Hogeschool Utrecht zijn specifiek ontworpen om aan te sluiten bij de dynamische arbeidsmarkt. Ze bieden een scala aan modules als onderdeel van de masteropleidingen in Business & IT en Applied Data Science. Deze opleidingen zijn modulair opgebouwd, wat medewerkers de flexibiliteit biedt om hun studiepad aan te passen aan zowel hun persoonlijke behoeften als die van hun organisatie.
 
De flexibiliteit van de opleidingen strekt zich uit tot de doorlooptijd. Medewerkers kunnen zelf bepalen in welk tempo zij de opleiding doorlopen, afhankelijk van hun werk, gezinsleven en andere persoonlijke verantwoordelijkheden. Dit flexibele model stelt ons in staat het onderwijs af te stemmen op de individuele deelnemer.
 
Een uniek kenmerk van onze opleidingen is dat zowel de deelnemers als de docenten praktijkervaring hebben in de ICT-sector. Dit garandeert dat de opleidingsinhoud altijd actueel en relevant is. Bovendien bevordert de beperkte groepsgrootte interactie en netwerkmogelijkheden.
 
Wij moedigen investering in de ontwikkeling van medewerkers aan. Het biedt hen de kans om te groeien en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Ook stelt het organisaties in staat om te bloeien in de toekomst. Investeer in personeel, investeer in de toekomst.
 
Guido Ongena, lector en program director & Mieke Braadbaart, programmaleider ICT Deeltijdopleidingen - Master of Informatics, Hogeschool Utrecht
 
Meer weten? www.moi.hu.nlwww.ads.hu.nl
 
Foto: Kees Rutten
 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement