Internationaal ondernemen vraagt om internationaal verzekeren

Magazines | Utrecht Business Nr4 2023 | Lees volledige uitgave online

“Jij kunt verzekeringen in Duitsland regelen?!”Dit is steeds vaker de openingszin die ik te horen krijg wanneer ik namens internationaalverzekeren.nl de telefoon opneem. Duitsland is onze grootste internationale handelspartner en veel bedrijven opereren inmiddels in Duitsland.
 
Er zijn veel organisaties die bedrijven helpen in Duitsland te gaan ondernemen. Van Regionale Ontwikkelings Maatschappijen tot Duitsland Desks bij accountants, van de RVO tot commerciële adviesbureaus. Zij ondersteunen op bijna alle gebieden bij het ondernemen in Duitsland. Bijna? Ja, want verzekeren laten ze links liggen. Daar benaderen ze in toenemende mate www.internationaalverzekeren.nl voor. Zowel bedrijven als dienstverleners vinden hier de dos en don’ts van het verzekeren in Duitsland. Onderstaand een aantal voorbeelden.
 
-Accountant (Duitslanddesk) meldt dat zijn klant geen geld ontvangt voor geleverde zaken omdat er geen aansprakelijkheidsverzekering in Duitsland is afgesloten.
 
-Nederlands bedrijf belt want het opent een winkel in München en moet deze verzekeren (aansprakelijkheid en brandverzekering).
 
-Nederlands bedrijf levert voedingsmiddelen aan een grote Duitse afnemer en moet een specifieke Duitse dekking aantonen. Die hadden ze niet in Nederland.
 
-Adviseur belt dat zijn klant E-scooters heeft geleverd voor verhuur in Duitsland maar deze niet verzekerd krijgt.
 
Overeenkomst tussen deze bedrijven is dat ze dit niet via hun Nederlandse (verzekerings-)adviseurs kunnen regelen. Al deze vragen hebben we beantwoord en er is gezorgd voor de juiste dekkingen. Een aantal vanuit Nederland, een aantal (samen) met onze Duitse partner.
 
Veel bedrijven die in het buitenland gaan ondernemen, krijgen vaak geen ondersteuning op het gebied van verzekeren. Het is een niche waar weinig kennis over beschikbaar is. Daarom zijn wij gestart met www.internationaalverzekeren.nl als platform waar deze kennis makkelijk beschikbaar is. Dat hier behoefte aan bestaat, zien we aan het stijgende aantal reacties, downloads en vragen.
 
Wanneer bedrijven (en steeds meer dienstverleners) bij ons terugkomen met de vraag om ook daadwerkelijk de verzekeringen in het buitenland op een goede manier te regelen, dan doen wij dat graag. In Duitsland, maar ook in vele andere landen.
 
Misschien bent u de volgende die belt met de opening: “Jij kunt verzekeringen regelen in Duitsland (of in een ander land)”. Wij helpen u graag op weg om uw succes in het buitenland te verzekeren!
 
Ga eens kijken op de site en volg ons op LinkedIn.
 

Na het afronden van een studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit begon Robert Havekotte in 1992 bij Van Luin Assurantiën. Na vier jaar werd hij managing partner. Inmiddels helpt Havekotte vele Nederlandse én buitenlandse bedrijven bij hun risicomanagement en adviseert hij over verzekeringen en andere oplossingen. Binnen Nederland maar ook (ver) daarbuiten, met hulp van de internationale partners in het UNIBA-netwerk. Omdat hij te veel bedrijven tegenkomt die in het buitenland ondernemen maar zaken niet goed regelen, startte Havekotte www.internationaalverzekeren.nl.
Als het op verzekeren aankomt, kan Van Luin Assurantiën helpen. Maar als anderen hun kennis gebruiken, is dat geen probleem. Zo helpt Van Luin bedrijven hun succes te verzekeren in het buitenland.

 
Robert Havekotte
robert@internationaalverzekeren.nl
06-29052077

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement