Mart Rienstra was jarig

Magazines | Utrecht Business Nr 2 - 2014 | Lees volledige uitgave online

Er is er een jarig…

Ik ben vorige week 53 geworden. Dank u wel en ja, ik heb een leuke dag gehad.

Dat was vier jaar geleden wel anders. Ik werd 49 en kreeg het plots vreselijk benauwd. Ik voelde me oud, versleten, ouderwets en depressief. De mooie jaren waarin alles nog kon, lagen immers achter mij. Vanaf nu zou het alleen nog maar minder worden. De sprekende voorbeelden in mijn omgeving lagen – bij wijze van spreken – voor het oprapen. Zo herinner ik mij nog het moment dat mijn vader Abraham zag: een wat dikke, belegen man die op zijn pantoffels de cha cha cha danste. Potsierlijk vond ik het en ja, ook een beetje treurig.

Zo kijken mijn kinderen natuurlijk ook naar mij, dacht ik toen ik 49 werd. Een man op leeftijd waar het beste vanaf is. Een vader die nog wel wil, maar niet meer kan. En gelijk hadden ze, want rond mijn verjaardag verloor ik mijn eerste tenniswedstrijd van mijn jongste zoon. En het werd nog erger. Ik begon aan alles te twijfelen. Niet alleen aan mijn fysieke gesteldheid, maar ook aan mijn creativiteit, vaderschap, werk, mijn totale existentie. Want wat had ik nou gepresteerd in 49 jaar? Wat was mijn bijdrage geweest aan een betere samenleving?

Een lange, eenzame inventarisatie leverde een weinig positieve slotsom op. Er moest iets gebeuren. Ik besloot niet langer achterom of vooruit te kijken, maar de dag te nemen zoals hij is: leuk, teleurstellend of gewoon hetzelfde als altijd. En ik besloot om vooral de dingen te doen die ik leuk vond en waar ik goed in was. Ook al was dit op het eerste oog een herhaling van zetten.

En toen werd ik 50 en brak de zon door. De barrière leek geslecht. Ik kreeg weer lol in het leven, mijn twijfel was weg of ik gebruikte deze als inspiratie om nieuwe wegen in te slaan. Mijn vitaliteit kwam terug. Dat gebeurde allemaal toen ik 50 werd. De afgelopen drie jaar waren de beste van mijn leven.

ADVERTEERDERSINDEX

naam pagina

2call4you 20

Asian Tower 31

ATS 10

Axians 22

Van Benthem & Keulen 9

BHG 30

De Boorder 9, 31

Damsté 56

DigiTrage 52

Down Under 45

Engeltherm bijlage

GaragePark 68

Google bijlage

Fotostudio Hans Kokx 63

Ford Utrecht 58

Kontakt der Kontinenten 42, 45

KPN 35

MVB Koerier 30

Nefkens Utrecht Peugeot 20

Gemeente Nieuwegein 67

Van den Pol 30

Postillion Hotel Utrecht Bunnik 46

Practicum 63

Regio Business Dagen 2

Regus 10

TaskHero 38

Trainspot 44, 45

Valad 18

Woudschoten 14

———————

Utrecht Business 3 verschijnt 27 juni. Hierin onder meer een focus op ICT en gezondheid. Ook uitgebreid aandacht voor bedrijfsoverdracht en een verslag van de Green & Fun-autotestdag.

Voor meer informatie

www.utrechtbusiness.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement