Collectieve presentaties

Magazines | Utrecht Business Nr 2 - 2014 | Lees volledige uitgave online

SPECIAL REGIO BUSINESS DAGEN

Collectieve presentaties

FC UTRECHT-PLEIN

Na het succes van vorig jaar kent deze editie van de RBD opnieuw een FC Utrecht-plein waar leden van

FC Utrecht Business zich gezamenlijk presenteren (zie ook pagina 29). Het Plein staat bol van activiteiten met spelers en directie van de club en natuurlijk van de leden zelf.

NETWERKPLEIN

Hier kunnen bezoekers in een offline omgeving de kunst van het netwerken innoveren en professionaliseren. Het team van Netwerkgids Nederland geeft gratis advies en zorgt voor concrete contacten. Vertegenwoordigers van Regus, Pop-Up Professionals, Unive Regio Utrecht, Elbizz E-College en Q-in zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

INTERNATIONAAL

ONDERNEMEN PLEIN

Op het verzoek van veel ondernemers wordt dit jaar tijdens de Regio Business Dagen de nadruk gelegd op het internationaal ondernemen. In het huidige economische klimaat is internationaal ondernemen een essentieel onderdeel. Het mkb in de regio is meer en meer op zoek naar mogelijkheden tot coöperaties met ondernemers in het buitenland om zodoende nieuwe afzetmarkten te kunnen betreden. Nation Branding & Investment International presenteert daarom het Internationaal Ondernemen Plein tijdens de Regio Business Dagen. NBI International vormt een platform voor het promoten van landen en regio’s ten bate van internationale economische ontwikkeling. NBI International organiseert hiervoor ‘nation to business’ matchmaking evenementen. Er is gekozen voor een Internationaal Ondernemen Plein waar landen- en vakspecialisten aanspreekbaar zijn voor internationaal actieve ondernemers en managers of zij die dat overwegen te worden.

BEURSVLOER UTRECHT

De lezingenzalen van de Regio Business Dagen zullen de eerste beursdag vooral in het teken staan van Beursvloer Utrecht, een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Utrecht. Hier worden zoveel mogelijk matches gemaakt tussen vragers en aanbieders waaronder bedrijven, zzp’ers, lokale overheden, serviceclubs, scholen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties. Het uitgangspunt is dat partijen niet hun financiële middelen aanspreken maar juist gebruik maken van andere mogelijkheden. Denk hierbij aan kennis, middelen, materialen, mensen en faciliteiten.

De Beursvloer Utrecht is een extra gelegenheid voor alle bezoekers en deelnemers om nieuwe contacten op te doen of het netwerk te verbreden en bovendien maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

WAT AT WORK

Ook WAT At Work neemt een eigen plein in. WAT staat voor Working Apart Together. Het is een netwerk voor ondernemers die inzien dat zij anderen nodig hebben om hun ondernemerschap te versterken. Ook zij die willen investeren in en zichzelf willen committeren aan het opbouwen en onderhouden van een kwalitatief netwerk zijn van harte welkom. Op beide beursdagen organiseert WAT een speeddatesessie. Aanmelding hiervoor is mogelijk via het programma op www.rbdutrecht.nl.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement