Tourstart geeft Utrecht positieve energie

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2014 | Lees volledige uitgave online

Tourstart geeft Utrecht positieve energie

Het einde van het jaar is in zicht en 2015 staat voor de deur. Het belooft een bijzonder jaar te worden met veel activiteiten rondom de Tourstart in Utrecht, waar de hele stad van zal genieten. Op 22 oktober heeft het BPU samen met Michael Boogerd op feestelijke wijze het parcours bekendgemaakt en vooruitgekeken naar het komende jaar.

Er staat veel te gebeuren. Het BPU ontwikkelt in samenwerking met het projectbureau verschillende fanpleinen, alle hotels in Utrecht zijn tijdens de Tour-week al volgeboekt, er is een speciale Tour-wijn op de markt gebracht en een speciaal Tour-bier is in voorbereiding. Daarnaast worden unieke sportevenementen georganiseerd.

Fanpleinen

Op ruim twintig fanpleinen is het komende zomer vier dagen feest tijdens de Tourstart. Al deze locaties liggen in de buurt van het parcours. Er zijn muziekoptredens, horeca en grote schermen waarop de wielerkoers te zien is. Op de pleinen, waarvan enkele al op donderdag 2 juli open gaan, is het tot en met zondag 5 juli – als het peloton Utrecht weer verlaat – één groot feest. De organisatie van de Tourstart en het BPU hebben een voorlopige lijst met 22 locaties gemaakt voor de fanpleinen. Daarop onder andere het Domplein, de Neude, de Mariaplaats en het Janskerkhof, maar ook parken in de nabijheid van het parcours zoals het Wilhelminapark, het Tolsteegplantsoen en het Amaliapark in Leidsche Rijn.

Hotels volgeboekt

Volgens de laatste peilingen zijn praktisch alle hotels in Utrecht en de aanleunende dorpen en steden volgeboekt. De hotels die zijn aangesloten bij HOST (HotelOverleg Stad en Schil Utrecht) vertegenwoordigen circa 85% van de totale hotelcapaciteit. Zij dragen 10% commissie af over de gerealiseerde boekingen. Deze bijdrage komt geheel ten goede aan de funding voor de Grand Départ Utrecht. Namens HOST is voorzitter Leo Hollman bestuurslid van het BPU. HOST voelt zich medeverantwoordelijk om iedere gast van de stad Utrecht gedurende de Grand Départ een overnachtingsplek in of rondom de stad te bieden. Daarom worden in samenwerking met het projectbureau en Utrecht Toerisme ook campings ingericht. Verder zijn er plannen om in leegstaande gebouwen tijdelijke overnachtingsfaciliteiten te creëren. Om alle gasten zo goed mogelijk te faciliteren, wordt een centraal boekingsplatform ingericht voor al deze accommodaties. Dit platform moet ook ná de Grand Départ blijven functioneren. Uitgangspunt is dat iedere gast Utrecht met een positief gevoel verlaat om later vol vertrouwen terug te keren voor een herhalingsbezoek.

Mooi glas Franse wijn

Bij de Grand Départ hoort een mooi glas Franse wijn. Oud London, één van de BPU deelnemers, is daarom in samenwerking met de Utrechtse wijnimporteur DR Trading een wijnproject gestart. De wijn wordt speciaal in Zuid-Frankrijk gemaakt, gebotteld en voorzien van een uniek etiket. Het ontwerp hiervoor is gemaakt door de bekende Utrechtse kunstenaar Jeroen Hermkens. De afbeelding genaamd ‘Zadelstraat’ is tevens één van de officiële affiches van de Tour Utrecht. Vanaf september 2014 is de wijn al leverbaar en zal naar verwachting op vele horecalocaties verkrijgbaar zijn. Speciaal als relatiegeschenk is ook een luxere kwaliteit in geschenkverpakking beschikbaar. Voor informatie over verkrijgbaarheid, prijzen en levering kan contact worden opgenomen met DR Trading via info@drtrading.nl of 030-2321123. Meer informatie ook op www.tdfwijn.nl. n

BPU NIEUWS

Michael Boogerd en het BPU-bestuur: vooruitblik op de Grand Départ.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement