Vineyard Food & Drinks: relaxen tussen de business in

Magazines | Utrecht Business Nr 5 2018 | Lees volledige uitgave online

interview | vineyard

Vineyard food & drinks: hoogwaardige horeca en evenementen

Een horecalocatie voor fijnproevers met bovendien fullservice-faciliteiten voor evenementen verwacht je niet op steenworp afstand van de snelweg, helemaal niet op een centrale plek in de Randstad. Daarmee is meteen de uitzonderingspositie van Vineyard food & drinks in Utrecht beschreven. Je voelt je er meteen relaxed.

Tekst: Aart van der Haagen

Fotografie: Aart van der Haagen, Flitsend Fotografie

Relaxen tussen de business in

vineyard | interview

To go, to stay, to work, die begrippen vatten de accommodatie samen, strategisch gele-gen aan de Atoomweg oftewel bedrijvenpark Lage Weide in Utrecht. Neem de gelijknamige afslag vanaf de snelweg A2 en binnen enkele minuten sta je bij het hoekgebouw dat in

het verre verleden een ambachtsschool

huisvestte, geflankeerd door een terrein met voldoende gratis parkeerplaatsen en met snelle busverbindingen naar twee treinstati-ons in de nabijheid. Binnen de catering-

service, een ander bedrijfsonderdeel van ons, zochten we naar een representatieve locatie met de mogelijkheid om een showroom annex horecagelegenheid in te richten, vertelt Sven Russchen, verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. Ruim vier jaar geleden gaven we in deze dynamische businessomgeving een vernieuwend concept vorm, met als ingrediënten mooie produc-ten, fijne mensen, comfortabel meubilair en uitstekende faciliteiten. Daarmee richten we ons voornamelijk op de zakelijke doelgroep, zowel hier uit de directe omgeving als vanaf de A2.

25 werkplekken

Huiselijkheid en industriële effecten, passend in de omgeving, ontmoeten elkaar in het res-taurant, dat zich tegelijkertijd goed leent voor zakelijke afspraken. Wie een plek zoekt om het dagelijks ritme vast te houden begeeft zich naar de ruimte erachter, voorzien van 25 werkplekken met razendsnel wifi, scanners en printers. Allemaal gratis voorzieningen voor onze gasten, elke werkdag beschikbaar en zonder reservering, meldt Russchen. Vineyard food & drinks speelt naast het aanbieden van lunches en diners ook in op

de groeiende behoefte aan een ontbijtgele-genheid, van croissant tot een uitgebreide maaltijd om de dag stevig te beginnen. Afhaalservice zit eveneens in het concept, waarmee het begrip to go verklaard is. Een open keuken vormt het hart van het restau-rant. We werken overwegend met lokale en landelijke seizoensproducten, met een sterke focus op kwaliteit. Smaakbeleving geniet bij ons de hoogste prioriteit, daar komen onze gasten voor. De kaart bevat trouwens een variëteit aan vegetarische en veganistische gerechten.

Bedrijfsfeesten

De showroomfunctie weerspiegelt zich onder andere in een shop met chocolade, oliën, wijn en bier; ideaal voor wie gauw even een relatiegeschenk wil regelen, zonder de stad in te moeten. Op de eerste etage bij Vineyard food & drinks bevindt zich een vergader- en presentatieruimte voor maxi-maal zeventig personen, uitgerust met air-conditioning en alle audiovisuele middelen, terwijl het gezelschap rechtstreeks toegang heeft tot een eigen koffiebar en een koelkast. Voor bedrijfsfeesten, productpresentaties en andere evenementen leent het restaurant zich uitstekend, met een capaciteit tot 300 personen. Buiten openingstijden, zoals in het weekend, kan de opdrachtgever dit volledig tot zijn beschikking krijgen en bieden wij maatwerk in service aan. Wat te denken van een cocktailbar, een deejay booth, live enter-tainment, aankleding in stijl en live cooking? We maken het graag interactief, bijvoorbeeld door de gasten samen met de koks hapjes te laten voltooien.

Gouden Green Key

Vineyard food & drinks speelt een voortrek-kersrol op het gebied van duurzaamheid, van kooktechnieken en de bereidingswijze van producten tot energiebeheer. Russchen: We koken op inductie en hebben voor honderd procent ledverlichting, waterbesparende toiletten, urinoirs die zich laten spoelen met het water waarmee je je handen wast en een systeem dat de afgezogen warme lucht gebruikt om het pand bij koud weer op tem-peratuur te houden. Als eerste en vooralsnog enige cateraar in Nederland ontvingen we afgelopen jaar een gouden Green Key voor onze accommodatie en die werd recent verlengd voor 2019. De beschikbaarheid van vijf elektrische fietsen voor gasten om naar de binnenstad van Utrecht te rijden past daar mooi bij en onderstreept de duurzame inborst van Vineyard food & drinks. Toch blij-ven de faciliteiten voor de zakelijke wereld en de hoogwaardige kwaliteit van eten en drin-ken het speerpunt van deze centraal gelegen, makkelijk bereikbare horecalocatie, of je er nou wilt relaxen of juist meters wilt maken.

Meer informatie:

www.vineyardfoodanddrinks.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement