BPU en Michael Boogerd koersen naar 2015

Magazines | Utrecht Business Nr 5 - 2014 | Download de PDF | Lees volledige uitgave online

BPU en Michael Boogerd koersen naar 2015

In de ochtend heeft de ASO in Parijs het parcours van de Tour de France 2015 officieel bekendgemaakt. ’s Avonds kwamen de gewaardeerde relaties van het BPU bijeen om het parcours met elkaar onder de loep te nemen. Eindelijk was daar het verlossende antwoord op de vraag die wielerliefhebbers de afgelopen tijd bezighield: Wat staat het peloton te wachten nadat ze Utrecht op 5 juli 2015 verlaten?

Michael Boogerd

blikt vooruit

De bijzondere eer was aan Michael Boogerd, het gezicht van de Nederlandse wielersport, om de aanwezigen mee te nemen langs de vele cols, lastige klimmetjes en verraderlijke vlaktes. Waar moeten de renners straks op letten, wie zijn de echte kanshebbers? Boogerd gaf naast de beschouwing van het parcours een impressie van de impact die de Tour op Utrecht zal hebben. Ook een toelichting op de verschillende kansen voor wielersponsoring en de ambities van het Oranje Cycling Team kon niet ontbreken. Het opzetten van deze Nederlandse ‘no-nonsense’ wielerploeg is een droom waar Boogerd sinds 2013 mee bezig is.

Breed scala aan activiteiten

De presentatie van het parcours is één van de vele activiteiten in aanloop naar de Tourstart in Utrecht. Het BPU heeft de handen ineengeslagen met het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Utrecht en HOST (Hoteloverleg Utrecht). Samen met de gemeente Utrecht proberen zij de Tourstart tot een ongekend succes te maken. Door de krachten te bundelen, ontstaat een sterke combinatie. Die biedt het bedrijfsleven met een breed scala aan activiteiten de mogelijkheid om zichzelf te profileren, een groot belang te dienen en de stad (inter)nationaal op de kaart te zetten. Niet alleen tijdens de vijf dagen rondom de Tourstart, maar vooral ook in de periode ervoor en erna. De backoffice van het BPU fungeert sinds 1 september als stafbureau om alle initiatieven en ideeën te verzamelen, te ondersteunen, de juiste verbindingen te leggen en de effecten van activiteiten te vergroten. n

Op woensdag 22 oktober heeft het Business Peloton Utrecht (BPU), samen met Michael Boogerd, het parcours van de Tour de France 2015 gepresenteerd in Het Muntgebouw, één van de indrukwekkendste Rijksmonumenten van Utrecht. Onder de genodigden bevonden zich onder andere BPU-deelnemers, gemeenteraadsleden, medewerkers van het project- bureau Tour de France Utrecht 2015 en Funding Partners.

Foto Marcel Koch

BPU NIEUWS

Wilt u zich aansluiten bij het BPU of een

initiatief aandragen? Kijk dan voor meer informatie op www.businesspelotonutrecht.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement