Heeren van Maarssen trefpunt voor het bedrijfsleven

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2015 | Lees volledige uitgave online

Heeren van Maarssen

Trefpunt voor het bedrijfsleven

Een restaurant waar je heerlijk kunt dineren in een gezellige en huiselijke sfeer; het eet- en drinklokaal De Heeren Van Maarssen. In zes jaar tijd maakten Jack en Irma Westerhout het tot een creatief restaurant met een goede prijs-kwaliteitverhouding, waar gasten dineren in een ongedwongen sfeer en geholpen worden door attente bediening. Niet alleen particulieren hebben het restaurant omarmd. Het restaurant is hét trefpunt voor het bedrijfsleven, met een opvallend hoog percentage gasten van Lage Weide.

Jack en Irma Westerhout hadden een doel voor ogen toen ze zes jaar geleden eet- en drinklokaal De Heeren Van Maarssen overnamen. Het moest hét trefpunt van zakelijke en particuliere gasten worden. Zijn ze daarin geslaagd? Het aantal gasten dat zeven dagen per week tussen elf en elf het restaurant in het prachtige landelijke grensgebied tussen Utrecht en Maarssen bezoekt, bewijst van wel.

Bovenmatig goed eten

‘We hebben een laagdrempeligheid die bij onze gasten zeer wordt gewaardeerd,’ vertelt Jack Westerhout. ‘Ook hebben we een intieme sfeer gecreëerd en doen we niet mee aan de rage om een restaurant een moderne touch te geven. Ook niet onbelangrijk: we hebben een uitgebreide kaart, zowel voor de lunch als het diner. We hebben hier geen sterniveau-ambities maar je krijgt bij De Heeren Van Maarssen wel bovenmatig goed eten tegen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Om maar eens in restauranttermen te blijven: het zijn stuk voor stuk smakelijke ingrediënten. Daardoor draaien we hier fantastisch.’

Kind aan huis

Zo’n zestig procent van zijn gasten bestaat uit zakelijke klanten, is de schatting van Westerhout. Een opvallend groot deel daarvan komt van het jarige bedrijventerrein Lage Weide, waarvan De Heeren Van Maarssen een steenworp ligt verwijderd. Westerhout: ‘Het bedrijfsleven is hier kind aan huis. Je kunt hier makkelijk parkeren, een moment relaxen of tijdens een smakelijke lunch je zakelijke besprekingen voeren en hoeft niet op het “eiland” te blijven dat Lage Weide wel een beetje is. De meeste van die gasten ken ik persoonlijk. Ik ben sinds jaar en dag lid van de Industrievereniging Lage Weide en organiseer voor hen onder meer de jaarlijkse haringparty.’

Nieuwe Heerenkamer

Vanuit het bedrijfsleven is er een toenemende vraag naar presentatie- en vergaderruimtes, zo heeft het echtpaar Westerhout opgemerkt. En omdat zij graag op die ontwikkelingen willen inspelen, wordt dit jaar gestart met de realisatie van een aparte zaal waar gezelschappen tot honderd personen kunnen vergaderen en waar een besloten gezelschap tot zestig man kan eten. ‘Nu wordt er nog een gedeelte van onze lounge voor zulke activiteiten gebruikt, maar de vraag – ook van ondernemers van Lage Weide – om een aparte ruimte willen we niet negeren. Ik word door bedrijven nu regelmatig gebeld met de vraag naar een aparte ruimte, maar tot nu toe moesten we hen teleurstellen. Maar onze nieuwe “Heerenkamer” gaat prachtig worden en krijgt de sfeer die onze gasten van ons gewend zijn.’

Kreeft en bubbels

Wat Jack Westerhout betreft, blijft

De Heeren Van Maarssen ook in the years to come de pleisterplaats voor ondernemend Utrecht. De haringparty voor de Industrievereniging Lage Weide staat dit jaar niet meer op de agenda, meldt Westerhout. ‘We gaan dat vaste jaarlijkse feestmoment in september veranderen in een kreeft- en bubbels party. Met wat minder haring dus, maar één ding blijft hetzelfde: onze gasten blijven hier altijd in het middelpunt staan.’ n

Voor meer informatie:

www.deheerenvanmaarssen.nl

BEDRIJFSPROFIEL

Jack en Irma Westerhout: ‘Gasten blijven hier altijd in het middelpunt staan.’

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement