BPU gaat door: Utrecht Bicycle Capital of the World

Magazines | Utrecht Business Nr 6 - 2015 | Lees volledige uitgave online

Onlangs was er weer een spran-kelend BPU Wielercafé in het nieuwe, prachtige Cinemec theater in Leidsche Rijn. Het bestuur van het Business Peloton Utrecht (BPU) gaf aan haar achterban een uiteenzetting over de succesvolle activiteiten die zij heeft ontplooid in aanloop naar en tijdens de Tour de France. Er werd onder meer met trots terug-geblikt op een schitterende Tourweek maar ook op het in goede samenspraak met de achterban ontwikkelde ‘Utrecht Model’.

fotografie BRECHTJE JANSEN

Ambitie BPU: we gaan door!

Utrecht Bicycle Capital

of the World

Heel Nederland heeft immers met belangstelling gekeken naar de unieke samenwerking tussen bedrijfsleven, horeca, hotellerie, kennisinstellingen en de gemeente Utrecht. Het zo genoemde ‘Utrecht Model’ is een doorbraak gebleken in de samenwerking tussen publieke en private sector.

Navolging

Partijen die niet elkaars dagelijks natuurlijke partners zijn, wisten elkaar te vinden op de ene grote gezamenlijke ambitie, de Tour de France. De basis hiervan was het combineren van het ondernemersbelang en het publieke belang zodat er zowel voor de stad als voor het bedrijfsleven een win-win situatie ontstond. Dit ‘Utrecht Model’ verdient navolging. Dat de inspanningen van het BPU niet onopgemerkt zijn gebleven bleek, recent uit de nominatie voor de Gouden Parel-verkiezingen.

Vitale toekomst

Het BPU-bestuur heeft kenbaar gemaakt vol enthousiasme door te willen gaan met het stimuleren van de wielersport (zowel breed-maatschappelijk als topsport). Het bestuur laat zich ook inspireren door het concept ‘Healthy Urban Living’. Door dit concept te omarmen, wenst het BPU een bijdrage te leveren aan een vitale toekomst van stad en regio door middel van de wielersport. Door een combinatie na te streven van breedtesport en topsport en daaraan gerelateerde evenementen wil zij meewerken aan het laden van het begrip ‘Bicycle Capital of the World’.

Vuelta in 2019

Concrete plannen voor 2016 zijn onder meer de realisatie en het beheer van de Utrechtse Wielerkalender en de onlangs gestarte lobby om de Vuelta (Ronde van Spanje) naar Utrecht te halen. Het BPU streeft ernaar om in 2019 de Vuelta van start te laten gaan in onze stad. Dan is Utrecht de eerste stad ter wereld die de Giro, de Tour de France en de Vuelta heeft binnengehaald. U gaat nog veel van ons horen.

Wilt u nu al meer weten? Stuur een mail naar info@velotours.nl.

BPU NIEUWS

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement