Bedrijvencentrum Vechtenstein: relaxte broedplaats voor bedrijvigheid

Magazines | Utrecht Business Nr 1 - 2016 | Lees volledige uitgave online

Bedrijvencentrum Vechtenstein in de Utrechtse wijk Zuilen faciliteert al jarenlang lokaal ondernemerschap. De flexibiliteit en een optimale bereikbaarheid spreken veel ondernemers aan. Ook de omgeving wordt positief beoordeeld. “Huurders stellen de rust en de relaxte sfeer die hier heerst zeer op prijs.”

Rust en ruimte in Bedrijvencentrum Vechtenstein

Relaxte broedplaats

voor bedrijvigheid

BEDRIJFSPROFIEL

Thijs Fonville is sinds 2007 eigenaar van Bedrijvencentrum Vechtenstein. Dit complex herbergt vijfentwintig kleinschalige kantoren, in omvang variërend van 17 tot 105 m2. “Aan het animo voor onze ruimtes merk je dat het vertrouwen onder jonge bedrijven in de economie toeneemt. De bezettingsgraad is de afgelopen periode verder gestegen.” Op dit moment zijn nog vijf ruimtes beschikbaar. “Hierbij gaat het om wat grotere units met een oppervlakte van 31 tot 46 m2. Die zijn in principe te huur voor minimaal een jaar en daarna per kwartaal opzegbaar. De kantoren zijn 24/7 toegankelijk.”

Vergaderen en coachen

Naast vijfentwintig kantoorruimtes beschikt Vechtenstein over een vergaderzaal annex coachingruimte voor maximaal zes mensen. “Een rustige, inspirerende plek die per uur, dagdeel of dag gereserveerd kan worden. Ook is er een vergaderzaal op de eerste verdieping die plek biedt aan vijftien personen. Deze faciliteiten zijn uiteraard beschikbaar voor huurders. Tijdens kantooruren kunnen ook externe partijen er gebruik van maken.”

Grote variatie

De bedrijvigheid in Vechtenstein kenmerkt zich door veel diversiteit. “Detailhandel is niet toegestaan, maar verder tref je hier een grote variatie aan organisaties aan: internetbedrijven, een tweetal adviesbureaus, een bedrijf dat beveiligingsmedewerkers bemiddelt voor de offshore-industrie, een thuiszorgorganisatie, een rijschool, een hardwarebedrijf en een radiozender.” De laatste twee bewoners zijn al meer dan tien jaar in Vechtenstein gevestigd. “Binnenkort betrekken twee nieuwkomers hier hun kantoor; een telemarketingbedrijf en een internetshop.” Fonville stimuleert de onderlinge contacten tussen de huurders. “Ondernemers zijn vaak druk met hun dagelijkse werkzaamheden. Maar de interactie met collega-bewoners kan je verder helpen. Als je ervoor openstaat, zijn waardevolle verbindingen mogelijk.”

Meebewegen

Vaak beginnen jonge bedrijven in Vechtenstein met 1 kamer. “Slaan de activiteiten aan dan is het mogelijk om op te schalen en meer ruimtes bij te huren. Zo beweegt de huisvesting van onze bewoners op een natuurlijke manier mee met hun ontwikkeling.” Het komt ook voor dat huurders uit hun jas groeien en noodgedwongen naar een andere kantoorlocatie vertrekken. “Natuurlijk is dat jammer. Aan de andere kant; het hangt wel degelijk samen met onze rol als broedplaats voor ondernemerschap. Als succesvolle bedrijven nog meer ruimte nodig hebben, vliegen zij uit.”

Unicum in Utrecht

Wat zijn de belangrijkste overwegingen voor organisaties om voor Vechtenstein te kiezen? “In combinatie met een concurrerende prijsstelling spreken de flexibiliteit en de mogelijkheid om in ruimte door te groeien veel bedrijven aan. Ook de bereikbaarheid is een sterk punt. Zowel stads- als streekbussen stoppen vrijwel voor de deur. De snelwegen A2, A27 en A28 liggen allemaal op korte rijafstand. En parkeren is hier gratis; bijna een unicum in Utrecht.”

Ook de omgeving van Vechtenstein wordt als positief beoordeeld. “Je zit hier niet in de hectiek van het centrum. Door de locatie in Zuilen, aan de rand van de stad en op een steenworp afstand van de Vecht, is het hier heerlijk rustig. Vaak hoor ik dat huurders die rust en de relaxte sfeer die er heerst, zeer op prijs stellen.” n

Ook de bijzondere sfeer in Bedrijvencentrum Vechtenstein ervaren? Neem dan contact op voor een rondleiding en meer informatie over mogelijkheden, faciliteiten en kosten.

Bedrijvencentrum Vechtenstein

Vechtensteinlaan 12-16 - 3555 XS Utrecht

T 030-2448735 - info@vechtenstein.nl

www.vechtenstein.nl

FLEXRUIMTES

Vechtenstein speelt ook in op de behoefte aan flexibele werkruimte voor zzp’ers en andere zelfstandigen. “Er zijn veel mensen die geen vast kantoor nodig hebben maar toch af en toe in een professionele omgeving willen werken,” weet Fonville. “Dat kan met een van onze flexplekken die per uur, dagdeel of dag beschikbaar zijn. Hier heb je ook de mogelijkheid om andere ondernemers te ontmoeten.” De flexplekken zijn compleet ingericht. Alle faciliteiten voor de vaste huurders van Vechtenstein staan ter beschikking; bemande receptie, sanitair, keuken en de gratis parkeergelegenheid.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement